Mine 20 bedste opskrifter på lækre pastaretter

Pasta – nemt, billigt og lækkert

Jeg er VILD med pasta, og det ved jeg, at der er mange af jer derude der også er. Derfor har jeg her på siden samlet mine 20 bedste opskrifter på lækre pastaretter, så du kan finde inspiration til din næste ret med pasta. Pasta er en nem, lækker og ofte billig spise, som kan varieres og laves på et utal af måder!

Alverdens mad med pasta

Du kan lave de lækreste pasta retter, som både kan serveres til frokost og aftensmad. I mine ’20 opskrifter på lækre pastaretter’ vil der være en god blanding af opskrifter der både passer ind i kategorien ‘hurtig hverdagsmad’ og ‘weekendretter’ – for pasta kan lidt af det hele! Der er pasta opskrifter med kylling, chorizo, laks, oksekød og bacon, men også vegetariske pastaopskrifter uden kød. Derudover, så har jeg pastaretter med forskellige oste som mascarpone, ricotta, parmesan, burrata og gorgonzola, som alle tilføjer en lækker smag og cremet konsistens til pastaen. Jeg varierer mellem at bruge frisk pasta, tørret pasta og spaghetti i mine opskrifter!

Gå på opdagelse nedenfor, og bliv inspireret til din næste pastaret! Er dette ikke nok, så hop ind og se alle mine opskrifter med pasta lige her.

Pasta opskrifter

One pot pasta med kylling og spinat
One pot pasta er en nem og billig opskrift med pasta, som jeg laver igen og igen. Denne udgave laves med kylling, spinat, gulerod, champignon, tomat og lidt fløde.
Se opskrift
Pasta med laks
Pasta med laks er en af de meste simple pastaopskrifter du kan finde, og så smager det altså bare drøngodt! Jeg laver denne ret med spinat, champignon og citron og for at gøre den ekstra cremet, bruger jeg creme fraiche og lidt fløde.
Se opskrift
Pasta burrata i cremet tomatsauce
Denne spaghetti ret med burrata er for lækker! Den cremede hvide ost oven på en simpel omgang spaghetti vendt i en hjemmelavet tomatsauce toppet med hasselnødder og friske tomater, er den helt perfekte kombination!
Se opskrift
Pasta med svampesauce
Jeg har lånt denne opskrift på pasta med svampesauce fra dygtige Stinna, som altid deler ud af de lækreste opskrifter! Denne pastaret er super cremet, og så er den hurtig og nem at lave, og det er jo lige noget for mig! Prøv den.
Se opskrift
Pasta pesto
Sådan en omgang pasta pesto som denne er nok noget af det nemmeste, som du kan lave, og så smager det altså bare virkelig godt! Jeg laver min egen grønne pesto, men skal det være super nemt, billigt, og hurtigt, så kan du også købe dig til en.
Se opskrift
One pot pasta med chorizo
Denne opskrift på one pot pasta med chorizo er nok min ynglings pastaret! Retten får masser af krydret smag fra chorizo pølsen, og så gemmer der sig SÅ mange grøntsager deri. Derudover, så er den hurtig og nem at lave!
Se opskrift
Kold spaghetti salat
Hvis du er til spaghetti retter, så prøv denne opskrift på kold spaghetti salat med oliven, tomat, rucola, parmesan og tomater. En skøn sommerret, som passer perfekt som tilbehør til aftensmaden.
Se opskrift
Pastasalat med avocadocreme
Skal det være cremet, så skal du prøve denne pastasalat vendt i en grøn avocadocreme lavet på persille, koriander, edemamebønner, cashewnødder og avocado.
Se opskrift
Nem pastaret med ærter, æg og bacon
Dette er min go-to pastaret når der skal hurtig og nem frokost på bordet herhjemme. Pastaen laves med ærter, champignon og bacon, og så får den en lækker konsistens fra æg og creme fraiche.
Se opskrift
Grøntsagspasta
Her får du en nem opskrift på pasta med grøntsagssauce! Jeg kalder også retten 'tøm-køleskabet-grøntsagspasta', da det handler om at få tømt ud og bruge de grøntsager man har. Alle grøntsager bages i ovnen og blendes derefter sammen med kokosmælk til en cremet konsistens.
Se opskrift
Pasta med mascarpone
Pasta opskrift med mascarpone og bagte tomater er en rigtig weekendret, da den laves med den lækre mascarpone ost og en slat hvidvin! Derudover får den fylde fra spinat og champignon.
Se opskrift
Frisk pasta med hvidvin, kylling og grønt
Denne opskrift er en skøn pastaret, som passer perfekt til weekenden. Den laves med balsamico-marinerede grøntsager, kylling, bacon og en cremet sauce kogt op på hvidvin, fløde og citron.
Se opskrift
Pasta med soltørret tomat og ricotta
Her får du en rigtig smovset pastaret med soltørret tomat, ovnbagte tomater, spinat, champignon og ricotta ost. En klar favorit herhjemme, som vi laver igen og igen.
Se opskrift
Bagt pasta i flødesauce
Hvem kan ikke lide ægte comfort food? Det er lige hvad det her er, nemlig bagt pasta, eller 'Pasta Al Forno' som man også kalder den. Retten består af chorizo, bacon, tomat, broccoli, champignon og porrer, og så er saucen lavet på fløde, æg og parmesanost, som gør den perfekt cremet. 
Se opskrift
Cremet spaghetti med gorgonzola og svampe
Cremet spaghetti med gorgonzola og svampe er en smagfuld pastaret med kylling, soltørret tomat, spinat, persille og nødder. En pastaret, der er perfekt til hverdag, men også til weekend med et glas hvidvin til.
Se opskrift
Pasta med kødsauce og grøntsager
Her får du den skønne klassiker 'pasta kødsauce', men i en opgraderet udgave med en masse grøntsager, som giver retten en masse fylde og mæthed, og så gør det den selvfølgelig også lidt sundere.
Se opskrift
Tortellini bolognese
Denne tortellini bolognese er en smovset pastaret for hele familien! Brug dine favorit tortellini og smæk dem i et stort fad sammen med en smagfuld kødsauce, riccotaost og mozzarella.
Se opskrift
Cannelloni med mozzarella og spinatfyld
Har du prøve den italienske ret cannelloni? Her bruges friske lasagneplader som rulles sammen med fyld af spinat og mozzarella ost. De kommes i et fad og overhældes med en skøn hjemmelavet tomatsauce.
Se opskrift
Italiensk pasta bolognese
Jeg har fundet denne opskrift på pasta bolognese hos Madoglækkerier, som bare er super skøn og enkel at gå til.
Se opskrift
Pasta med hjemmelavede italienske kødboller i tomatsauce
Denne opskrift på pasta med hjemmelavede italienske kødboller i tomatsauce er sååå lækker! Jeg har lånt opskriften fra Trollemad, som deler ud af en masse lækre opskrifter.
Se opskrift

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 329
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments