Frisk pasta med hvidvin, kylling og grønt

Cremet pastaret

Frisk pasta med hvidvin, kylling og grønt er opskriften på en af mine favoritretter. Den består en masse friske tomater, porrer og rødløg som er marineret i balsamicoeddike, sukker og salt. Derudover er der også både squash og soltørret tomat i retten.

Jeg laver den med kylling og bacon, men det kan sagtens undlades til fordel for flere grøntsager, hvis du ønsker en vegetarisk udgave eller flere kødfri dage.

Jeg serverer retten med frisk basilikum og frisk parmesan.

Klik her for flere opskrifter på lækre pastaretter.

Frisk pasta med hvidvin, kylling og grønt
Frisk pasta med hvidvin, kylling og grønt

Frisk pasta i hvidvinssauce med kylling og balsamico-marineret grønt

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 portioner

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Det skal du bruge

Marinade

  • 2 tsk. rørsukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 4 spsk. balsamicoeddike

Grønt, kød og sauce

  • 1 rødløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 porrer, hakket
  • 250 g cherrytomater, i halve
  • 5 stykker soltørret tomat, i små stykker
  • ½ citron, saften herfra
  • ½ squash, i små stave
  • 200 g bacon i tern
  • 280 g kylling(kan undlades)
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl madlavningsfløde
  • salt og peber

Topping

  • 1 god håndfuld frisk basilikum
  • frisk parmesan
  • 400 g frisk pasta

Sådan gør du

  • Hak rødløg fint og kom det i en skål sammen med hvidløg. Halvér tomaterne og skær porren i mindre stykker. Kom også det i skålen.
  • Hæld balsamicoeddike, rørsukker og salt i og rør rundt. Lad det trække i 10 minutter.
  • Varm en stor gyde op med lidt olie. Skær squash i mundrette stykker og svits det i et par minutter. Smid derefter også de marinerede grøntsager og finthakket soltørret tomat. Lad også det svitse med i et par minutter og skru derefter ned på lav varme, imens du steger kødet.
  • Varm en pande op og steg bacon heri. Stil den til side og skær derefter kyllingen i mindre stykker og steg også den. Stil kødet til side og lav nu saucen.
  • Kog halvdelen af hvidvinen væk i en gryde og kom madlavningsfløde i. Lad det koge kort op. Pres citronsaften i og krydder med salt og peber.
  • Bland nu kød og sauce i gryden med grøntsager og lad retten blive varmet godt igennem ved svag varme. Kog derefter den friske pasta og vend den i saucen.
  • Server med frisk basilikum og drys med friskreven parmesan.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Frisk pasta med hvidvin, kylling og grønt
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 304
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments