Pasta aglio e olio – En klassiker til travle dage

Når du er på jagt efter en nem, hurtig og virkelig lækker pastaret, så er Pasta aglio e olio det perfekte valg. Det er en klassisk italiensk ret med meget få ingredienser. Med simpel pasta som spaghetti eller linguine, masser af hvidløg, lidt peperoncino (chili) og en god portion olivenolie, har du en skøn ret, der kan tilberedes på under 20 minutter. Se opskriften herunder!

Er pastaretter og en af dine livretter, så se alle mine pastaopskrifter lige her.

pasta aglio e olio
pasta aglio e olio
pasta aglio e olio

Pasta aglio e olio

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Det skal du bruge

  • 400 g linguine (eller andre former for pasta)
  • ¾ dl olivenolie
  • 3-4 fed hvidløg (afhængig af størrelsen)
  • ½-1 rød chili
  • 40 g parmesanost
  • 1 dl pastavand
  • 2 håndfulde frisk persille
  • friskkværnet salt og peber

Sådan gør du

  • Kog spaghetti i godt med salt til den er al dente. Gem lidt pastavand til senere.
  • Hak hvidløg (eller pres) og chili fint.
  • Varm en dyb pande op med olie (omkring 4 ud af 10) og tilføj hvidløg og chili. Panden må ikke blive så varm at hvidløget begynder at sautere. Rør rundt i panden og lad hvidløg og chili frigive en masse smag.
  • Hak persille fint og riv parmesan.
  • Tilføj spaghetti til panden med olie, hvidløg og chili og vend det hele godt rundt. Tilføj også persille og parmesanost og lad osten smelte, så du får en dejlig cremet pastaret. Tilføj pastavand til du får den rette konsistens.
  • Krydder med salt og friskkværnet peber.
  • Server med det samme. Pynt med frisk persille og parmesanost.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Valg af ingredienser i Pasta aglio e olio

Selvom Pasta aglio e olio er en simpel ret, så vil jeg stadig lige gennemgå ingredienserne for dig!

  • Linguine eller anden pasta: Linguine har en lidt flad form, som gør, at den nemt kan suge en masse smag til sig. Du kan også bruge spaghetti eller andre slags pasta hvis du foretrækker det.
  • Olivenolie: Her er det værd at bruge en god ekstra jomfru olivenolie. Den giver retten sin karakteristiske smag og sørger for, at pastaen bliver let cremet, når den blandes med pastavand!
  • Hvidløg: En stor spiller i retten..! Sørg for at bruge friske hvidløgsfed, og steg dem ved lav varme i olien, så de langsomt afgiver deres smag uden at brænde på!
  • Rød chili: Lidt peperoncino/chili tilføjer en dejlig varme. Juster mængden, så det passer til din smag – du kan bruge alt fra en halv til en hel chili!
  • Parmesanost: Selvom parmesan ikke er med i den helt traditionelle version, så kan jeg godt lide at tilføje det til retten!
  • Pastavand: Gem lidt af vandet fra pastaen, da det hjælper dig md at få den helt rigtige konsistens.
  • Frisk persille: En god håndfuld hakket persille gør retten frisk og farverig.
  • Friskkværnet salt og peber: Helt simpel! Sørg for at smage retten godt til.

Tips til den perfekte Pasta aglio e olio

  • Pas på hvidløget: Et af de vigtigste tips er at stege hvidløget ved lav varme. Hvis du steger det for hårdt, bliver det branket og bittert! Hvidløget skal langsomt afgive sin smag til olien.
  • Hold øje med chilien: Mængden af chili kan du tilpasse efter, hvor stærk du ønsker din ret. Du kan også vælge at fjerne frøene fra chilien, så retten ikke bliver for stærk.
  • Brug af pastavand: Når du hælder pastaen i olien, skal du huske at tilføje lidt pastavand. Vandet indeholder stivelse fra pastaen, og det hjælper med at binde saucen sammen.
  • Smag til med parmesan og persille: Friskrevet parmesan giver dybde og umami, mens frisk persille tilføjer en dejlig, frisk smag og farve!

Tip! Elsker du italiensk mad, så hop ind og se alle mine italiensk inspirerede opskrifter.

pasta aglio e olio

Tilbehør til Pasta aglio e olio

Selvom Pasta aglio e olio sagtens kan serveres for sig selv, så er det også lækkert med lidt tilbehør til. Prøv fx at servere retten med hjemmelavet bruschetta eller en frisk tomatsalat med lidt basilikum og balsamico. Hvis du vil lave en mere fyldig menu, kan du også servere retten med en simpel grøn salat med lidt citronvinaigrette. Har du lyst til noget ekstra protein, kan du overveje at servere lidt grillede rejer eller kylling ved siden af.

TIP! Prøv også min opskrift på simpel pasta med hvidløg og rejer.

Variationer af opskriften

Selvom Pasta aglio e olio er en simpel klassiker, er der flere måder, du kan variere opskriften på. For det første kan du eksperimentere med forskellige typer pasta. Den klassiske opskrift bruger ofte spaghetti, men du kan også bruge linguine, som i denne version, eller bucatini, der har en lidt tykkere konsistens.

Hvis du ønsker at gøre retten lidt fyldigere, kan du tilsætte ekstra ingredienser som rejer eller grillede grøntsager som squash, svampe og peberfrugt.

En anden variation kunne være at tilføje en smule citron for at give retten et syrligt pift. Riv lidt citronskal over den færdige ret hvis du som jeg elsker smagen af citron.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 398
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments