Vil du følge med? 👇
Grøn spaghetti i spinatsauce
Videopskrift grøn pasta
Denne opskrift på grøn spaghetti i spinatsauce er en sund og lækker hverdagsret, hvor du kan snige en masser grøntsager ind, uden du opdager det 🙂 Derfor, er det også en god opskrift til børnefamilier, hvis du ønsker at spise mere grønt i hverdagen. Det er en vegetarisk ret uden kød, men denne spaghetti kan også sagtens serveres med kylling eller sprød bacon på toppen.
Sådan laver du pasta med spinatsauce
Denne pastaret med cremet spinatsauce er super nem at lave. Alle ingredienser skal nemlig bare smides i en blender hvorefter du rører det sammen med spaghetti på en pande eller i en gryde. Den lækre sauce af lavet af spinat, frisk basilikum, hvide bønner, grønne ærter, citron, parmesanost og kokosmælk.
Jeg bruger en kraftig blender (reklamelink) til at blende det hele godt sammen, men en foodprocessor kan også bruges.
TIP! Prøv også min opskrift på cremet grøntsagspasta med en lækker orange sauce fyldt med smag!

Grøn spaghetti i spinatsauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 350 g spaghetti
- 1-2 dl pastavand (gem fra din spaghetti)
- 2 håndfulde frisk spinat
- 2,5 dl hvide bønner (cannelini, svarende til 1 dåse )
- 2 dl grønne ærter (friske eller fra frost)
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1,5 dl kokosmælk (eller føde)
- ½ citron (saft herfra)
- 2 fed hvidløg
- 1 såsk. løgpulver
- 30 g parmesanost
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog spaghetti i letsaltet vand. Hæld vandet fra, men gem 2 dl af pastavandet. Hæld spaghetti i en si og skyld det med kold vand, så det ikke klistrer sammen.
- Kom spinat, bønner, ærter, basilikum, kokosmælk, citronsaft, hvidløg, løgpulver og parmesanost i en blender.
- Blend til du har en cremet masse og tilsæt pastavand lidt ad gangen, til du har den ønskede konsistens.
- Smag den grønne pastasauce til med salt og peber.
- Hæld spaghetti og den grønne sauce i en dyb pande, wok eller gryde, og lad det hele bliver varmet godt igennem.
- Server med friskreven parmesan og frisk basilikum.

