Videopskrift grøn pasta

Denne opskrift på grøn spaghetti i spinatsauce er en sund og lækker hverdagsret, hvor du kan snige en masser grøntsager ind, uden du opdager det 🙂 Derfor, er det også en god opskrift til børnefamilier, hvis du ønsker at spise mere grønt i hverdagen. Det er en vegetarisk ret uden kød, men denne spaghetti kan også sagtens serveres med kylling eller sprød bacon på toppen.

Sådan laver du pasta med spinatsauce

Denne pastaret med cremet spinatsauce er super nem at lave. Alle ingredienser skal nemlig bare smides i en blender hvorefter du rører det sammen med spaghetti på en pande eller i en gryde. Den lækre sauce af lavet af spinat, frisk basilikum, hvide bønner, grønne ærter, citron, parmesanost og kokosmælk.

Jeg bruger en kraftig blender (reklamelink) til at blende det hele godt sammen, men en foodprocessor kan også bruges.

TIP! Prøv også min opskrift på cremet grøntsagspasta med en lækker orange sauce fyldt med smag!

grøn spagetti i spinatsauce

Grøn spaghetti i spinatsauce

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

  • 350 g spaghetti
  • 1-2 dl pastavand (gem fra din spaghetti)
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 2,5 dl hvide bønner (cannelini, svarende til 1 dåse )
  • 2 dl grønne ærter (friske eller fra frost)
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1,5 dl kokosmælk (eller føde)
  • ½ citron (saft herfra)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 såsk. løgpulver
  • 30 g parmesanost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog spaghetti i letsaltet vand. Hæld vandet fra, men gem 2 dl af pastavandet. Hæld spaghetti i en si og skyld det med kold vand, så det ikke klistrer sammen.
  • Kom spinat, bønner, ærter, basilikum, kokosmælk, citronsaft, hvidløg, løgpulver og parmesanost i en blender.
  • Blend til du har en cremet masse og tilsæt pastavand lidt ad gangen, til du har den ønskede konsistens.
  • Smag den grønne pastasauce til med salt og peber.
  • Hæld spaghetti og den grønne sauce i en dyb pande, wok eller gryde, og lad det hele bliver varmet godt igennem.
  • Server med friskreven parmesan og frisk basilikum.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
grøn spagetti i spinatsauce
grøn spagetti i spinatsauce
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 334
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments