Nem pasta med grøn pesto

Her får du opskriften på en italiensk klassiker, nemlig pasta pesto! Den simple pastaret kan laves på ingen tid, og så smager den fantastisk, til trods for at den er virkelig enkel. Retten kan nydes til aftensmaden, til frokost eller i madpakken dagen efter, og er en perfekt vegetarisk ret, til de kødfri dage.

TIP! Prøv også mine andre mine patsaopskrifter, hvis du er lige så tosset med pasta som jeg!

Pasta pesto

Den lækreste grønne pestopasta

Jeg laver pastaretten med en cremet og smagfuld hjemmelavet grøn pesto med basilikum og persille – en pesto som du kan blende sammen på kun 10 minutter.

Hvis det skal gå ekstra hurtigt, så kan du selvfølgelig også købe dig til en lækker grøn pesto i supermarkedet. Jeg synes dog, at det smager allerbedst, hvis du laver den selv! Derudover, så kan du bruge den grønne pesto til både sandwich, i salater eller på tapasbordet, så den er altså god at have i køleskabet! Er du mere til rød pesto, så prøv min opskrift på pasta med rød pesto.

Pasta pesto

Pasta pesto

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Samlet tid 25 minutter

Det skal du bruge

Grøn pesto (1 glas)

  • 25 g pinjekerner
  • 25 g solsikkekerner
  • 2 fed hvidløg
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • 2 håndfulde frisk persille
  • 50 g parmesan
  • 8-10 spsk. god olivenolie
  • 1 citron (saften herfra)
  • flagesalt
  • friskkværnet peber

Derudover

  • 400 g spaghetti (frisk pasta kan også bruges)
  • pinjekerner til pynt
  • frisk parmesan

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i en minihakker eller foodprocesser. Hold lidt igen med olivenolie og tilføj hen ad vejen til du har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
  • Kog spaghetti efter anvisning på pakken og vend pestoen heri. Opskriften på pesto giver ca. 2 dl, og du skal bruge det hele til de 400 g pasta.
  • Top med ristede pinjekerner og friskreven parmesan. Krydder med friskkværnet peber og lidt flagesalt.

Mine noter til opskriften

  • Denne pasta pesto kan sagtens piftes op med grøntsager som fx cherrytomater, ærter, edemamebønner, soltørret tomat eller champignon. 
  • Du kan også nyde pastaretten med stegt kylling eller bacon. 
  • Spaghetti kan skiftes ud med pastaskruer, pastapenne eller frisk pasta. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!

Pesto spaghetti

I denne opskrift på pasta med pesto bruger jeg spaghetti, men pastaskruer, pastapenne eller frisk pasta kan også sagtens bruges! Jeg topper retten med lidt ristede pinjekerner og friskreven parmesan – det smager fantastisk!!

Variationsmuligheder til pestopasta

Du kan nemt variere denne pastaret med pesto. Retten er som udgangspunkt vegetarisk, men ønsker du kød, kan du fx tilføje stegt kylling eller bacon. Derudover, kan du give pastaretten ekstra fylde ved at tilføje grøntsager som ærter, edemamebønner, cherrytomater, champignoner eller spinat.

Pasta pesto
Pasta pesto

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 251
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments