Vil du følge med? 👇
One pot pasta med chorizo


Den nemmeste pastaret
Her får du opskriften på den bedste one pot pasta med chorizo og grøntsager. One pot pasta er en fantastisk hverdagsret som hurtigt kan bikses sammen. Det bliver ikke meget nemmere, for alle ingredienser skal bare smides i en gryde, koges sammen og wupti, så har du den skønneste pastaret – perfekt cremet og fyldt med smag. Ved at koge alle ingredienser sammen i én og samme gryde, får du nemlig virkelig meget smag frem.
Er du i pastahumør, så gå på opdagelse i alle mine opskrifter på pastaretter <<
Variationer af one pot pasta
Jeg laver denne one pot pastaret med chorizo, men retten kan varieres på mange forskellige måder! Jeg er vild med at bruge den krydrede chorizopølse, da den afgiver en masse smag til retten, men kylling, laks eller bacon kunne også være lækkert! Ønsker du en vegetarisk udgave, kan du også sagtens undlade kød, og blot krydre retten lidt mere.
TIP! Prøv også min opskrift på one pot pasta med kylling <<
På grøntsagsfronten er der også uendelig mange muligheder – her er det brugt gulerod, tomat, champignon, spinat, men squash, broccoli og peberfrugt kunne også være en ide. Det handler bare om at få tømt ud i køleskabet! Ønsker en udgave af one pot pasta helt uden kød, så prøv min opskrift på Vegetarisk One Pot Pasta.

One pot pasta med chorizo
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 300 g pasta
- 200 g gulerod, revet
- 150 g champignon, grofthakket
- 200 g cherry tomater, halveret
- 3 håndfulde frisk spinat
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- ½ økologisk citron, i skiver
- 80-100 g chorizo, i skiver
- 2 håndfulde frisk basilikum
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomat pure (140 g)
- 150 ml madlavningsfløde
- 5-6 dl grøntsagsbouillon
- salt og peber
- tørret chili
- frisk parmesanost
Sådan gør du
- Inden du går i gang: Har du god tid, kan du med fordel vente med at tilsætte pastaen og lade de andre ingredienser stå og simre og samle en masse smag i 15-25 minutter inden pastaen kommer ved. Hvis ikke, så smider du alt i på én gang og følger fremgangsmåden herunder.
One pot pasta
- Hæld lidt olivenolie i bunden af en stor gryde eller dybe pande og kom alle ingredienser i. Krydder med salt, peber og tørret chili og afslut med at hælde 2 spsk. olivenolie over retten.
- Lad retten koge op kortvarigt, og lad den derefter stå og simre i 10-15 minutter, til pastaen er klar. Sørg for at få rørt godt rundt undervejs, så det ikke brænder på.
- Server straks og anret med frisk basilikum og friskreven parmesan. Husk at pille citronskiverne ud inden servering, da de kan have en besk smag.
Mine noter til opskriften
- Har du god tid, kan du med fordel vente med at tilsætte pastaen og lade de andre ingredienser stå og simre og samle smag i 15-25. minutter inden du tilføjer pasta de sidste 10 minutter.
- Du kan bruge al slags tørret pasta såsom skruer, spaghetti, pastarør osv. Dog skal du helst holde dig til tørret pasta, da frisk pasta har en meget kortere tilberedningstid.
- Husk at røre rundt ofte undervejs, når du laver dine one pot pasta, så det ikke brænder på i bunde.
One pot pasta med fløde
Jeg kan lide at servere mine one pot pasta med fløde – gerne piskefløde, da det giver en dejlig cremet konsistens. Dog kan du sagtens nøjes med en madlavningsfløde, eller bruge kokosmælk i stedet. Ønsker du helt at undgå fløde og kokosmælk, så kan retten også laves med grøntsagsboullion udelukkende – så skal du bare tilføje lidt ekstra.