Cremet pastaret med chorizo og fløde

Her får du opskriften på den bedste one pot pasta med chorizo og grøntsager. One pot pasta er en fantastisk hverdagsret som hurtigt kan bikses sammen. Det bliver ikke meget nemmere, for alle ingredienser skal bare smides i én gryde, koges sammen og wupti, så har du den skønneste pastaret – perfekt cremet og fyldt med smag!

One pot pasta chorizo er perfekt til de aftener, hvor tiden er knap, men lysten til et lækkert og velsmagende måltid er der stadig. Her er løsningen: en cremet, lækker pastaret, der kombinerer den dybe, røgede smag af chorizo med den milde sødme fra grøntsager og den karakteristiske friskhed fra basilikum og syrlighed citron. Dette er en opskrift der ikke kun tilfredsstiller din sult – den vækker også dine sanser med alle de fine farver!

One pot pasta med chorizo og grønt
One pot pasta med chorizo og grønt
One pot pasta med chorizo og grønt

One pot pasta med chorizo

4,67 fra 3 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g pasta
  • 200 g gulerod
  • 150 g champignon
  • 200 g cherry tomater
  • 3 håndfulde frisk spinat
  • 80-100 g chorizo
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • ½ økologisk citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomat pure (140 g)
  • 150 ml madlavningsfløde
  • 5-6 dl grøntsagsbouillon
  • salt og peber
  • tørret chili
  • frisk parmesanost
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

Forberedelse

  • Hak løget fint og pres hvidløget.
  • Riv gulerødderne groft, hak champignon og halvér cherrytomater.
  • Vask spinaten godt og halver citronen. Pluk basilikum.
  • Skær chorizo i tynde skiver.

Tilbereding

  • Hæld lidt olivenolie i bunden af en stor gryde eller dybe pande og kom alle grøntsager, pasta og chorizo heri.
  • Kom også hakkede tomater, tomatpuré, madlavningsfløde og grøntsagsboullion i gryden. Pres også saften fra den halve citron i gryden.
  • Krydder med salt, peber og tørret chili og afslut med at hælde 2 spsk. olivenolie over retten.
  • Lad retten koge op kortvarigt, og lad den derefter stå og simre i 10-15 minutter, til pastaen er klar. Sørg for at få rørt godt rundt undervejs, så det ikke brænder på.
  • Smag til med salt, peber og evt. mere chili.

Anretning og servering

  • Server straks og anret med frisk basilikum og friskreven parmesan.

Emmas tips til opskriften

  • Har du god tid, kan du med fordel vente med at tilsætte pastaen og lade de andre ingredienser stå og simre og samle smag i 15-25. minutter inden du tilføjer pasta de sidste 10 minutter. 
  • Du kan bruge al slags tørret pasta såsom skruer, spaghetti, pastarør osv. Dog skal du helst holde dig til tørret pasta, da frisk pasta har en meget kortere tilberedningstid. 
  • Husk at røre rundt ofte undervejs, når du laver dine one pot pasta, så det ikke brænder på i bunde. 
Kunne du lide opskriften?
4,67 fra 3 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Hvor stammer One Pot Pasta fra?

One pot pasta er en nyere opfindelse, som er perfekt til det travle hverdagsliv, hvor det hele gerne må gå lidt nemt og hurtigt. Det startede med en tv-kok som lavede retten, og derefter har det hurtig spredt sig på internettet til en masse pastaglade menensker!

Ingredienser til One Pot Chorizo Pasta

Pasta: Pastaen er hovedelementet i denne ret. Den suger en masse smag fra de andre ingredienser, specielt chorizo og citron. Du kan bruge al slags tørret pasta såsom skruer, spaghetti, pastarør osv. Dog skal du helst holde dig til tørret pasta, da frisk pasta har en meget kortere tilberedningstid. 

Gulerod: Revet gulerod tilføjer lidt sødme til retten, når den koges sammen med resten af ingredienserne. Du kan også prøve at tilføje revet squash i stedet.

Champignon: Grofthakkede champignoner er med til at give lidt umami-smag til retten! Andre slags svampe kan også bruges! Jeg foretrækker at bruge brune champignoner, da jeg synes, de har mere smag end de lyse.

Tomater: Cherrytomaterne er med til at give en frisk, let syrlig smag, og selvfølgelig en flot farve til retten!

Frisk spinat: Spinaten tilføjer en smuk grøn farve og en masse fylde til pastaretten.

Løg og hvidløg: Finthakket løg og presset hvidløg er med til at bygge basen for retten, og giver en masse smag!

Citron: Citronskiver giver en frisk og syrlig smag til retten som jeg elsker! Bruger du økologisk citron, kan du godt lade citronskiverne koge med i retten. Så skal du bare huske at fiske citronskraldet op efter. Hvis ikke, så pres saften direkte ned i retten.

Chorizo: Chorizo er en pølse fra spanske køkken med en krydret, røget smag, som virkelig slår igennem i pastaretten. Er du mere til kylling, bacon eller laks, så kan du også prøve at tilføje dett ei stedet.

Hakkede tomater, tomatpuré og fløde: Disse ingredienser fungerer sammen med fløden, som en slagss sauce, og er er med til at binde hele retten sammen, og gøre den dejlig cremet. Jeg kan lide at servere mine one pot pasta med fløde – gerne piskefløde, da det giver en dejlig cremet konsistens. Dog kan du sagtens nøjes med en madlavningsfløde, eller bruge kokosmælk i stedet. Ønsker du helt at undgå fløde og kokosmælk, så kan retten også laves med grøntsagsboullion udelukkende – så skal du bare tilføje lidt ekstra.

Sæson for One Pot?

One Pot Pasta med Chorizo er en alsidig ret, der kan nydes året rundt – man har vil brug for en go-to løsning til travle hverdage hele året rundt, har man ikke? 😉 Du kan altid variere i indholdet, og bruge de grøntsager der er i sæson.

Anretning af pastaretten

One Pot Pasta skinner virkelig igennem inden du koger den sammen. Her kan du se alle ingredienserne og de flotte farver. Når retten er færdig, anretter jeg den altid i skåle. Jeg topper med frisk basilikum og friskreven parmesanost. Hvis du vil, kan du også smide et par citronskiver på toppen, for at give lidt ekstra farve.

Variationer af opskriften

Jeg laver denne one pot pastaret med chorizo, men retten kan varieres på mange forskellige måder! Jeg er vild med at bruge den krydrede chorizopølse, da den afgiver en masse smag til retten, men kylling, laks eller bacon kunne også være lækkert! Ønsker du en vegetarisk udgave af one pot, så kan du også sagtens undlade kød, og blot krydre retten lidt mere.

På grøntsagsfronten er der også uendelige mange muligheder – her er det brugt gulerod, tomat, champignon og spinat….. men squash, broccoli og peberfrugt kunne også være en ide. Det handler bare om at få tømt ud i køleskabet! Ønsker du mere smæk på smagen, så tilføj frisk chili fx. Se mine andre opskrifter på One Pot herunder!

One Pot Pasta Vegetar
Er du ikke til kød, eller ønsker du bare flere kødfri dage i ugen, så prøv denne opskrift på en vegetarisk one pot pasta som gemmer på masser af grøntsager uden at blive kedelig!
Se opskrift
One Pot Pasta med kylling
Skøn One Pot Pasta med kylling og masser af grøntsager.
Se opskrift

Spørgsmål til opskriften

Kan jeg bruge en anden type pasta end den anbefalede?

Ja, du kan bruge næsten enhver type pasta du foretrækker. Dog er det vigtigt at vælge tørret pasta, da frisk pasta har en anden tilberedningstid.

Hvordan gør jeg retten vegetarisk?

Erstat chorizo med røget tofu eller tempeh for en lækker vegetarisk variant. Disse ingredienser tilføjer en lignende røget smag og tekstur. Du kan også helt droppe alternativer til kød, og lave en one pot udelukkende med grøntsager. Se min opskrift på vegetarisk one pot her.

Kan jeg tilføje ekstra grøntsager?

Absolut! Du kan altid tilføje ekstra grøntsager som peberfrugter, squash eller aubergine – det er bare med at få tomt ud i køleskabet!

Hvilken type chorizo skal jeg bruge?

Jeg bruger altid en chorizo pølse med røget paprika fra Rema 1000. Den er liiidt dyr, men du kan altid fryse halvdelen ned – så har du til næste gang du skal lave one pot. Alternativt kan du også købe chorizo-pålæg og skære det i mindre stykker og komme det i retten.

TP! Er du i pastahumør, så gå på opdagelse i alle mine opskrifter på pastaretter <<

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 325
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments