pasta med kylling og bacon
pasta med kylling og bacon

En cremet pastaret med masser af smag

Leder du efter en hurtig og velsmagende ret til hverdagen? Så er pasta med kylling og bacon lige noget for dig! Kombinationen af saftig kylling, sprødt bacon og en cremet flødesocs kan få de fleste til at se frem til aftensmaden ;). Retten er enkel at lave, og du kan bruge både frisk eller tørret pasta, alt efter hvad du har derhjemme! Og med citron, parmesan og lidt frisk persille på toppen får du bare nogle skønne smage.

Er pastaretter også noget af det bedste du ved, så se alle mine pastaopskrifter lige her!

pasta med kylling og bacon

Pasta med kylling og bacon

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

  • 400 g spaghetti (eller anden slags pasta)
  • 200 g bacon
  • 400 g kylling
  • 1 løg
  • 2 hvidløg
  • dl piskefløde (eller madlavningsfløde)
  • 1 dl hønseboullion (brug 1 hel terning)
  • ½ citron (saft og skal herfra )
  • 40 g parmesanost
  • 2 spsk. hvidvinseddike (eller æblecidereddike)
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 broccoli
  • 2 håndfulde frisk persille

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og skær kyllingen i mundrette stykker. Hak persillen fint og riv parmesanen groft.
  • Varm en gryde eller stor pande op og steg bacon herpå. Tilføj løg hvidløg når baconen er begyndt at få go farve og lad løgene blive bløde og klare.
  • Tilføj også kyllingen og lad den blive brunet godt af. Den skal ikke være gennemstegt – det bliver den senere når sovsen står og simrer.
  • Tilføj fløde, hønseboullion, revet parmesanost, citronsaft, sukker, salt, friskkværnet peber, hvidvinseddike og finthakket persille til gryden. Lad sovsen koge op kort og lad den derefter simre i ca. 15 minutter.
  • Kog spaghetti efter anvisning på pakken. Lige inden spaghettien er færdig tilføjer du buketter af broccoli, så det bliver blancheret.
  • Si vandet fra din pasta og broccoli og vend det derefter i sovsen. Gem lidt pastavand, så du kan justere konsistensen.
  • Server med friskrevet parmesan pg pynt med persille.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

De vigtigste ingredienser – og hvorfor de gør retten så lækker!

  • Pasta: Brug gerne frisk pasta, hvis du vil have en ekstra blød tekstur, men tørret spaghetti eller penne fungerer lige så godt. Det vigtigste er, at pastaen suger al den gode flødesovs til sig!
  • Kylling: Kyllingebryst giver god smag til retten! Brun den godt af sammen med de andre ingredienser.
  • Bacon: Sprødt bacon tilføjer både salt og knas, som balancerer den bløde flødesauce. Alternativt kan du også bruge pancetta eller ovnstegt serranoskinke.
  • Flødesovs: Piskefløde gør saucen dejligt cremet, men vil du have den lidt lettere, kan du bruge madlavningsfløde i stedet.
  • Parmesanost: Friskrevet parmesan giver retten en skøn saltet smag og gør saucen ekstra fyldig.
  • Løg og hvidløg: Løgene giver sødme, mens hvidløget tilføjer go smag.
  • Citron: Citronens saft og skal tilfører en dejlig friskhed og syre, som løfter retten og gør, at den ikke bliver for tung.
  • Broccoli: Et grønt og sprødt twist, der tilføjer lidt farve .
  • Frisk persille: Drysset over til sidst for at give et friskt og farverigt touch. Perfekt prikken over i’et.

Sådan får du pastaretten til at sidde lige i skabet

Hvis du vil have den bedste smag frem i retten, er der nogle enkle tips, du kan følge. For det første: Steg baconet sprødt. Start ved middel varme, så fedtet langsomt smelter ud, og baconet bliver dejligt knasende. Når du steger kyllingen, skal du krydre den godt med salt og peber – det gør underværker for smagen. Og til sidst: vær ikke nærig med parmesanosten! Friskrevet parmesan smelter perfekt ind i flødesaucen og giver den en fantastisk smag.

pasta med kylling og bacon

Tips til at gøre opskriften til din egen

Det gode ved pasta med kylling og bacon er, at du nemt kan tilpasse den til din egen smag eller hvad du har i køleskabet. Har du ingen broccoli? Brug spinat, ærter eller hvad du lige har ved hånden. Du kan også skifte piskefløden ud med en lettere version som madlavningsfløde, hvis du vil gøre retten lidt sundere. Hvis du elsker lidt ekstra syrlighed, kan du prøve at bruge lime i stedet for citron. Og for at gøre retten ekstra mættende, kan du bruge fuldkornspasta – det giver også et godt bid.

Tip! Gå på udkig i hele mit univers med italienske opskrifter!

Sådan kan du servere retten

Denne pastaret kan sagtens nydes som den er, men hvis du vil gøre måltidet ekstra lækkert, så server retten med et stykke godt, sprødt brød. Du kan også lave en frisk grøn salat ved siden af, måske med lidt tomater og en simpel vinaigrette . Og glem ikke at drysse masser af friskhakket persille over – det ser flot ud og giver en dejlig frisk smag.

Perfekt som restemad eller til fryseren

En af de gode ting ved pasta med kylling og bacon er, at den egner sig virkelig godt som restemad. Lav en ekstra stor portion, og du har en lækker frokost klar til dagen efter. Når du varmer den op igen, kan det være en god idé at tilføje en smule ekstra fløde eller bouillon for at gøre saucen lige så cremet som første gang.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 398
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments