Frokost & aftensmad

Bagt pasta i flødesauce med chorizo og grønt

Bagt pasta i flødesauce med chorizo og grønt

Forb. tid25 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid35 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 1 broccoli, i buketter
  • 200 g bacon, i tern
  • 100 g chorizo, skåret i små skiver
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 150 g champignon, grofthakket
  • 200 g cherrytomater, skåret i halve
  • 1 porrer, i skiver
  • 4 æg
  • 2,5 dl madlavningsfløde (15%)
  • 60 g parmesanost, revet
  • 100 g revet mozzarella
  • frisk basilikum
  • salt og peber
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kog pastaen i letsaltet vand og stil den til side. Den må gerne have lidt bid, da den skal i ovnen senere.
  • Skær broccoli i små buketter og kom det i gryden til pastaen de sidste par minutter, så den lige får et lille opkog.
  • Varm en stor gryde op der gerne må komme i ovnen op og steg bacon heri. Tilsæt chorizo og lad det stege med et par minutter.
    Har du ikke en gryde der kan gå i ovnen, så hælder du bare det hele over i et fad inden det skal i ovnen.
  • Tilføj løg og hvidløg til gryden og lad også dét stege med i et par minutter. Gør det samme med champignon, porrer og tomat. Rør det hele godt sammen og lad det stege i ca. 5 minutter. Krydder godt med salt og peber.
  • Pisk æg, madlavningsfløde, salt og peber sammen og riv halvdelen af parmesanosten deri (30 gram). Hæld flødesaucen ned i gryden til grøntsagerne.
  • Kom også pasta og broccoli i gryden og bland det hele forsigtigt rundt. Riv resten af parmesanosten ud over retten og drys med revet mozzarella.
  • Bag i ovnen i ca. 12-15 minutter eller til osten er brun. Brug evt. grillfunktionen til sidst for at få den brune farve.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering