Frokost & aftensmad

Bagt pasta i flødesauce med chorizo og grønt

Bagt pasta i flødesauce med chorizo og grønt

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid35 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g pasta (jeg brugte pastarør)
  • 1 løg (eller to små), finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 150 g champignon, grofthakket
  • 200 g cherrytomater, skåret i halve
  • 1 porrer, skåret i skiver
  • 1 broccoli, (brug også stilken), i buketter
  • 6 skiver soltørret tomat, skåret i små stykker
  • 200 g bacon i tern
  • 100 g chorizo, skåret i små skiver (kan undlades)
  • 4 æg
  • 2,5 dl madlavningsfløde (jeg brugte 15%)
  • 60 g parmesanost
  • 100 g mozzarella (kan undlades)
  • frisk basilikum
  • salt og peber
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kog pastaen og stil den til side.
  • Varm en pande op og steg bacon heri. Når baconen er færdig, læg det da til side og steg nu chorizo i et par minutter. Læg til side.
  • Sauter nu løg, hvidløg og champignon (tilsæt evt. lidt olie) og tilsæt derefter soltørret tomat, porrer, broccoli og tomat. Lad det stege med i 5-10 minutter. Krydder med salt og peber.
  • Pisk æg, madlavningsfløde, salt og peber sammen og riv halvdelen af parmesanosten deri.
  • Find et ildfastfad eller støbejernsgryde og smør formen med olie. Kom pasta, bacon, chorizo, grøntsager og flødesauce deri. Bland det godt rundt. Riv resten af parmesanosten samt mozzarella udover, smid en håndfuld basilikumsblade i og bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 12-15 minutter eller til osten er brun.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering