Bagt pasta i flødesauce med chorizo og grønt
Bagt pasta i flødesauce med chorizo og grønt
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 300 g pasta (jeg brugte pastarør)
- 1 løg (eller to små), finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 150 g champignon, grofthakket
- 150 g cherrytomater, skåret i halve
- 1 porrer, skåret i skiver
- 1 broccoli, (brug også stilken), i buketter
- 6 skiver soltørret tomat, skåret i små stykker
- 200 g bacon i tern
- 100 g chorizo, skåret i små skiver
- 4 æg
- 2,5 dl madlavningsfløde (jeg brugte 15%)
- 60 g parmesanost
- frisk basilikum
- salt og peber
- olie til stegning
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kog pastaen og stil den til side.
- Varm en pande op og steg bacon heri. Når baconen er færdig, læg det da til side og steg nu chorizo i et par minutter. Læg til side.
- Sauter nu løg, hvidløg og champignon (tilsæt evt. lidt olie) og tilsæt derefter soltørret tomat, porrer, broccoli og tomat. Lad det stege med i 5-10 minutter.
- Pisk æg, madlavningsfløde, salt og peber sammen og riv halvdelen af parmesanosten deri.
- Find et ildfastfad eller brug en støbejernsgryde og bland pasta, bacon, chorizo, grøntsager og flødesauce deri. Bland det godt rundt. Riv resten af parmesanosten udover, smid en håndfuld basilikumsblade i og bag i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.