Frokost & aftensmad

Pasta med hvidvin, mascarpone og bagte tomater

I er mange der er vilde med min ricotta-pasta, så derfor får I nu også en mascarpone-pasta. Det er lidt af en deluxe-udgave – både fordi mascarponen gør den endnu mere cremet, og fordi den også indeholder en slat hvidvin 😉 Derudover er der også både bagte tomater, spinat, champignon og parmesan i. Jeg har fundet inspiration hos @gourmetministeriet, som også har lavet en lækker pastaret med mascarpone og hvidvin, så tak for det! <3 Linket til opskriften finder i via linket på min profil. God dag!

Pasta med hvidvin, mascarpone og bagte tomater

35 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Bagte tomater

  • 500 g cherrytomater, i halve
  • olivenolie
  • salt og peber
  • chiliflager (efter smag)

Pasta

  • 500 g pasta (gem lidt pastavand til sauce)
  • 1 rødløg, skåret i ringe
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1,5 dl hvidvin
  • 200 g mascarpone
  • 50 g frisk parmesanost
  • ½ citron, saften herfra
  • evt. lidt pastavand
  • 200 g champignon, i skiver
  • 3-4 håndfulde frisk spinat
  • frisk basilikum
  • salt og peber

Sådan gør du

Bagte tomater

  • Halver tomaterne og kom dem i et ildfast fad. Dryp med olivenolie og krydder med salt, peber og chiliflager.
  • Bag ovnen ved 200 grader varm luft i ca. 25-30 minutter.

Pasta

  • Kog pastaen og gem lidt pastavand til saucen.
  • Varm en stor gryde op med olie og start med at svitse champignon et i par minutter ved høj varme. Læg til side.
  • Tilføj lidt ekstra olie og sautér løg og hvidløg i gryden til de bliver bløde. Tilsæt nu hvidvin og lad den koge ind i ca. 5 minutter (halvdelen skal forsvinde) inden du smider mascarpone og parmesanost i. Lad saucen simre yderligere i et par minutter (den skal ikke koge). Smag til med salt, peber og citron. Tilsæt evt. lidt pastavand, hvis du ønsker en tyndere konsistens.
  • Kom pastaen i gryden og rør det hele godt sammen. Tilføj også spinat og lad den falde sammen. Afslut med at røre de bagte tomater og champignon i, og nyd nu retten med frisk parmesan og basilikum på toppen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering