10 opskrifter med hokkaido græskar

Her på siden finder du inspiration til 10 opskrifter med hokkaido græskar, så du er klar til efteråret og vinteren, hvor det orange hokkaido græskar er i sæson. Hokkaido græskar kan bruges på mange forskellige måder! Læs videre om hvordan og hvorfor hokkaido er sådan en fantastisk grøntsag, eller hop direkte til opskrifterne her!

Inspiration til nem mad med hokkaido

Hvis du står med et hokkaido græskar på hånden og ikke helt ved, hvad du skal gøre med den, så bare rolig, for der er masser af muligheder for skøn mad med hokkaido! Hokkaido har en mild, sød og nøddeagtig smag som virkelig kommer til sin ret, når den tilberedes. Derfor kan hokkaido både bruges i opskrifter til morgenmad, frokost og aftensmad, samt i bagværk og i kager. Hokkaido græskaret smager ikke af så meget i sig selv, men når du først krydrer den, enten til det søde eller det salte køkken, så smager det fantastisk!

Et smart trick, når du laver retter med hokkaido græskar er, at du ikke behøver at skælle det, hvis blot du vasker og skrubber det godt. Skrællen er nemlig spiselig, og er med til at give ekstra smag og farve til retterne.

Mine 10 beste opskrifter med hokkaido græskar

Du kan lave et væld af retter med hokkaido. Du kan fx bruge det i en hokkaidosuppe, hvor hokkaido græskaret er med til at give en cremet konsistens og tilføjer noget dybde til suppen. Hokkaido er også lækkert i en risotto, hvor det tilføjer den fine orange farve og selvfølglig også en cremet konsistens. Derudover, så passer ovnbagt hokkaido også rigtig godt i måltidssalater, hvor den er med til at skabe ekstra mæthed. Til sidst, så kan kan hokkaido også spises til morgenmad – prøv fx at lave en simpel hokkaido puré, og bland den i din havregrød. En puré som den kan også bruges i bagværk og i kager! Dette er bare et udsnit af opskrifter med hokkaido, det kan også bruges i gryderetter, pastaretter, vafler og meget mere!

Gå på opdagelse nedenfor, og prøv nogle af mine retter med hokkaido!

Hokkaido græskar opskrifter

Salat med hokkaido græskar og grønkål
En farverig og mættende salat med ovnbagt græskar, grønkål, quinoa, feta, saltmandler og en simpel vinaigrette.
Se opskrift
Hokkaido suppe
En cremet, krydret og varmende hokkaido suppe med kartoffel og gulerod, hvor grøntsagerne koges og derefter blendes til en skøn suppe.
Se opskrift
Hokkaido-gryde
Opskrift på en varmende hokkaido-gryde med både kikærter, peberfrugt og spinat. Opskriften har jeg fra altid inspirerende Madmedgloed.
Se opskrift
Cremet risotto med hokkaido græskar
Opskrift på en cremet og lækker risotto med hokkaido græskar. Hokkaido bages i ovnen og blendes til en puré, som blandes i din risotto. Det er med til at give en cremet konsistens og den fineste orange farve.
Se opskrift
Krydret kage med hokkaido græskar
Denne opskrift på en krydret kage med hokkaido har jeg lånt af Louisesmadblog. Kagen laves med en simpel græskarpure og en masse varmende krydderier.
Se opskrift
Bagt hokkaido med burrata og kikærter
Ovnbagt hokkaido med cremet burrata, parmesan og sprøde kikærter. En skøn forret eller indslag på tapasbordet.
Se opskrift
Puré af hokkaido græskar
Simpel puré af hokkaido som kan bruges grød, bagværk, kager, smoothies, hummus og meget mere.
Se opskrift
Sprøde boller med hokkaido græskar
Jeg har lånt denne skønne opskrift på boller med hokkaido græskar af dygtige Vforvegetarisk. Bollerne laves groftrevet hokkaido og havregryn.
Se opskrift
Tortellini salat med ovnbagt græskar
En skøn salat med tortellini, ovnbagt græskar og rosenkål. En salat der både kan serveres som måltidssalat eller som tilbehør.
Se opskrift
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 329
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments