hokkaidosuppe
hokkaidosuppe

Nem græskarsuppe

Efterår er for mig lig med det orange hokkaido græskar, og derfor får du her min bedste opskrift på en lækker og cremet hokkaidosuppe. Suppen smager fantastisk, og så er den dejlig nem at lave.

Variationer af suppen

Indholdet i denne græskar suppe kan varieres, alt efter hvad du har i køleskabet. Jeg kan godt lide at give suppen lidt fylde, og derfor tilføjer jeg både gulerod og kartofler. Men andre grøntsager som rodfrugter eller peberfrugt vil også fungere!

Derudover, så laver jeg suppen på kokosmælk, for at gøre den ekstra cremet. I stedet for kokosmælk kan du også bruge almindelig fløde eller madlavningsfløde.

TIP! Se mine ideer til andre opskrifter med hokkaido græskar lige her! Eller se mine 15 bedste opskrifter på suppe.

hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

4,67 fra 3 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Det skal du bruge

Suppen

  • 2 løg
  • 2 hvidløg
  • ½ hokkaidogræskar (afhænger af størrelsen, ca. 6-700 g)
  • 4 gulerødder
  • 5 kartofler
  • ½ tsk. tørret chilli
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 cm frisk ingefær (eller 1 tsk. tørret)
  • 1 spsk. frisk timian (eller 1 tsk tørret)
  • ½ citron (saften herfra)
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 6-700 ml grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)

Brødcrutoner

  • 3 skiver franskbrød (eller rugbrød)
  • olivenolie
  • flagesalt

Ristede kikærter

  • 1 dåse kikærter
  • olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og peber

Derudover

  • creme fraiche
  • krydderurter til pynt
  • ristede græskarkerner
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

Suppen

  • Skær løg i små tern og pres hvidløget. Sautér løg og hvidløg i en stor gryde i lidt olivenolie. Tilsæt krydderier og lad dem blive brunet af kort.
  • Skrub og vask græskaret godt og skær det i tern. Skær også kartoffel og gulerod i tern og kom det hele i gryden. Lad det svitse med i ca. 5 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof, så det ikke brænder på.
  • Overhæld grøntsagerne med 600 ml. boullionvand og gem de sidste 100 ml – hellere at suppen er for tyk end for tynd, så kan du tilføje mere væske senere. Lad grøntsagerne småkoge under låg i ca. 15 minutter eller til grøntsagerne er møre.
  • Kom grydens indhold i en blender sammen med 1 dåse kokosmælk og frisk timian. Blend til du har en cremet og luftig konsistens og tilsæt evt. mere boullionvand, hvis du ønsker det.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.

Brødcrutoner

  • Skær brødet ud i tern og kom dem på en varm pande med lidt olivenolie. Drys med flagesalt og lad dem blive sprøde.

Ristede kikærter

  • Skyl kikærterne og gnub dem tørre med køkkenrulle eller i et rent viskestykke.
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Krydder med salt, peber og spidskommen.
  • Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter, eller til de er sprøde.

Anretning

  • Anret græskarsuppen i skåle og top med creme fraiche, kikærter, brødcrutoner og græskarkerner.
Kunne du lide opskriften?
4,67 fra 3 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!
hokkaidosuppe
hokkaidosuppe

Toppings til hokkaidosuppe

Jeg elsker at toppe den cremede græskarsuppe med sprøde kikærter, brødcroutoner og creme fraiche. Mindre kan også gøre det, men det giver altså bare lidt ekstra fylde og crunch! Det er nemt at lave sine egne ristede kikærter, da du bare skal vende dem i olie og krydderier, og derefter bage dem i ovnen. Brødcroutoner er også nemt og hurtigt at gå til – har du en rest franskbrød elle rugbrød, så smid det på panden med lidt olie og flagesalt, og så får du de sprødeste croutoner til din suppe. Andre ideer til toppings er saltristede græskarkerner, saltmandler eller æbletern.

Andre opskrifter med hokkaido græskar…
Græskar-burrata med parmesan
Græskar-burrata med parmesan og sprøde kikærter. En simpel anretning med cremet burrata-ost og ristede kikærter på en bund af bagt hokkaido græskar med parmesan og timian.
Gå til opskrift
Græskarrisotto
Nem og cremet opskrift på græskarrisotto med svampe med den fineste orange farve.
Gå til opskrift
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 286
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments