Frokost & aftensmad

Cremet hokkaidosuppe med kartoffel og gulerod og kokosmælk

Så fik jeg også bikset en græskarsuppe sammen, og det blev denne cremede hokkaidosuppe med kartofler, gulerod og kokosmælk. Den er toppet med sprøde brødcrutoner lavet på en rest surdejsbrød og så en omgang ristede kikærter med spidskommen. En perfekt efterårsret med masser af smag! Det var alt herfra, god dag til jer!

Cremet hokkaidosuppe med kartofler og gulerod og kokosmælk

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Suppen

  • ½ hokkaidogræskar (afhænger af størrelsen, ca. 1000 g)
  • 2 løg, finthakket
  • 2 hvidløg, presset
  • 4 gulerødder, i tern
  • 5 kartoffer, i tern
  • 1 tsk. tørret chilli
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt ingefær (eller frisk)
  • 1 tsk. cayennepeber
  • salt og peber
  • olivenolie
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk, 400 ml

Brødcrutoner

  • 3 skiver surdejsbrød eller rugbrød
  • olivenolie
  • flagesalt

Ristede kikærter

  • 1 dåse kikærter
  • olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og peber

Derudover

  • creme fraiche
  • krydderurter til pynt
  • ristede græskarkerner

Sådan gør du

Suppen

  • Sautér løg og hvidløg i en stor gryde. Tilsæt krydderier og brun dem af.
  • Tilsæt grøntsagerne og evt. lidt mere olie. Lad det hele blive svitset i ca. 5 minutter.
  • Overhæld nu med vand. Hold lidt igen, det afhænger nemlig af, hvilken konsistens du ønsker. Lad grøntsagerne småkoge under log i ca. 20 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
  • Brug en stavblender og blend nu suppen direkte i gryden til den får en cremet konsistens.
  • Hæld kokosmælken i og lad det langsomt koge op. Tilsæt evt. mere vand, hvis du ønsker den tyndere.
  • Smag til med salt og peber. 

Brødcrutoner

  • Varm en pande op med olivenolie og skær brødet ud i tern. Smid det på panden sammen med salt og peber og rist til det er sprødt.

Ristede kikærter

  • Skyl kikærterne og tør dem med køkkenrulle. Kom dem i en skål og bland dem med olie, salt, peber og spidskommen.
  • Bag i ovnen ved 175 grader varm luft i ca. 25 minutter, eller til de er sprøde.

Anretning

  • Anret suppen i skåle og top med creme fraiche, kikærter, brødcrutoner, græskarkerner og eventuelt krydderurter.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering