Cremet hokkaidosuppe med kartoffel og gulerod og kokosmælk

Cremet hokkaidosuppe med kartofler og gulerod og kokosmælk
Antal: 4 personer
Ingredienser
Suppen
- ½ hokkaidogræskar (afhænger af størrelsen, ca. 1000 g)
- 2 løg, finthakket
- 2 hvidløg, presset
- 4 gulerødder, i tern
- 5 kartoffer, i tern
- 1 tsk. tørret chilli
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt ingefær (eller frisk)
- 1 tsk. cayennepeber
- salt og peber
- olivenolie
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk, 400 ml
Brødcrutoner
- 3 skiver surdejsbrød eller rugbrød
- olivenolie
- flagesalt
Ristede kikærter
- 1 dåse kikærter
- olivenolie
- 1 tsk. stødt spidskommen
- salt og peber
Derudover
- creme fraiche
- krydderurter til pynt
- ristede græskarkerner
Sådan gør du
Suppen
- Sautér løg og hvidløg i en stor gryde. Tilsæt krydderier og brun dem af.
- Tilsæt grøntsagerne og evt. lidt mere olie. Lad det hele blive svitset i ca. 5 minutter.
- Overhæld nu med vand. Hold lidt igen, det afhænger nemlig af, hvilken konsistens du ønsker. Lad grøntsagerne småkoge under log i ca. 20 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
- Brug en stavblender og blend nu suppen direkte i gryden til den får en cremet konsistens.
- Hæld kokosmælken i og lad det langsomt koge op. Tilsæt evt. mere vand, hvis du ønsker den tyndere.
- Smag til med salt og peber.
Brødcrutoner
- Varm en pande op med olivenolie og skær brødet ud i tern. Smid det på panden sammen med salt og peber og rist til det er sprødt.
Ristede kikærter
- Skyl kikærterne og tør dem med køkkenrulle. Kom dem i en skål og bland dem med olie, salt, peber og spidskommen.
- Bag i ovnen ved 175 grader varm luft i ca. 25 minutter, eller til de er sprøde.
Anretning
- Anret suppen i skåle og top med creme fraiche, kikærter, brødcrutoner, græskarkerner og eventuelt krydderurter.
