Vil du følge med? 👇
Cremet hokkaidosuppe


Nem græskarsuppe
Efterår er for mig lig med det orange hokkaido græskar, og derfor får du her min bedste opskrift på en lækker og cremet hokkaidosuppe. Suppen smager fantastisk, og så er den dejlig nem at lave.
Variationer af suppen
Indholdet i denne græskar suppe kan varieres, alt efter hvad du har i køleskabet. Jeg kan godt lide at give suppen lidt fylde, og derfor tilføjer jeg både gulerod og kartofler. Men andre grøntsager som rodfrugter eller peberfrugt vil også fungere!
Derudover, så laver jeg suppen på kokosmælk, for at gøre den ekstra cremet. I stedet for kokosmælk kan du også bruge almindelig fløde eller madlavningsfløde.
TIP! Se mine ideer til andre opskrifter med hokkaido græskar lige her! Eller se mine 15 bedste opskrifter på suppe.

Hokkaidosuppe
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Suppen
- 2 løg
- 2 hvidløg
- ½ hokkaidogræskar (afhænger af størrelsen, ca. 6-700 g)
- 4 gulerødder
- 5 kartofler
- ½ tsk. tørret chilli
- ½ tsk. cayennepeber
- 1 tsk. spidskommen
- 1 cm frisk ingefær (eller 1 tsk. tørret)
- 1 spsk. frisk timian (eller 1 tsk tørret)
- ½ citron (saften herfra)
- olivenolie
- salt og peber
- 6-700 ml grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
Brødcrutoner
- 3 skiver franskbrød (eller rugbrød)
- olivenolie
- flagesalt
Ristede kikærter
- 1 dåse kikærter
- olivenolie
- 1 tsk. stødt spidskommen
- salt og peber
Derudover
- creme fraiche
- krydderurter til pynt
- ristede græskarkerner
Sådan gør du
Suppen
- Skær løg i små tern og pres hvidløget. Sautér løg og hvidløg i en stor gryde i lidt olivenolie. Tilsæt krydderier og lad dem blive brunet af kort.
- Skrub og vask græskaret godt og skær det i tern. Skær også kartoffel og gulerod i tern og kom det hele i gryden. Lad det svitse med i ca. 5 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof, så det ikke brænder på.
- Overhæld grøntsagerne med 600 ml. boullionvand og gem de sidste 100 ml – hellere at suppen er for tyk end for tynd, så kan du tilføje mere væske senere. Lad grøntsagerne småkoge under låg i ca. 15 minutter eller til grøntsagerne er møre.
- Kom grydens indhold i en blender sammen med 1 dåse kokosmælk og frisk timian. Blend til du har en cremet og luftig konsistens og tilsæt evt. mere boullionvand, hvis du ønsker det.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
Brødcrutoner
- Skær brødet ud i tern og kom dem på en varm pande med lidt olivenolie. Drys med flagesalt og lad dem blive sprøde.
Ristede kikærter
- Skyl kikærterne og gnub dem tørre med køkkenrulle eller i et rent viskestykke.
- Kom dem på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Krydder med salt, peber og spidskommen.
- Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter, eller til de er sprøde.
Anretning
- Anret græskarsuppen i skåle og top med creme fraiche, kikærter, brødcrutoner og græskarkerner.


Toppings til hokkaidosuppe
Jeg elsker at toppe den cremede græskarsuppe med sprøde kikærter, brødcroutoner og creme fraiche. Mindre kan også gøre det, men det giver altså bare lidt ekstra fylde og crunch! Det er nemt at lave sine egne ristede kikærter, da du bare skal vende dem i olie og krydderier, og derefter bage dem i ovnen. Brødcroutoner er også nemt og hurtigt at gå til – har du en rest franskbrød elle rugbrød, så smid det på panden med lidt olie og flagesalt, og så får du de sprødeste croutoner til din suppe. Andre ideer til toppings er saltristede græskarkerner, saltmandler eller æbletern.