Indisk karrysuppe

Mulligatawny suppe er en indisk karrysuppe med kylling. Det er en varm krydret suppe med masser af smag og lækkert fyld. Suppen er lavet med kylling, gulerod, æble, selleri, ingefær og en smule kokosmel. Derudover, så er den lavet med kokosmælk og et skvæt fløde, som giver den en skøn og cremet konsistens.

Suppen kan sagtens nydes lige som den er, da den mætter rigtig godt grundet alt det lækre fyld. Hvis du vil, kan du også servere suppe med ris og et stykke flute.

Mulligatawny suppe

Mulligatawny suppe opskrift

Denne mulligatawny opskrift er en rigtig skøn efterårssuppe, til kolde aftener og hygge i hjemmet med hele familien. Du kan med fordel lave en stor portion mulligatawny, når du er i gang, og fryse suppen ned til travle hverdagsaftener – så er det nemt og hurtigt at få den lækreste aftensmad!

TIP! Klik her for at se flere opskrifter på lækre supper eller se mine 15 bedste opskrifter på suppe.

Mulligatawny suppe

Mulligatawny suppe

5 fra 3 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Simretid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter

Det skal du bruge

Suppe

  • 1 stort løg
  • 3 spsk. karry
  • 1 stort æble
  • 4 gulerødder
  • 6 stilke bladselleri
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 8 dl hønsebouillon (1 terning til 8 dl)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 450 g kylling
  • 50 g kokosmel
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk. salt
  • peber

Tilbehør

  • ris
  • brød
  • frisk persille

Sådan gør du

  • Hak løg fint og svits det i en stor gryde med olie i et par minutter. Tilsæt karry, og lad det svitse med yderligere i et par minutter, så det dufter dejligt.
  • Skræl og riv æble, gulerod og ingefær groft. Hak selleri fint og smid det hele i gryden. Tilsæt evt. lidt mere fedtstof. Lad det stege med nogle minutter. Husk at røre rundt, så det ikke brænder på.
  • Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og hønsebouillon. Bring det i kog og lad det derefter simre ved svag varme i 15 minutter under låg.
  • Skær kylling i små tern og steg det af kort på en pande. Kom det derefter i gryden sammen med kokosmel. Lad det småsimre i yderligere 20 minutter.
  • Tilsæt fløde og evt. mere boullionvand, hvis du synes, at suppen er for tyk.
  • Smag til med salt og peber og afslut med at toppe suppen med frisk persille og nyd den som den er, eller med ris og brød ved siden af.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan med fordel lave en dobbeltportion af suppen når du er i gang, og fryse halvdelen ned til en anden gang. 
  • Ønsker du en mere spicy suppe, kan du tilføje lidt chili.
  • Suppen kan sagtens nydes som den er, uden tilbehør, da den har masser af fyld. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 3 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 329
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments