Frokost & aftensmad

Beef udon suppe

Vejret byder op til suppe, så måske du skulle prøve denne ‘beef udon suppe’? Den består af en masse lækkerier – lad mig fortælle! Der gemmer sig både flankesteak, peberfrugt, broccoli, sukkerærter, forårsløg, champignon og gulerod deri. Selve suppen, den er kogt op på oksebouillon, soyasauce, fiskesauce, østerssauce, ingefær, misopasta og limesaft. Den er toppet med frisk koriander, sesamfrø og et smilende æg;) Mange af elementerne til suppen, blandt andet misopastaen og udonnudlerne, som ikke er så nem af finde, har jeg fået hos Worldmart, hvor du kan finde specialvarer fra hele verden! Det er altså ret så fiks!
Det var alt herfra, hav en skøn dag!

Beef udon suppe

Forb. tid30 min
Samlet tid30 min

Ingredienser

Suppe

  • 12 dl oksebouillon
  • 2 spsk. friskreven ingefær
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. frisk chili, finthakket (efter smag)
  • 1 spsk. miso pasta
  • 1 spsk. østerssauce
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 lime saften herfra

Fyld

  • 150-200 g flankesteak, tykstegsbøf eller andet
  • 200 g udon nudler
  • 1 peberfrugt, i stave
  • 1 gulerod, i stave
  • 70 g champignon, i skiver
  • 100 g sukkerærter, i halve
  • 3 stængler forårsløg, i skiver
  • 1 håndfuld broccoli, i buketter
  • 2 æg, smilende
  • frisk koriander
  • sesamfrø

Sådan gør du

  • Kog din oksebouillon op i en stor gryde, og tilsæt fintrevet ingefær, presset hvidløg, finthakket chili sojasauce, fiskesauce, østerssauce, sesamolien, misopasta og limesaft. Skru lidt ned for varmen og lad suppen stå og simre under låg i ca. 10 minutter.
  • Rens og snit grøntsagerne og tilsæt dem så til suppen (undtaget koriander). Kom det i suppen og lad dem simre med i 5-10 minutter.
  • Imens koger du nudlerne efter anvisningen på pakken, og hælder dem derefter ned i gryden.
  • Steg kødet, og skær det derefter i tynde skiver.
  • Kog ægget i ca. 7 minutter, så det er smilende. Pil det og skær det i halv.
  • Find to dybe tallerkener frem og placer et halvt æg i hver skål sammen med kødet. Overhæld med den varme suppe og top med frisk koriander og sesamfrø.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering