Japansk nudelsuppe

Beef ramen suppe er en japansk nudelsuppe med oksekød kogt op på oksebouillon, soyasauce, fiskesauce, østerssauce, ingefær, misopasta og limesaft. Det er enkelt og hurtig suppe at bikse samme, og derudover så er den også sund – hvem kan ikke lide!

Den består også af en masse grøntsager som peberfrugt, broccoli, sukkerærter, forårsløg, champignon og gulerod. Suppen toppes med det karakteristiske smilende æg, frisk koriander og sesamfrø. Du kan variere indholdet som du vil – den kunne fx også være lækker med kylling i en vegetarisk udgave med flere grøntsager.

Japansk ramen suppe

Se min opskrift på ramen kylling og grønt her. Derudover kan du bruge de nudler du vil. Her har jeg brugt udon nudler, men skal det være helt rigtigt, så skal man bruge ramen nudler.

Beef Ramen suppe 2

Beef Ramen

Vær den første til at bedømme!

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

Suppe

  • 12 dl oksebouillon
  • 2 spsk. friskreven ingefær
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. frisk chili, finthakket (efter smag)
  • 1 spsk. miso pasta
  • 1 spsk. østerssauce
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 lime saften herfra

Fyld

  • 150-200 g flankesteak, tykstegsbøf eller andet
  • 200 g udon nudler
  • 1 peberfrugt, i stave
  • 1 gulerod, i stave
  • 70 g champignon, i skiver
  • 100 g sukkerærter, i halve
  • 3 stængler forårsløg, i skiver
  • 1 håndfuld broccoli, i buketter
  • 2 æg, smilende
  • frisk koriander
  • sesamfrø
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Kog din oksebouillon op i en stor gryde, og tilsæt fintrevet ingefær, presset hvidløg, finthakket chili sojasauce, fiskesauce, østerssauce, sesamolien, misopasta og limesaft. Skru lidt ned for varmen og lad suppen stå og simre under låg i ca. 10 minutter.
  • Rens og snit grøntsagerne og tilsæt dem så til suppen (undtaget koriander). Kom det i suppen og lad dem simre med i 5-10 minutter.
  • Imens koger du nudlerne efter anvisningen på pakken, og hælder dem derefter ned i gryden.
  • Steg kødet, og skær det derefter i tynde skiver.
  • Kog ægget i ca. 7 minutter, så det er smilende. Pil det og skær det i halv.
  • Find to dybe tallerkener frem og placer et halvt æg i hver skål sammen med kødet. Overhæld med den varme suppe og top med frisk koriander og sesamfrø.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
japansk ramen suppe
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 319
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments