Kartoffelsuppe med blomkål og pikant

Kartoffelsuppe med blomkål og pikant
Antal: 4 personer
Ingredienser
Suppe
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 500 g kartofler, skrællet og skåret i grove tern
- 500 g blomkål, i buketter
- 2 porrer, i skiver
- 1-1,2 liter grøntsagsbouillon
- ½ pakke pikantost
- lidt muskatnød, revet
- salt og peber
- olie til stegning
Toppings
- bacon i tern
- frisk persille
Sådan gør du
Suppe
- Sauter løg og hvidløg i en gryde med lidt olie. Tilsæt kartoffel, blomkål og porrer og lad det svitse med i et par minutter.
- Hæld 1 liter grøntsagsbouillon i og lad retten simre i 20-25 minutter til kartofler og blomkål er møre.
- Brug en stavblender til at blende suppen til den cremet og lækker. Tilsæt evt. det sidste grøntsagsbouillon (jeg brugte 1,2 L i alt). Kom pikantost i og lad den smelte ind i suppen. Blend igen.
- Smag til med muskatnød, salt og peber og top med frisk persille og sprødt bacon.
