Kartoffelsuppe med blomkål og pikant

Cremet kartoffelsuppe

Cremet kartoffelsuppe med blomkål og pikant er en hverdagsfavorit herhjemme. Den er dejlig mættende, og så tager den kun en halv time at lave.

Ved at bruge blomkål i suppen, så får du lige sneget lidt ekstra grønt ind i den klassiske kartoffelsuppe, og hvem kan ikke lide det!

I stedet for at runde suppen af med fløde, så bruger jeg en halv pakke pikant ost – det smager godt! Nyd suppen med sprød bacon, frisk persille og brød.

Klik her for at se flere opskrifter på lækre supper.

Kartoffelsuppe med blomkål og pikant

Måske du også er interesseret i min opskrift på blomkålssuppe med kartoffel og parmesan.

Kartoffelsuppe med blomkål og pikant 2

Kartoffelsuppe med blomkål og pikant

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

Suppe

  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 500 g kartofler, skrællet og skåret i grove tern
  • 500 g blomkål, i buketter
  • 2 porrer, i skiver
  • 1-1,2 liter grøntsagsbouillon
  • ½ pakke pikantost
  • lidt muskatnød, revet
  • salt og peber
  • olie til stegning

Toppings

  • bacon i tern
  • frisk persille

Sådan gør du

Suppe

  • Sauter løg og hvidløg i en gryde med lidt olie. Tilsæt kartoffel, blomkål og porrer og lad det svitse med i et par minutter.
  • Hæld 1 liter grøntsagsbouillon i og lad retten simre i 20-25 minutter til kartofler og blomkål er møre.
  • Brug en stavblender til at blende suppen til den cremet og lækker. Tilsæt evt. det sidste grøntsagsbouillon (jeg brugte 1,2 L i alt). Kom pikantost i og lad den smelte ind i suppen. Blend igen.
  • Smag til med muskatnød, salt og peber og top med frisk persille og sprødt bacon.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 286
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments