Frokost & aftensmad,  Ikke-kategoriseret

Kartoffelsuppe med blomkål og pikant

Cremet kartoffelsuppe med blomkål, porrer og pikantost – en sund, mættende og smagfuld ret som du kan bikse sammen på bare en halv time. I stedet for at runde suppen af med fløde, bruger jeg en halv pakke pikantost – det smager alle tiders. Nyd den med bacon, frisk persille og brød. Er du mere til en cremet græskarsuppe, så kan jeg også hjælpe dig med det;) Det var alt herfra, god dag til jer!

Kartoffelsuppe med blomkål og pikant

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Suppe

  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 500 g kartofler, skrællet og skåret i grove tern
  • 500 g blomkål, i buketter
  • 2 porrer, i skiver
  • 1-1,2 liter grøntsagsbouillon
  • ½ pakke pikantost
  • lidt muskatnød, revet
  • salt og peber
  • olie til stegning

Toppings

  • bacon i tern
  • frisk persille

Sådan gør du

Suppe

  • Sauter løg og hvidløg i en gryde med lidt olie. Tilsæt kartoffel, blomkål og porrer og lad det svitse med i et par minutter.
  • Hæld 1 liter grøntsagsbouillon i og lad retten simre i 20-25 minutter til kartofler og blomkål er møre.
  • Brug en stavblender til at blende suppen til den cremet og lækker. Tilsæt evt. det sidste grøntsagsbouillon (jeg brugte 1,2 L i alt). Kom pikantost i og lad den smelte ind i suppen. Blend igen.
  • Smag til med muskatnød, salt og peber og top med frisk persille og sprødt bacon.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering