Vil du følge med? 👇
Tomatsuppe med kokosmælk
Hurtig, nem og bugdetvenlig suppe
Hurtig, nem, budgetvenlig og ikke mindst cremet tomatsuppe med kokosmælk! Denne suppe laver jeg altid når tiden og ligeledes fantasien er knap. Derfor er det den perfekte hverdagsret, hvor man ofte har de fleste ingredienser på lager i forvejen. Derudover er den oftest et hit hos hele familien.
Jeg laver suppen med kokosmælk for at gøre den endnu mere cremet. Alternativt kan man bruge et skvæt fløde og mere grøntsagsbullion. Server suppen med suppenudler eller nyd den som den er.
Klik her for at se flere opskrifter på lækre supper.
Cremet tomatsuppe med kokosmsælk
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 stort løg, finthakket
- 1 stort fed hvidløg, finthakket (eller to små)
- olivenolie
- 4 store tomater, skåret i tern
- krydderier efter smag, her: 1 tsk. karry, 1 tsk. gurkemeje, ½ tsk. chili, 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. timinan, salt og peber
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse tomatpuré
- 1 dåse kokosmælk
- 3 dl grøntsagsboullion
- salt og peber
- suppehorn
Sådan gør du
- Sautér løg og hvidløg i en stor gryde til de bliver bløde.
- Tilsæt krydderierne og lad dem stege med et par minutter til de dufter dejligt.
- Tilsæt friske tomater og lad dem stege med i 3-4 minutter inden du tilsætter tomatpuré, hakkede tomater, kokosmælk og boullionvand.
- Lad suppen simre ved middel/lav varme under låg i ca. 10 minutter.
- Blend til en cremet konsistens med en stavblender og smag til med salt, peber og evt. flere krydderier.
- Nyd suppen med suppehorn og frys evt. resterne ned.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere