Thaisuppe med kokosmælk og kylling

Cremet thaisuppe

Her får i opskriften på en krydret og smagfuld thaisuppe med kokosmælk og kylling. Suppen gemmer på en masse grønt, nemlig broccoli, peberfrugt, babymajs, champignon og bambusskud. For at give smæk på smagen består den af frisk ingefær, hvidløg, chili, fiskesauce, soyasauce, limesaft og rød karrypasta.

Som ekstra fylde bruger jeg ægnudler men dette kan sagtens undlades. Kyllingen kan også undlades, hvis du ønsker en vegetarisk udgave.

Thaisuppe med kokosmælk og kylling

Klik her for at se flere opskrifter på lækre supper.

Måske du også er interesseret i min opskrift på spicy thaisuppe med peanutbutter.

Thaisuppe med kokosmælk og kylling 2

Thaisuppe med kokosmælk og kylling

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 300 g kylling, i mundrette stykker
  • 2 spsk. karry
  • 1 tsk chili (pulver, tørret eller frisk)
  • 2 tsk. rød karry pasta (på glas)
  • 2 spsk. friskreven ingefær
  • kokosolie til stegning (eller normal smagsneutral olie)
  • 150 g champignon, grofthakket
  • 1 dåse bambusskud
  • 1 dåse babymajs, grofthakket
  • 1 liter grøntsagsboullion
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2-3 spsk. fiskesauce
  • 2-3 spsk. soyasauce
  • 2 røde peberfrugter, i mundrette stykker
  • 1 broccoli, i små buketter
  • 1 lime, saften herfra
  • salt og peber
  • 200 g glasnudler, ægnudler eller normale nudler (kan undlades)
  • evt frisk koriander, lime og sorte sesamfrø til servering

Sådan gør du

  • Svits løg og hvidløg i en stor gryde i kokosolie eller normal olie. Tilsæt karry, chili, rød karrypasta og friskreven ingefær og lad det svitse med et minut. Tilsæt nu kylling i mundrette stykker og lad det blive brunet af. Læg det til side på en tallerken.
  • Kom lidt mere olie på panden, og svits nu champignon, bambusskud og babymajs ved høj varme i et par minutter.
  • Tilsæt én liter grøntsagsboullion sammen med kokosmælk, fiskesauce, soya sauce og saften fra en lime. OBS: undlader du at komme nudler i, brug da kun 600 ml grøntsagsboullion.
  • Skru ned for varmen og kom kyllingen tilbage i gryden. Lad det simre i 10-15 minutter og tilsæt derefter peberfrugt, broccoli og nudler. Lad det simre med til nudler og broccoli er klar.
  • Smag til med fiskesauce, soyasauce, salt og peber og server med frisk koriander.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments