Cremet og sund broccoli suppe

Hjemmelavet broccolisuppe er en nem, sund og cremet suppe, som kan nydes året rundt. Det er perfekt hverdagsmad som ovenikøbet sørger for, at du får en god slat vitaminer og kostfibre indenbords. Broccoli giver suppen den fineste grønne farve, som jeg er helt tosset med, lidt ligesom min opskrift på ærtesuppe. Denne suppe med broccoli passer perfekt som en lille forret eller som et måltid i sig selv med hjemmelavede brødcroutoner eller flute til.

Kartoffel broccoli suppe

broccolisuppe

I denne opskrift på broccoli suppe opskrift bruger jeg kartofler, som er med til at give mæthed og fylde til suppen. Jeg bruger et skvæt fløde til at runde suppen af, men dette kan du godt undgå, hvis du ønsker en mere let udgave af din broccolisuppe med kartofler. Jeg kan lide at servere min broccolisuppe med sprød topping, og derfor topper jeg broccoli kartoffelsuppen med hjemmelavede brødcroutoner, frisk timian og lidt rå broccoli.

TIP! Er du på udkig efter andre lækre og cremede supper, så hop ind og se alle mine suppeopskrifter eller se mine 15 bedste opskrifter på suppe.

broccolisuppe

Broccolisuppe

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter

Det skal du bruge

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 3 spsk. frisk timian
  • 350 g kartofler
  • 1 broccoli
  • 7 dl hønseboullion (eller grøntsagsboullion)
  • 1-2 dl madlavningsfløde
  • ½ citronsaft
  • salt og peber

Brødcroutoner

  • 3 skriver brød
  • olivenolie
  • flagesalt

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og sauter det i en gryde med olie til løgene bliver klare og bløde.
  • Skræl kartofler og skær dem i tern. Kom dem i gryden sammen med frisk timian og lade det stege med i et par minutter.
  • Overhæld med grøntsagsboullion og lad det småsimrre i ca- 12-15 minutter.
  • Skær broccoli i små buketter og kom dem i gryden. Lad dem simre med i yderligere 5 minutter.
  • Hæld suppen i en blender sammen med fløde og citronsaft og blend suppen til den har en cremet og ensartet konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Er konsistensen for tyk, tilsæt da mere boullionvand.

Brødcroutoner

  • Skær brødet ud i tern og kom dem på en varm pande med lidt olivenolie. Drys med flagesalt og lad dem blive sprøde.

Anretning

  • Anret suppen i skåle med brødcroutoner, frisk timian og evt. lidt rå broccoli.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan sagtens tilføje andre grøntsager til suppen som ærter, jordskokker eller porrer. 
  • Jeg kan godt lide at give suppen en cremet konsistens med lidt madlavningsfløde.Et alternativ til fløde er kokosmælk, som også kan bruges. Du kan også vælge helt at undlade fløde eller kokosmælk og blot tilføje lidt mere vand. 
  • Brug de toppings du har! Ristede græskarkerner, saltmandler eller æbletern kunne også være lækkert!
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 329
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments