Vil du følge med? 👇
Hjemmelavet tomatsuppe
Cremet tomatsuppe
Her får du min opskrift på en cremet og hjemmelavet tomatsuppe, som vi laver igen og igen herhjemme – specielt på travle hverdagsaftener. Denne klassiske tomat suppe kan spises året rundt, men er ekstra lækker og varmende på kølige efterårsdage!
Variationer af tomatsuppe
Jeg laver min hjemmelavede tomatsuppe på en base af friske tomater, som er med til at give den karakteristiske røde farve og en fyldig smag. Vil du gøre det rigtig nemt, så kan du også lave suppen udelukkende på hakkede tomater ved at bruge 4 dåser i stedet for 2.

Jeg topper suppen med hjemmelavede brødcroutoner for at give lidt knas og fylde, som er super nemme at lave, og så kan du også få brugt de kedelige brødrester. Derudover så smider jeg en klat creme fraiche på toppen, og pynter med frisk basilikum og timian. Ønsker du mere fylde, kan du tilføje suppehorn eller andre former for pasta.
Du kan variere din tomatsuppe med forskellige grøntsager. I denne udgave har jeg fx tilføjet gulerod. Andre ideer er peberfrugt, kartoffel eller porrer. Jeg laver suppen med madlavningsfløde, men du kan også nøjes med at lave den på vand, hvis du ønsker en lettere og sundere udgave. Hvis du vil, kan du også lave tomatsuppen med en dåse kokosmælk, som er med til at gøre suppen endnu mere cremet. Se min opskrift på tomatsuppe med kokosmælk lige her. En anden mulighed er, at skifte fløden ud med en pakke neutral flødeost eller pikant, for at give endnu mere smag.
TIP! Er du også vild med suppe, så har jeg samlet 15 skønne suppeopskrifter til dig, så du kan blive inspireret til dit næste suppemåltid!

Nem tomatsuppe
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- olivenolie
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 4 store tomater
- krydderier efter smag, her: 1 tsk. karry, 1 tsk. gurkemeje, ½ tsk. chili, 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. timinan, salt og peber
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse tomatpuré
- 2 dl madlavningsfløde
- 4 dl grøntsagsboullion (1 terning)
- salt og peber
Brødcroutoner
- 3 skiver brød
- olivenolie
- flagesalt
Sådan gør du
- Hak løg fint og pres hvidløget. Sautér begge dele i en stor gryde, til løgene er bløde.
- Tilsæt krydderier og lad dem stege med et par minutter til det dufter dejligt.
- Skær gulerod og tomat i tern og tilføj til gryden. Lad det stege med i 3-4 minutter inden du tilsætter tomatpuré, hakkede tomater og boullionvand.
- Lad suppen simre ved middel/lav varme under låg i ca. 15 minutter, eller til gulerødderne er møre.
- Blend til en cremet konsistens med en stavblender eller brug en blender og smag til med salt, peber og evt. flere krydderier.
Brødcroutoner
- Skær brødet ud i tern og kom dem på en varm pande med lidt olivenolie. Drys med flagesalt og lad dem blive sprøde.
Anretning
- Anret suppen i skåle med brødcroutoner, frisk timian og evt. lidt creme friache.
Mine noter til opskriften
- Skift fløden ud med kokosmælk. Se hvordan i min opskrift på tomatsuppe med kokosmælk!
- Tilføj flere grøntsager som fx peberfrugt, porrer og kartoffel.
- For mere fylde, tilføj da suppehorn eller andre former for pasta.