Frokost & aftensmad

Græsk kartoffelfad med oksekød, feta og grønt

Jeg er vild med retter, hvor du kan smide en masse sager i et fad, stille det i ovnen og så passer det sig selv, til det er klar. Og ved i hvad, det er tilfældet med denne ret. Jeg kalder den græsk kartoffelfad med oksekød, feta og grønt. Det er simpelt at lave, smager godt, og så er der smæk på smagene med en masse krydderier. Er du ikke til smagen af græsk, så kan du også prøve min "normale" opskrift på kartoffelfad med oksekød og grønt. Find opskriften til det HER. Det var alt herfra for i dag, god dag til jer alle :)
Jeg er vild med retter, hvor du kan smide en masse sager i et fad, stille det i ovnen og så passer det sig selv, til det er klar. Og ved i hvad, det er tilfældet med denne ret. Jeg kalder den græsk kartoffelfad med oksekød, feta og grønt. Det er simpelt at lave, smager godt, og så er der smæk på smagene med en masse krydderier. Er du ikke til smagen af græsk, så kan du også prøve min “normale” opskrift på kartoffelfad med oksekød og grønt. Find opskriften til det HER. Det var alt herfra for i dag, god dag til jer alle 🙂

Græsk kartoffelfad med oksekød, feta og grønt

Forb. tid25 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødsovs

  • 400 g hakket oksekød
  • 2 rødløg, skåret i små både
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. stødt paprika, mild
  • 2 spsk. oregano
  • 1 tsk. kanel
  • ½ oksebouillon (bare terningen, ingen vand)
  • 2 tsk. salt
  • peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure

Derudover

  • 500 g kartofler, i tynde skiver
  • 3 tomater, i både
  • 1 squash, i tynde skiver
  • 1 aubergine, i tern
  • 2 peberfrugt, i grove skiver
  • 200 g feta, i små klumper
  • 250 ml madlavningsfløde (jeg brugte 15 %)
  • frisk persille til pynt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varm luft.
  • Sauter rødløg og hvidløg i en gryde med olie. Tilsæt oregano, paprika, kanel, salt og peber og lad det blive brunet af så det dufter dejligt i hele hytten.
  • Brun kødet i gryden inden du tilsætter hakkede tomater, tomatpure og din bouillonterning. Lad det småsimre i 10 minutter. Smag til, der skal gerne være smæk på smagen så tilsæt evt. lidt større mængde krydderier efter smag.
  • Find et fad og kom kødsovsen i bunden efterfulgt af et lag blandet af kartoffel, squash, aubergine, tomat, peberfrugt og feta. Fortsæt til du ikke har mere kød eller grønt. For hvert lag hælder du også en sjat fløde i til du ikke har mere.
  • Smuldr det sidste feta på toppen og bag i ovnen i 50-60 minutter eller til kartoflerne er møre. Rør i det nogle gange, så toppen ikke brænder på. Pynt med persille.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering