Bagte asparges med tomat og parmesan

Ovnbagte asparges

Bagte asparges med tomat og parmesan er en af mine go-to opskrifter, når jeg vil lave noget hurtigt, sundt og lækkert! Det er en af de retter som er total enkel men som stadig bare smager skønt. Det er det perfekte tilbehør til diverse sommeretter og hvis du vil, kan du også sagtens grille dine asparges i stedet for at bage dem i ovnen. Opskriften er udviklet sammen med den gode Josephine.

Tip! Er du vild med asparges så prøv også min opskrift på grillede asparges med burrata eller indbagt asparges med pikant.

Bagte asparges med tomat og parmesan 1
bagte asparges med tomat og parmesan
bagte asparges med tomat og parmesan

Bagte asparges med tomat og parmesan

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter

Det skal du bruge

  • 400 g grønne asparges
  • 250 g cherrytomater
  • 40 g parmesanflager
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamico glace
  • frisk basilikum

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Knæk bunden af dine asparges og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Halver tomaterne og placer aspargesen i midten.
  • Bland olie og hvidløg sammen og hæld over.
  • Kom parmesanflager oven på tomarerne.
  • Bag i ovnen i 10-15 minutter.
  • Server med balsamico glace og frisk basilikum på toppen.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Valg af ingredienser i bagte asparges med tomat og parmesan

  • Grønne asparges: Jeg eeelsker når asparges kommer i sæson! Jeg vælger altid friske, grønne asparges, da de har en skøn sprødhed og en mild, lidt nøddeagtig smag, når de bages.
  • Cherrytomater: Cherrytomater tilføjer noget saft og smag til retten. Når de bages, bliver de endnu sødere, og deres saft blander sig med aspargesene og olivenolien, hvilket giver en fantastisk smag.
  • Parmesanflager: Parmesan er prikken over i’et. Jeg bruger flager af parmesan, men du kan også bare rive den. Burrata kunne også være lækkert at smide ovenpå!
  • Hvidløg og olivenolie: en simpel men lækker og smagfuld blanding som giver smag!
  • Balsamico glace: Balsamico glace smager bare lækkert! Det er tykkere i konsistensen en almindelig balsamico hvilket bare er sindsygt lækkert, og så kan du også presse det ud i fine striber ovenpå din ret.
  • Frisk basilikum: Frisk basilikum giver lige det sidste touch!

Serveringsforslag

Bagte asparges med tomat og parmesan kan serveres på mange måder! Hvis jeg serverer retten som tilbehør, passer den rigtig godt sammen med grillet kød eller fisk.

Når jeg vil servere retten som en let frokost, tilføjer jeg ofte et par skiver godt brød ved siden af. Et stykke sprødt ciabatta eller en skive surdejsbrød er perfekte til at suge den lækre olivenolie og balsamico glace op, mums! Skal det være ekstra lækkert tilføjer en en kugle burrata på toppen.

En anden måde at servere retten på er som en del af et tapas bord. Her fungerer aspargesene og tomaterne rigtig godt sammen med andre småretter som oliven, artiskokker, skinke mm.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 399
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments