En italiensk klassiker med et twist

Bruschetta med bagt peberfrugt og tomat er en af mine favoritter, når jeg skal lave en nem og lækker forret. De søde, karamelliserede peberfrugter kombineret med friske. tomater, et strejf af hvidløg og den sprøde base af ristet brød gør denne ret til en vinder hver gang. Det er en vegetarisk forret, som de fleste kan lide. Jeg elsker at servere den på en lun sommeraften eller som en del af en antipasti-tallerken.

Tip! Prøv også min opskrift på klassisk bruschetta lige her.

Opskrift udgivet i samarbejde med Whiteaway

Bruschetta med bagt peberfrugt

Bruschetta med bagt peberfrugt og tomat

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter

Det skal du bruge

  • 8 små peberfrugter
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 5 fed hvidløg
  • 200 g tomat
  • ½ rødløg
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 2 tsk. tørret timian
  • 100 g revet mozzarella
  • 1 flute
  • olivenolie
  • balsamico glace

Sådan gør du

  • Fjern kernerne fra peberfrugterne og kom dem derefter i et ildfast fad sammen med pillede hvidløg. Dryp med olivenolie.
  • Bag i ovnen ved 200° i ca. 35-40 minutter.
  • Kom peberfrugten i en minihakker og blend sammen med hvidløg, basilikum, oregano og timian. Blend til en grov, cremet masse.
  • Hak tomat og rødløg fint og bland det med peberfrugt massen.
  • Skær brødet i skiver og pensel med olivenolie. Rist i ovnen i 5 ca. minutter. Drys med revet ost og bag igen til osten smelter.
  • Top med din tomat/peberfrugt-blanding og afslut med balsamico glace.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Ingredienser i bruschetta med bagt peberfrugt og tomat

Til denne bruschetta bruger jeg bagte peberfrugter, der bliver dejligt søde og karamelliserede når de kommer i ovnen. Jeg kombinerer dem med saftige tomater, rødløg og frisk basilikum for en skøn smag. Hvidløget giver go smag mens oregano og timian gør den let krydret. Mozzarellaen smelter og binder fyldet sammen på skiver af sprødt ristet flute, som pensles med en god olivenolie. Til sidst dryppes der balsamico glace over, der giver retten den perfekte balance mellem sødt og syrligt.

Sådan skaber du den bedste bruschetta

Først og fremmest er det vigtigt at bage peberfrugterne nok, så de bliver søde og karameliserede. Hvis du vil, kan du fjerne skindet, men det behøves ikke. Jeg lader oftest værd. Når det kommer til brødet, skal det være sprødt uden at være hårdt. Jeg pensler skiverne med olivenolie og rister dem i ovnen eller på en grillpande. Det giver en gylden overflade og en lækker sprødhed, der passer perfekt til fyldet. Sørg for, at tomaterne er godt modne – det smager altså bare bedst. Jeg plejer også at hakke tomaterne fint og lade dem dryppe af i en si, så de ikke gør brødet for vådt.

Frisk basilikum og et drys oregano gør en stor forskel og giver retten den autentiske italienske smag. Og glem ikke balsamico glazen – den giver både et smukt udseende og en perfekt afrunding af smagen.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Kan jeg forberede bruschettaerne i forvejen?

Ja, du kan forberede fyldet i god tid og opbevare det i køleskabet. Vent dog med at riste brødet og samle bruschettaerne til kort før servering, så de holder sig sprøde.

Hvilken type brød fungerer bedst?

Et godt flute eller ciabatta fungerer perfekt. Sørg for, at brødet er frisk og har en god skorpe, der bliver sprød ved ristning.

Kan jeg bruge andre grøntsager end peberfrugter?

Absolut! Grillede auberginer eller squash kan også bruges som topping, hvis du vil prøve noget anderledes.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og jeg står bag madbloggen emmaolsen.dk. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, skabe nye, spændende retter og udfolde min kreativitet gennem video og fotografi. Gå på opdagelse i mit madunivers, og lad dig inspirere til dit næste måltid!

Indlæg: 435
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments