ærtedip

Den nemmeste dip

Den nemmeste (og billigste) ærtepuré! Brug denne ærtepuré i din sandwich, til dine falafler, i din salat bowl, til grøntsagsstænger eller til sprøde ovnkartofler!

Alt du skal bruge er ærter (optøede fra frost), creme fraiche 18% (eller skyr), hvidløg og lidt citronsaft. Alle ingredienser kommes i en minihakker og blendes til en cremet puré.

TIP! gør den endnu mere cremet ved at smide avocado i også🥑 Du kan også blande ærter og soya/edemame bønner! Husk at GEM, hvis det er noget for dig!

ærtedip

Ærtepuré

Vær den første til at bedømme!
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter

Det skal du bruge

  • 3 dl ærter (optøede fra frost)
  • 3 spsk. creme fraiche 18% (skyr, græsk yoghurt mm kan også bruges)
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron (saften herfra)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kom ærter, creme fraiche, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber i en minihakker.
  • Blend til du har en cremet og lækker konsistens. Tilføj evt. mere cremefraiche, hvis du ønsker den tyndere.
  • Smag til med salt, peber og citron.

Emmas tips til opskriften

  • TIP: gør den endnu mere cremet ved at smide avocado i også Du kan også blande ærter og soya/edemame bønner!
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Ingredienser til ærtepuré

  • Ærter: Grundlaget for denne opskrift er selvfølgelig ærter. Jeg bruger bare optøede ærter fra frost til opskriften, men om sommeren kunne det helt sikkert også være lækkert friskbælgede ærte. Ønsker du mere fylde til opskriften, kan du også vælge at tilføje en halv avocado og/eller nogle edemamebønner.
  • Creme fraiche: Jeg bruger creme fraiche 18%, men ønsker du en letter udgave, så kan skyr eller græsk yoghurt sagtens bruges som alternativ.
  • Hvidløg: Giver jo bare en god smag!
  • Citron: Saften fra citronen giver noget lækker syrlighed til dippen!

Serveringsforslag

Ærtepuré kan serveres på mange måder. Den er for eksempel perfekt som tilbehør til fisk eller stegt kylling. For en vegetarisk eller vegansk version kan puréen serveres som en base på en tallerken med ristede rodfrugter eller som en del af en buddha boe.l. Ærtepuré kan også bruges som spread på brød eller i en sandwich.

Spørgsmål til opskriften (FAQ)

Kan jeg bruge friske ærter i stedet for frosne?

Ja, friske ærter kan også bruges. Dog er det både nemmere og billigere med de frosne, da du ikke skal til at pille ærterne først.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 327
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments