Vil du følge med? 👇
Cremet karamel af kondenseret mælk
Hjemmelavet karamel med kondenseret mælk
Her får du opskriften på en hjemmelavet og cremet karamel af kondenseret mælk, som bare smager helt fantastisk! Du kender den måske under navnet ‘Dulce de Leche’, men det er faktisk helt det samme. Det er super nemt at lave karameliseret mælk. Med denne opskrift på karamel med kondenseret mælk, koger du bare en almindelig dåse sød kondenseret mælk i 3 timer, og så har du en silkeblød karamel!
Den nemmeste opskrift på karamel
Fremgangsmåden er super simpel, så her kan alle altså være med! Der er kun 3 steps, og så er der skøn karamel klar til dig.
1. Fjern etiketten fra dåsen og kom den i en gryde og dæk den med vand.
2. Du skal nu koge den kondenserede mælk. Lad dåsen småkoge i gryden under låg i 3 timer. Sørg for, at de hele tiden er dækket med vand.
3. Lad dåsen køle af i en time og wupti, så har du lavet kondenseret mælk til karamel. Hvis du også er vild med saltkaramel, så rør lidt flagesalt i.
Cremet karamel af kondenseret mælk
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 dåse sød kondenseret mælk
Sådan gør du
- Fjern etiketten fra dåsen.
- Kom 1 dåse kondenseret mælk i en gryde og dæk den med vand.
- Tænd for komfuret og lad det koge op kort. Skru derefter ned for varmen og lad det småsimre under låg.
- Lad det simre i 3 timer! Hold øje med, at dåsen hele tiden er dækket med vand. Fordamper noget af vandet, så tilføj mere vand hen ad vejen. Den langsomme kogeprocess gør, at du får en dyb, brun karamel.
- Lad dåsen køle af i en lille time. Sæt den evt. i køleskabet – så går det lidt hurtigere.
- Åben dåsen, og du vil nu have en creme og lækker karamel sauce!
- Hæld i et glas med låg og rør flagesalt i.
- Opbevar i køleskabet.
Emmas tips til opskriften
- Sød kondenseret mælk kan du få i de fleste supermarkeder. Jeg købte min i Rema 1000.
- Opbevar din karamel sauce i en tæt beholder eller glas med låg i køleskabet. Karmalen saucen kan holde sig i 3-4 uger på køl.
- Du kan nyde den cremede karamel på din morgengrød, på et lunt stykke brød eller i kager.
Hvordan kan du bruge hjemmelavet karamel?
Når du først har kogt din lækre karamel sammen, kan du bruge den på mange måder! Det bedste jeg ved er, at komme den oven på min havregrød sammen med friskkåret æble, friske bær og saltmandler. Derudover, så kan du også bruge karamellen som dip til stykker af æble og pære og dermed få en lækker og lidt sundere snack. Karamel er også super lækkert oven på et lunt stykke franskbrød eller rugbrød, i kager, sammen med is og meget mere!
Dulce de Leche opskrift
Denne cremede karamel creme kaldes også Dulce de Leche, og er en slags konfekt fra Latinamerika. Det er egentlig bare karamelliseret mælk, der tilberedes ved langsom at varme sødet mælk op til den får en cremet og karamelliseret konsistens.
Saltkaramel kondenseret mælk
Som nævnt, elsker jeg at smagen af salt karamel. Derfor tilføjer jeg en smule flagesalt til opskriften, når den har kogt færdig. Er du også fan af den populære saltkaramel, så prøv det af! Det skaber den perfekte balance mellem det søde og det salte – hvis du altså spørger mig!
TIP! Er du på udkig efter andre opskrifter på søde sager, så se alle mine opskrifter her!