Vil du følge med? 👇
Cremet karamel af kondenseret mælk


Den bedste karamelsauce
Her får du opskriften på en hjemmelavet og cremet karamel af kondenseret mælk, som bare smager helt fantastisk! Og det bliver faktisk ikke meget nemmere at lave denne lækre karamelsauce, da alt du skal bruge er en dåse sødet kondenseret mælk og lidt flagesalt.
Den nemmeste opskrift
Fremgangsmåden er super simpel, så her kan alle altså være med! Der er kun 3 steps, og så er der skøn karamel klar til dig.
- Du kommer din dåse med kondenseret mælk i en gryde og dækker den med vand.
- Lad dåsen småkoge i gryden under låg i 3 timer. Sørg for, at de hele tiden er dækket med vand.
- Lad dåsen køle af i en time og wupti, så har du den lækreste og mest cremede karamelsauce! Hvis du også er vild med saltkaramel, så rør lidt flagesalt i.
Hvordan kan du bruge hjemmelavet karamel?
Når du først har kogt din lækre karamel sammen, kan du bruge den på mange måder! Det bedste jeg ved er, at komme den oven på min havregrød sammen med friskkåret æble, friske bær og saltmandler. Derudover, så kan du også bruge karamellen som dip til stykker af æble og pære og dermed få en lækker og lidt sundere snack. Karamel er også super lækkert oven på et lunt stykke franskbrød eller rugbrød, i kager, sammen med is og meget mere!

Cremet karamel af kondenseret mælk
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Sådan gør du
- Kom 1 dåse kondenseret mælk i en gryde og dæk den med vand.
- Tænd for komfuret og lad det koge op kort. Skru derefter ned for varmen og lad det småsimre under låg.
- Lad det simre i 3 timer! Hold øje med, at dåsen hele tiden er dækket med vand. Fordamper noget af vandet, så tilføj mere vand hen ad vejen.
- Lad dåsen køle af i en lille time. Sæt den evt. i køleskabet – så går det lidt hurtigere.
- Åben dåsen, og du vil nu have en creme og lækker karamel sauce!
- Hæld i et glas med låg og rør flagesalt i.
- Opbevar i køleskabet.
Mine noter til opskriften
- Sød kondenseret mælk kan du få i de fleste supermarkeder. Jeg købte min i Rema 1000.
- Opbevar din karamel sauce i en tæt beholder eller glas med låg i køleskabet. Karmalen saucen kan holde sig i 3-4 uger på køl.
- Du kan nyde den cremede karamel på din morgengrød, på et lunt stykke brød eller i kager.
Dulce de Leche
Denne cremede karamel creme kaldes også Dulce de Leche, og er en slags konfekt fra Latinamerika. Det er egentlig bare karamelliseret mælk, der tilberedes ved langsom at varme sødet mælk op til den får en cremet og karamelliseret konsistens.
TIP! Er du på udkig efter andre opskrifter på søde sager, så se alle mine opskrifter her!