15 skønne suppeopskrifter

Der er intet som en varm suppe at lune sig på i de kolde vinter- og efterårsmåneder. Suppe er nemt og hurtigt at lave, det er sundt, og så kan det nydes både til frokost og aftensmad, og som en lille forret. Jeg har en del forskellige opskrifter på suppe her på siden, men nu har jeg samlet mine 15 skønne suppeopskrifter, så du kan få inspiration til din næste suppeopskrift!

Inspiration til nemme suppe opskrifter

Suppe kan laves på rigtig mange måder – alt fra de lette og friske supper som kan serveres om sommeren, som fx ærtesuppe og ramen suppe, til de mære mættende vintersupper og efterårssupper som indianersuppe og indisk mulligatawny suppe. Mange suppeopskrifter er også vegetariske og indeholder masser af grøntsager som fx grøntsagssuppe og kartoffel porre suppe, og passer derfor perfekt til kødfri dage.

Gå på opdagelse nedenfor, og bliv lækkersulten efter suppe!

Mine bedste suppe opskrifter

Nem og cremet blomkålssuppe
Denne cremede blomkålssuppe er en skøn efterårssuppe at varme sig på. Suppen får fylde fra kartoffel og masser af smag fra ingefær, citron og muskatnød. Suppe kan serveres som hovedret, men er også ideel som en lille forret, hvis du pynter den med ovnbagt blomkål, sprød bacon og persille.
Se opskrift
Nem broccolisuppe
Sund, nem, cremet og grøn broccolisuppe med kartofler og masser af broccoli. En skøn opskrift på en mættende suppe for hele familien!
Se opskrift
Mulligatawny suppe – indisk karrysuppe
Mulligatawny suppe er en indisk karrysuppe med smæk på smagen fra en masse dejlige krydderier. Det er en mættende suppe med masser af fyld fra både kylling, gulerod, æble, selleri og kokosmel.
Se opskrift
Cremet hokkaidosuppe
Hokkaido græskar er en rigtig efterårsspise som passer perfekt i en suppe, hvor den er med til at give en dejlig cremet konsistens. Denne opskrift er lavet med både gulerod og kartofler, for at give ekstra fylde og mæthed.
Se opskrift
Kartoffel porre suppe
En klassisk kartoffel porre suppe slår altså aldrig helt fejl! Jeg serverer suppen med sprøde rugbrødscrutoner, bacontern og purløg!
Se opskrift
Nem ærtesuppe
Denne grønne ærtesuppe er både budgetvenlig, nem og hurtig at lave! Den er mild og cremet i smagen, og så har den også den finseste grønne farve. Suppen kan serveres året rundt, og passer også perfekt som en lille forret.
Se opskrift
Cremet grøntsagssuppe
Denne fyldige grøntsagssuppe er den perfekte 'tøm-køleskabet-ret', da du kan bruge alverdens grøntsager. Grøntsagerne skal nemlig bages i ovnen, hvorefter de blendes sammen med boullion og kokosmælk til en cremet suppe.
Se opskrift
Butternut squash suppe
Butternut squash suppe er en ægte efterårssuppe, da det er er her, at den orange butternut squash i er i sæson. Suppen har en dejlig krydret smag, og har fylde fra gulerod, selleri og butternut squash.
Se opskrift
Cremet tomatsuppe med kokosmælk
Tomatsuppe er altid en go-to herhjemme, når vi ikke ved hvad vi skal lave til aftensmad, og det gerne skal gå lidt stærkt. Det er en budgetvenlig suppe, som de fleste kan lide. Jeg laver den med koksmælk, da jeg synes det gør den ekstra cremet og lækker.
Se opskrift
Indianersuppe
Indianersuppe er en fyldig og varm krydret suppe med fyld af oksekød, bacon, gulerod og peberfrugt. Jeg topper suppen med rødbede og creme fraiche.
Se opskrift
Hjemmelavet karrysuppe
Hjemmelavet karrysuppe kan altså bare noget, og så smager den bare lige dét bedre end den klassiske fra Mou. Suppen laves med en hel kylling som koges, hvorved du får en lækker kyllingefond der giver masser af smag til suppen.
Se opskrift
Thaisuppe med kokosmælk og kylling
Her får du opskriften på en cremet thaisuppe med kylling, nudler og masser af grøntsager. Så hvis du er til de asiatiske køkken, så må du altså prøve denne suppe!
Se opskrift
Hjemmelavet asparges suppe
Denne opskrift på en hjemmelavet apsargessuppe med kødboller og fløde har jeg fra dygtige OneKitchen, som laver de skønneste opskrifter! Suppen er en rigtig klassiker, som ikke tager særlig lang tid at lave. Prøv den!
Se opskrift

Mangler: Jordskokke suppe (lav selv snart)

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 329
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments