Vil du følge med? 👇
Nem ærtesuppe
Grøn ærtesuppe
Her får du opskriften på en budgetvenlig, hurtig og nem ærtesuppe. Denne suppe er mild og cremet i smagen, og så har den bare den fineste grønne farve. Hjemmalvet ærtesuppe kan serveres året rundt – både i de kolde og varme måneder. Derudover, så kan ærtesuppen serveres som både hovedret og forret. Server eksempelvis suppen i små skåle med tortellini som en fin og farverig forret. Se hvordan her.
Jeg laver min ærtesuppe med ærter fra frost, hvilket gør retten billig og lynhurtig at bikse sammen. Men, hvis det er sæson for det, så er det også superlækkert at lave suppen med friskbælgede ærter.
TIP! Er du på udkig efter andre lækre og cremede supper, så hop ind og se alle mine suppeopskrifter.
Jeg topper min ærte suppe med creme fraiche og frisk timian. Ønsker du mere bid, kan du toppe den med sprød bacon, sprød chorizo, rugbrødscrutoner eller ristede kikærter.
Nem ærtesuppe
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 550 g ærter (frosne eller friske)
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- olivenolie
- 3 spsk. frisk timian (eller 1 spsk. tørret)
- 5 dl grøntsagsboullion
- 1 dl piskefløde (eller madlavningsfløde)
- ½ citron (saft herfra)
- salt
- friskkværnet peber
- creme fraiche til topping
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint og sauter det i en gryde med olie til løgene bliver klare og bløde.
- Tilsæt ærter og timian og lad det stege med i et par minutter.
- Overhæld med grøntsagsboullion og lad det småsimrre i 5 minutter.
- Hæld suppen i en blender sammen med fløde og citronsaft og blend suppen til den har en cremet og ensartet konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Server suppen med cremefraiche og pynt evt. med frisk timian.
Emmas tips til opskriften
- Denne suppe har jeg lavet med ærter fra frost, hvilket gør det til en budgetvenlig og nem ret. Du kan også, hvis det er sæson for det, lave suppen med friskbælgede ærter.
- Du kan også toppe suppen med sprød bacon, sprød chorizo, ristede kikærter eller rugbrødscrutoner.
Ærtesuppe med tortellini
Her har jeg serveret min ærtesuppe som en lille forret med 2 stk. tortellini i bunden. Dette er en fin, farverig og anderledes servering, som helt sikkert vil se godt ud på middagsbordet.
Du kan bruge den variant af tortellini som du vil – her har jeg brugt en med spinat.