Cremet thaisuppe

Spicy thaisuppe med peanutbutter er en cremet suppe med masser af smæk på smagen fra både ingefær, citrongræs, koriander, soyasauce og fiskesauce. Den får den skønneste cremede konsistens fra peanutbutter og kokosmælk, og så gemmer den også på både gulerod, forårsløg og babymajs. Jeg serverer den med risnudler, frisk koriander, peanuts og bønnespirer.

Suppen er perfekt til dig, der ønsker flere kødfri dage, eller at spise vegetarisk.

Klik her for at se flere opskrifter på lækre supper.

Spicy thaisuppe med peanutbutter

Måske du også er interesseret i min opskrift på thaisuppe med kokosmælk og kylling.

Spicy thaisuppe med peanutbutter 2

Spicy thaisuppe med peanutbutter

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

Suppe

  • 2 tsk. rød karrypasta
  • olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 3 cm frisk ingefær, finthakket
  • 1 stængel citrongræs, finthakket
  • 4 gulerødder, i små tynde stave
  • 3 forårsløg, i tynde stave
  • 2 dåser tomatpure
  • 1 dåse kokosmælk (ikke light)
  • 2 spsk. peanutbutter, creamy fra greenchoice
  • 1 spsk. fiske sauce
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1-1,2 l grøntsagsbouillon
  • 1 dåse babymajs, hakket
  • 1 lime, saften herfra
  • 150 g risnudler
  • evt chilisauce til at smage til med (jeg brugte sriracha)

Topping

  • frisk koriander
  • peanuts, ristet på panden
  • bønnespirer

Sådan gør du

Suppe

  • Varm en gryde op med lidt olie og tilsæt derefter rød karrypasta. Lad det svitse i et minut.
  • Tilsæt nu løg, hvidløg, ingefær og citrongræs (husk at banke på din stængel citrongræs og tag de yderste blade af inden brug) og lad det svitse med i endnu et par minutter inden du tilsætter gulerod og forårsløg. Lad også det sviste med i et par minutter, tilsæt evt. mere olie hvis det er ved at brænde på.
  • Tilsæt tomatpure, kokosmælk, peanutbutter, fiske sauce, soya sauce og lime saft. Tilsæt også vand (med grøntsagsboullion), men hold lidt igen, da mængden afhænger af, hvor meget væske dine nudler suger. Jeg brugte ægnudler og de sugede en del, så jeg brugte 1,2 liter vand. Lad suppen simre ved middel varme i 10-15 minutter og tilsæt vand hen ad vejen, inden du til sidst tilsætter nudler og babymajs.
  • Smag til med chili sauce, fiske sauce, soya sauce, salt og peber.
  • Nyd retten med frisk koriander, ristede peanuts og bønnespirer.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Spicy thaisuppe med peanutbutter
Spicy thaisuppe med peanutbutter
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 342
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments