Frokost & aftensmad

Spicy thai beef salad

Spicy thai beef salad

Forb. tid40 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salat

  • 2 små rødløg, skåret i ringe
  • ½ rød eller hvid spidskål, finthakket
  • 2 håndfulde blandet salat (her feldsalat)
  • 3 gulerødder, skåret i skiver
  • 3/4 agurk, skåret i skiver
  • 1 avocado, skåret i skiver (kan undlades)
  • 100 g bønnespirer
  • 1-2 håndfuld frisk koriander efter smag
  • 200 g risnudler (eller en anden slags nudler)
  • 1 håndfuld peanuts, grofthakket
  • 1 spsk. sesamfrø (her de sorte)
  • 400 g flankesteak eller culottesteg, stegt og skåret i tynde skiver

Spicy tahindressing

  • ½ tsk. rød karrypasta
  • ½ lime, saften herfra
  • 1,5 spsk. tahin
  • 1 spsk. soya sovs
  • 2 tsk. honning eller sirup
  • 2 spsk. vand

Sådan gør du

Salat

  • Snit gulerod, agurk, spidskål og rødløg og kom det i en stor skål eller i et fad sammen med blandet salat og bønnespirer.
  • Kog nudler efter anvisning på pakken, lad det køle af og bland det så i salaten.
  • Steg din flankesteak (eller anden slags kød) og skær den i tynde skiver.
  • Anret kødet i salaten sammen med finthakkede peanuts, frisk koriander, sesamfrø og lime.

Spicy dressing

  • Bland rød karrypasta, soya, tahin, honning og saften fra en halv lime i en skål. Tilsæt til sidst vand alt efter hvor tyk en konsistens du ønsker.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering