Thai salat

Spicy thai beef salad! Prøv denne skønne thai salat med flankesteak og en spicy dressing. Det en mættende måltidssalat fyldt med grøntsager, som passer perfekt til aftensmad eller frokost.

Jeg bruger frisk salat, rød spidskål, gulerod, agurk bønnespirer og koriander i salaten. For at mere fylde tilføjer jeg også nudler – brug den variant du bedst kan lide!

Jeg laver en spicy dressing med tahin, soya og rød karrypasta. Hvis du ikke er til en lidt stærk dressing, kan du også lave denne peanutbutter dressing.

Spicy thai beef salad

Ønsker du en vegetarisk udgave så kan salaten nemt undvære kødet. Så kan du i stedet tilføje ekstra grøntsager som fx edemamebønner, sukkeærter eller andet. Hvis du er til kød, så er kylling eller culottesteg også en mulighed.

Prøv også: min opskrift på thai salat med glasnudler og peanutdressing <<

Spicy thai beef salad

Spicy thai beef salad

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 40 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

Salat

  • 2 små rødløg, skåret i ringe
  • ½ rød eller hvid spidskål, finthakket
  • 2 håndfulde blandet salat (her feldsalat)
  • 3 gulerødder, skåret i skiver
  • ¾ agurk, skåret i skiver
  • 1 avocado, skåret i skiver (kan undlades)
  • 100 g bønnespirer
  • 1-2 håndfuld frisk koriander efter smag
  • 200 g risnudler (eller en anden slags nudler)
  • 1 håndfuld peanuts, grofthakket
  • 1 spsk. sesamfrø (her de sorte)
  • 400 g flankesteak eller culottesteg, stegt og skåret i tynde skiver

Spicy tahindressing

  • ½ tsk. rød karrypasta
  • ½ lime, saften herfra
  • 1,5 spsk. tahin
  • 1 spsk. soya sovs
  • 2 tsk. honning eller sirup
  • 2 spsk. vand
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

Salat

  • Snit gulerod, agurk, spidskål og rødløg og kom det i en stor skål eller i et fad sammen med blandet salat og bønnespirer.
  • Kog nudler efter anvisning på pakken, lad det køle af og bland det så i salaten.
  • Steg din flankesteak (eller anden slags kød) og skær den i tynde skiver.
  • Anret kødet i salaten sammen med finthakkede peanuts, frisk koriander, sesamfrø og lime.

Spicy dressing

  • Bland rød karrypasta, soya, tahin, honning og saften fra en halv lime i en skål. Tilsæt til sidst vand alt efter hvor tyk en konsistens du ønsker.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 325
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments