Asiatisk salat på 20 minutter

Opskrift på nem asiatisk spidskålssalat

Er du på udkig efter noget nyt og friskt? Så har jeg den perfekte opskrift til dig: en nem asiatisk salat. Den er både simpel og sund, og så smager den fantastisk – ideel til en hurtig aftensmad eller som tilbehør til kylling, flanksteak eller andet. Salaten kan også bruge til fylde i bao eller frisk forårsruller. Du kan også gøre salaten til en måltidssalat ved at tilføje nudler, avocado eller små stykker af sprød kylling.

Salaten serveres med den lækreste asiatiske dressing fyldt med smag fra ingefær, hvidløg, soya, sesamolie og fiskesauce.

Asiatisk salat
Asiatisk salat

Dette er min go-to opskrift, når jeg trænger til noget let, friskt og fuldt af smag. Den er blevet et hit hjemme hos mig, og jeg håber, du vil elske den lige så meget. Hvis du prøver den af, vil jeg elske at høre, hvad du synes!

Asiatisk salat

Asiatisk salat

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

  • ½ spidskål
  • 3-4 gulerødder
  • 2 forårsløg
  • 150 g edemamebønner
  • ½ chili
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 50 g peanuts

Asiatisk dressing

  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. sesamolie
  • lime, saften herfra
  • 2 cm. frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. sukker

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser til dressingen sammen i en lille skål.
  • Snit spidskål og gulerødder fint.
  • Skær forårsløg i tynde ringe.
  • Hak chili, koriander og mynte fint.
  • Hak peanuts groft.
  • Kom spidskål, gulerod, edemamebønner og forårsløg i en skål eller på et fad. Tag halvdelen af den finthakkede chili, koriander og mynte og kom også det i fadet. Bland det hele godt rundt.
  • Top salaten med peanuts og resten af din chili, koriander og mynte.
  • Overhæld salaten med dressingen lige inden servering.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan altid variere indholdet som du vil! Rød spidskål, agurk peberfrugt, avocado osv. kan også tilføjes!
  • Vent med at overhælde salaten med dressing lige inden servering, så salaten holder sig frisk og sprød.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Hvad du skal bruge til min thai salat?

Det bedste ved denne salat? Du behøver ikke en masse komplicerede ingredienser, det er nemlig super simpelt! Her er listen over, hvad jeg bruger:

  • Spidskål: Den danner grundlaget for salaten med sin sprødhed. Du kan både bruge grøn og rød spidskål eller blande de to.
  • Gulerødder: Giver fylde til salaten. Kan også udskiftes med agurk og peberfrugt fx.
  • Forårsløg: Giver noget smag.
  • Edamamebønner: Gør salaten mere mættende, da de er fyldt med protein.
  • Chili: gør salaten lidt spicy! Varier mængden efter smag!
  • Frisk koriander og mynte: Giver dig masser af frisk smag! Er du ikke til koriander, kan den sagtens undlades.
  • Peanuts: For det knasende element, vi alle elsker.

Asiatisk dressing med sesamolie

Til denne salat har jeg lavet den lækreste asiatiske dressing.

  • Til dressingen: En skøn blanding af fiskesauce, soyasauce, sesamolie, limesaft, frisk ingefær, et fed hvidløg, og lidt sukker.

Sådan nemt er det at lave asiatisk salat

Du kan lave den her salat på ingen tid! Se hvordan herunder:

  1. Forbered grøntsagerne: Alle grøntsager og krydderurter snittes fint og kommes i et fad. Edamamebønnerne tøer jeg op, hvis de er frosne, og kommer også dem i fadet.
  2. Lav dressingen: I en lille skål blander jeg fiskesauce, soyasauce, sesamolie, saften fra limen, fintrevet ingefær, presset hvidløg, og sukkeret. Jeg smager til undervejs, så jeg får lige den smag jeg bedst kan lide!
  3. Mix salaten: På et fad blander jeg alle grøntsagerne sammen, hælder dressingen over, og vender det godt rundt, så alt bliver dækket af dressingen. Lige før servering, topper jeg salaten med frisk koriander, mynte, chili og de knasende peanuts.

Serveringsforslag til asiatisk salat

Denne asiatisk inspirerede salat kan serveres på mange måder! Jeg elsker at servere den som en let hovedret på varme sommeraftener, ofte med et stykke grillet kylling, flankesteak eller fisk for ekstra protein. Du kan også vælge at tilføje nudler, hvis du ønsker endnu mere fylde. Salaten også genial i wraps, i bao eller friske forårsruller! Mulighederne er mange!

TIP! Prøv også min opskrift på asiatisk nudelsalat.

Ofte stillede spørgsmål om min asiatiske salat

Kan jeg bruge andet end spidskål?

Absolut! Hvidkål, rødkål, savojkål og glaskål er er gode alternativer, der stadig giver den sprøde tekstur og milde smag, som fungerer så godt i denne salat.

Hvordan opbevarer jeg resterne?

Denne salat holder sig bedst frisk, hvis den opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet. Dressingen kan få grøntsagerne til at blive lidt slatne efter et par dage, så det er bedst at spise den med det samme, når dressingen er kommet på. Ellers holder den sig fint til dagen efter.

Kan jeg forberede salaten i forvejen?

Ja, du kan snildt forberede grøntsagerne og dressingen i forvejen. Jeg anbefaler at holde dem adskilt indtil lige før servering, for at holde grøntsagerne så sprøde som muligt.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 327
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments