Vil du følge med? 👇
Cæsarsalat
Cæsarsalat med kylling
Når jeg tænker på klassiske salater, er der én, der altid popper frem, og det er en cæsarsalat. Du kan få den på de fleste restaurenter de fleste steder i verden, men har du nogensinde lavet den selv? Hvis ikke, så er det NU! I min opskrift på hjemmelavet cæsarsalat kombinerer jeg sprød salat, brødcroutoner, saftig kylling, frisk parmesan, og ikke mindst den uimodståelige cæsar dressing. Salaten er nem at lave, men den smager helt kanon!



Cæsarsalat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Brødcroutoner
- 4 stk. kyllingebryst
- 4 skiver brød (flute, franskbrød eller hvad du ellers har)
- olivenolie
- salt og peber
- 2 romaniesalat eller hjertesalat
- 2 gode håndfuld blandet salat af en anden slags
- 20 g frisk parmesanost (i skiver)
- friskkværnet salt og peber
- olivenolie tils stegning
- saltmandler
Cæsar dressing
- 2 dl smagsneutral olie (fx solsikke eller rapsolie)
- 2 æggeblommer (stuetemperatur)
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. sennep
- 1 tsk. hvidvinseddike
- ½ citron (saften herfra)
- 40 g friskreven parmesanost
- 1 spsk. worcestershire sauce
- salt og peber
Sådan gør du
- Krydder kyllingen godt med friskkværnet salt og peber og steg den derefter på panden til den er gennemstegt.
- Skær kyllingen ud skiver.
- Skær brødet ud i grove tern og vend dem i olivenolie. Rist dem på panden til de bliver sprøde og krydder med flagesalt og peber.
Cæsardressing
- Pres hvidløget og pres saften ud af den halve citron. Riv også parmesanosten fint.
- Kom neutral olie, æggeblomme, hvidløg, sennep, eddike, parmesanost og citronsaft i en blenderskål (med høje kanter) og brug en stavblender til at lave din dressing.
- Sæt stavblenderen i bunden af glasset og tænd. Kør blenderen lidt op og ned, og du vil lynhurtig få en cremet konsistens. Gør dette indtil du synes, at du har den rette konsistens.
- Smag til med worcestershire sauce, salt og peber.
Sammensæt din salat
- Vask salaten og hak saltmandlerne groft. Skær også parmesanstykker i tynde skiver.
- Find en stor skål eller fad og fordel salaten heri efterfulgt af kylling og brødcroutoner.
- Top med grofthakkede mandler, din cæsardressing og tynde skiver af parmesanost.
Emmas tips til opskriften
- Du kan sagtens forberede din cæsar dressing i god tid. Den kan holde sig i en tætlukket beholder i ca. 3 dage i køleskabet.
- Brug den salat du har, andre slags en romanie salat kan også sagtens bruges.
Valg af ingredienser i cæsar salat
Når det kommer til ingredienser, skal der faktisk ikke meget til, for at du har den lækreste salat. Her er de ingredienser, jeg bruger til at lave den perfekte salat:
- Brødcroutoner: De tilføjer noget crunch til salaten. Jeg plejer at bruge rester af flute eller franskbrød, som jeg rister gyldne på panden med olivenolie, salt og peber. Du kan også bruge rugbrød.
- Kyllingebryst: Saftig og sprød kylling stegt på panden med friskkværnet salt og peber er en essentiel del af en klassisk hjemmelavet cæsarsalat.
- Romaniesalat eller hjertesalat: Grundlaget for salaten er sprød salat. Jeg blander det gerne med en anden salattype.
- Parmesanost: Frisk parmesan, skåret i tynde skiver er bare lækkert i salaten. Det kan dog godt undlades.
- Saltmandler: Giver ekstra crunch i salaten. Prøv min opskrift på hjemmelavede saltmandler.
- Cæsar dressing: Nok det allervigtigste i denne salat! I min hjemmelavede version kombinerer jeg æggeblommer, hvidløg, sennep, hvidvinseddike, citronsaft, parmesanost og worcestershire sauce. Der er også mange der bruger ansjosfileter i deres dressing, men dette behøves ikke – efter min mening!


Sådan laver du den perfekte cæsarsalat
Lad mig kort fortælle dig, hvor nemt det er, at lave en skøn cæsarsalat! Først starter jeg med croutonerne; jeg tager lidt brød, skærer det i tern, og rister det med olivenolie, salt og peber, indtil det er perfekt gyldent og sprødt. Herefter steger jeg kyllingebrystet til det er saftigt og gennemstegt og krydrer det blot med salt og peber. Jeg fylder et fad med frisk salat, topper med kylling og brødcroutoner og afslutter med skiver af frisk parmesan og knasende saltmandler.
Dressingen er noget af det vigtigste for den perfekte cæsarsalat, hvis du spørger mig! Jeg pisker æggeblommerne med olie, parmesanost sennep, hvidløg, eddike og citronsaft, indtil blandingen er lys, luftig og cremet. Til sidst smager jeg til med worcestershire sauce, salt og peber.
Variationer af Cæsar salat
Jeg har eksperimenteret med forskellige variationer af cæsarsalat. Du kan fx tilføje avocado eller oliven til salaten. Du kan også lave salaten med paneret crispy kylling. For en vegetarisk version kan kyllingen erstattes med grillede grøntsager eller ristede kikærter for at bevare proteinindholdet. Mulighederne er mange!!
TIP! Prøv også min opskrift på cæsarsalat med crispy kylling!

Kan jeg lave Cæsar dressing uden æg?
Ja, der findes alternativer til æggeblommer, såsom mayonnaise, for at skabe en lignende konsistens.
Kan man lave cæsardressing uden ansjosfileter?
Sagtens! Denne dressinger uden ansjosfileter og den smager fantastisk!
Er det sikkert at bruge rå æggeblommer?
Ja, men hvis du er bekymret for brugen af rå æggeblommer, kan du bruge pasteuriserede æggeblommer i stedet.