kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Sommer er lig med hjemmelavet kartoffelsalat, er du enig? Selvom du kan købe kartoffel salat i det fleste supermarkeder, så vil jeg altid helst lave min egen. Det er nemt at lave, og så smager det fantastisk og er meget bedre end det du kan købe! Kartoffelsalat kan selvfølgelig serveres året rundt og smager også skønt en efterårsdag med hjemmelavede frikadeller.

Vi nyder kartoffel salaten som tilbehør til alverdens grillmad, frikadeller, medister, lækre salater og meget mere!

TIP! Prøv også min opskrift på varm kartoffelsalat eller kold kartoffel salat med vinaigrette og gulerødder <<

Dressing til kartoffelsalat

Dressingen til denne lækre kartoffelsalat er lavet med creme fraiche (gerne 18%), mayonnaise, sennep, sukker, citronsaft og frisk purløg. Du kan variere smagen alt efter hvor stærk/sød du ønsker din dressing. Jeg kan godt lide, at den har lidt smæk på smagen, og derfor tilføjer jeg ofte lidt ekstra sennep til opskriften.

Jeg laver min kartoffelsalat med skræl, da jeg synes det giver noget tekstur og holder godt på smagen på kartoflerne. Du kan selvfølgelig sagtens skrælle kartoflerne eller pille dem efter kogning.

kartoffelsalat

Kartoffelsalat

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

  • 1 kg kogte og afkølede kartofler
  • 1 lille skalotteløg (eller rødløg)
  • 2 dl creme fraiche (18%)
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 tsk. dijon sennep
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 bundt purløg
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær de afkølede kartofler i mundrette stykker og snit skalotteløget helt fint.
  • Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep, sukker, citronsaft og purløg sammen (gem lidt purløg til pynt). Smag til med friskkværnet salt og peber.
  • Vend dressingen sammen med kartofler og løg og anret derefter i en skål eller på et fad.
  • Pynt med nyklippet purløg og friskkværnet peber.

Emmas tips til opskriften

  • Kartoffelsalaten kan nemt holde sig i køleskabet i et par dage. 
  • Tilføj evt. radiser, friske ærter og sprød bacon eller serrano til din kartoffelsalat. 
  • Er du vild med dild, så prøv at tilføje dild til salaten. 
  • Smag dressingen til, er du som jeg vild med sennep så tilføj lidt ekstra!
  • Prøv også at tilføje 1 tsk karry og 1 tsk. rød paprika til opskriften. 
  • Jeg serverer min kartoffelsalat med skrald på, men er du ikke til det, så kan du enten skrælle eller pille kartoflerne efter de er kogt. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 327
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments