Frokost & aftensmad

Julesalat

Julesalat

Forb. tid20 min
Samlet tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salat

  • 400 g rødkål, finthakket
  • 1 stor appelsin eller 2 små, skrællet og i skiver
  • 1 granatæble
  • 100 g grønkål, grofthakket
  • 100 g valnødder
  • 2-3 spsk. honning
  • lidt flagesalt

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ appelsin, saften herfra
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spks. æblecidereddike
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm en pande op med honning og rist valnødderne derpå med en knivspids salt. Tag dem af varmen og lad dem køle af inden du hakker dem groft.
  • Snit rødkål og grønkål. Pil appelsinen og skær den i skiver. Pil også granatæblet og tag kernerne ud. Anret din salat i 4 glas ved at komme grønkål i bunden efterfulgt af rødkål, granatæble og valnødder. Tag et par skiver appelsin og tryk dem ned i kanten af glasset (som på billedet).
  • Bland alle ingredienserne til dressingen og hæld den over salaten.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering