Sprød julesalat
Sprød julesalat

Klassisk julesalat med grønkål, rødkål og appelsin

Her får du en opskrift på en klassisk julesalat med sprød grønkål, rødkål og appelsin overhældt med en vinaigrette med honning og appelsinsaft. Jeg topper den med honningristede valnødder og granatæble. Vil du gøre lidt ekstra ud af opdækningen til julebordet, så portionsanret din julesalat og server den i glas som på billedet. En rigtig klassiker, der har plads på julebordet hvert år hjemme hos os.

Vil du prøve en anderledes opskrift på en skøn julesalat, så se min opskrift på julesalat med granatæble, kikærter og feta. Tjek også mine andre opskrifter til julen.

Julesalat 3

Julesalat

5 fra 2 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

Salat

  • 400 g rødkål, finthakket
  • 1 stor appelsin eller 2 små, skrællet og i skiver
  • 1 granatæble
  • 100 g grønkål, grofthakket
  • 100 g valnødder
  • 2-3 spsk. honning
  • lidt flagesalt

Vinaigrette

  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ appelsin, saften herfra
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spks. æblecidereddike
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm en pande op med honning og rist valnødderne derpå med en knivspids salt. Tag dem af varmen og lad dem køle af inden du hakker dem groft.
  • Snit rødkål og grønkål. Pil appelsinen og skær den i skiver. Pil også granatæblet og tag kernerne ud. Anret din salat i 4 glas ved at komme grønkål i bunden efterfulgt af rødkål, granatæble og valnødder. Tag et par skiver appelsin og tryk dem ned i kanten af glasset (som på billedet).
  • Bland alle ingredienserne til dressingen og hæld den over salaten.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 310
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments