Julesalat


Julesalat
Antal: 4 personer
Ingredienser
Salat
- 400 g rødkål, finthakket
- 1 stor appelsin eller 2 små, skrællet og i skiver
- 1 granatæble
- 100 g grønkål, grofthakket
- 100 g valnødder
- 2-3 spsk. honning
- lidt flagesalt
Dressing
- 2 spsk. olivenolie
- ½ appelsin, saften herfra
- 1 spsk. honning
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 spks. æblecidereddike
- salt og peber
Sådan gør du
- Varm en pande op med honning og rist valnødderne derpå med en knivspids salt. Tag dem af varmen og lad dem køle af inden du hakker dem groft.
- Snit rødkål og grønkål. Pil appelsinen og skær den i skiver. Pil også granatæblet og tag kernerne ud. Anret din salat i 4 glas ved at komme grønkål i bunden efterfulgt af rødkål, granatæble og valnødder. Tag et par skiver appelsin og tryk dem ned i kanten af glasset (som på billedet).
- Bland alle ingredienserne til dressingen og hæld den over salaten.