Rosenkålssalat med rødbede, gulerod og feta

rosenkålssalat med rødbede og gulerod
rosenkålssalat med rødbede og gulerod

En farverig efterårssalat

Her får du min opskrift på en farverig og skøn rosenkålssalat med rødbede, gulerod og feta. De små grønne rosenkål og de fine røde rødbeder er i sæson i løbet af efteråret og vinteren, og derfor er det en rigtig god salat, at servere i de kolde måneder.

Jeg topper salaten med saltmandler og feta, som passer rigtig godt til den lidt søde smag, som kommer frem, når man bager rødbede og gulerod i ovnen. I denne opskrift bruger jeg ikke en dressing, da jeg synes den indeholder nok væde fra de ovnbagte grøntsager samt de smørstegte rosenkål. Hvis du alligevel synes, at salaten trænger til en dressing, så kan du lave en helt enkelt vinaigrette dressing

TIP! Er du til rosenkålssalat, så prøv også min helt simple opskrift på rosenkålssalat med æble.

rosenkålssalat med rødbede og gulerod

Rosenkålssalat med rødbede, gulerod og feta

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

  • 400 g rosenkål
  • 1-2 tsk. smør
  • 3 gulerødder
  • 3 rødbeder
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 80 g fetaost
  • 60 g saltmandler

Sådan gør du

  • Skræl rødbede og gulerod og skær dem derefter i grove skiver.
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir og overhæld med lidt olivenolie. Krydder med friskkværnet salt og peber.
  • Bag grøntsagerne i ovnen ved 175° varmluft i ca. 15-20 minutter. Rødbede og gulerod skal være møre, men stadig have lidt bid. Lad grøntsagerne køle lidt af og forbered nu resten af salaten.
  • Skær enden af rosenkålen, tag de yderste blade af, og skær dem derefter i halve.
  • Varm en pande op og kom smør herpå. Steg rosenkålen ved høj varme i 1-2 minutter under omrøring.
  • Fordel rosenkålen i et fad eller i en skål eller sammen rødbede og gulerod.
  • Top med grofthakkede saltmandler og smuldret feta.
  • Nyd den lune salat som den er, eller som tilbehør til kød fx.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan sagtens købe dig til saltmandler, men det er altså også utrolig nemt at lave selv! Prøv min opskrift på hjemmelavede saltmandler lige her.
  • Hvis du ønsker en simpel dressing over salaten, kan du lave en vinaigrette dressing. Dog synes jeg ikke altid du behøver det, da der kommer god væde fra både rosenkål og de bagte gulerødder og bagte rødbeder. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
rosenkålssalat med rødbede og gulerod
Rosenkålssalat med æbler
Prøv også denne simple udgave af rosenkålssalaten med æbler og en nem vinaigrette dressing.
Se opskrift
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 302
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments