rosenkålssalat med æble
rosenkålssalat med æble

Salat med rosenkål

Denne rosenkålssalat med æbler er utrolig nem at tilberede, og så smager den bare godt! Det er en rigtig efterårs- og vintersalat, hvor de fine små grønne rosenkål netop er i sæson. Udover rosenkål, så består denne rosenkål salat også af hjemmelavede saltmandler, æbler, feta og en nem vinaigrette dressing.

Jeg tilbereder rosenkålen kort på panden i lidt smør – det gør dem ekstra lækre synes jeg! Hvis du vil, kan du også spise dem rå. Se rosenkål salat opskriften nedenfor!

TIP! Er du på udkig efter salater til efteråret og vinteren, så prøv også min opskrift på waldorfsalat eller rød spidskålssalat!

rosenkålssalat med æble

Rosenkålssalat med æbler

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter

Det skal du bruge

  • 400 g rosenkål
  • 1-2 tsk. smør
  • 2 æbler
  • 80 g fetaost
  • 60 g saltmandler (se i opskriftsnoter)

Vinaigrette dressing

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike (eller æblecidereddike)
  • 2 tsk. honning
  • 1 tsk. sennep
  • ½ citron (saften herfra)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær enden af rosenkålen, tag de yderste blade af, og skær dem derefter i halve.
  • Varm en pande op med smør. Steg rosenkålen ved høj varme i 1-2 minutter under omrøring.
  • Fordel rosenkålen i et fad eller i en skål.
  • Skær æblerne i skiver eller tern, og kom også dem i skålen.
  • Top med grofthakkede saltmandler og smuldret feta.
  • Lav dressingen ved at piske olivenolie, hvidvinseddike, honning, sennep og citronsaft godt sammen i en lille skål.
  • Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere honning eller citronsaft hvis du synes, at den er for sur eller for sød.
  • Overhæld salaten med din dressing.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan sagtens købe dig til saltmandler, men det er altså også utrolig nemt at lave selv! Prøv min opskrift på hjemmelavede saltmandler lige her. 
  • Du kan skifte æble ud med pærer. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
rosenkålssalat med æble

Variationer af rosenkålssalat

Rosenkålssalat med rødbede, gulerod og feta
Hvis du ønsker mere fylde til din rosenkålssalat, så kan du også prøve denne variation af salaten med bagte rødbeder og gulerødder.
Se opskrift
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 334
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments