Broccoli salat
Broccoli salat

Den bedste broccolisalat med bacon

Der er intet som en nem broccolisalat. Det er en klassiker på middagsbordet, og så smager den bare drøngodt. Derudover, så er salaten også nem og hurtig at lave, og du kan have den klar til servering på bare 20 minutter.

Variationer af broccolisalat

Broccolisalat kan laves på mange måder! I en klassisk broccolisalat kombineres de sprøde broccolibuketter med rødløg, bacon, solsikkekerner, rosiner og en cremet dressing lavet på mayonnaise og sukker. Det smager drøngodt, men jeg kan godt lide at skifte rosinerne ud med tranebær, og tilføje æbletern for at give noge ekstra fylde. Andre ideer til ekstra fylde i din broccoli salat kunne være friskbælgede ærter, pære i tern eller quinoa.

I min opskrift på broccolisalat med æble laver jeg en klassisk dressing med creme fraiche og mayonnaise, men hvis du ønsker en mere kalorielet udgave, kan du sagtens skifte creme fraiche ud med skyr, kefir, yoghurt eller andet. Skal det være rigtig nemt, s¨ kan du også bruge miracle whip og tilføje lidt sukker – det smager også drøngodt.

Er du på udkig efter andre salatopskrifter, så hop ind og se alle mine opskrifter på salat <<

Broccoli salat

Broccolisalat med bacon

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Det skal du bruge

  • 1 broccoli
  • 200 g bacon i tern
  • 100 g solsikkekerner
  • 1 lille rødløg
  • 80 g tranebær
  • 1 æble

Dressing

  • 2,5 dl cremefraiche (18%)
  • 2 spsk. mayonaise
  • 3 tsk. rødvinseddike (eller hvidvinseddike)
  • 1,5 spsk. sukker
  • salt og peber
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Rist solsikkekerner på en tør pande. Stil til side og steg bacon på samme pande.
  • Del broccolien i små mundrette buketter.
  • Hak rødløget fint og skær æblet i tern.
  • Bland creme fraiche, mayonaise, rødvinseddike og sukker i en skål og smag til med salt og peber.
  • Fordel broccoli, rødløg, æble, solsikkekerner og tranebær i en stor skål og overhæld med dressingen.
  • Bland det hele godt sammen og top med sprød bacon.

Mine noter til opskriften

  • Hvis du har mulighed for det, så er det en god ide at lade broccolisalaten stå i køleskabet overdækket og trække i nogle timer inden servering. Herved trækker den en masse smag. 
  • Du kan sagtens skifte tranebær ud med rosiner og æble ud med pære.
  • Creme fraiche kan udskiftes med skyr, kefir, yoghurt, miracle whip eller andet, for at gøre det mere kalorielet. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 286
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments