Grønkålssalat med granatæble og appelsin

Salat med grønkål

Grønkålssalat med granatæble og appelsin er en frisk og skøn salat som du kan servere i efterårs- og vintermånederne. Derudover, så er er det også en skøn julesalat, som vil pifte det traditionelle julebord op med de fineste farver. Salaten kan bruges til tilbehør til de fleste retter, som fx and, flæskesteg, frikadeller, laks og meget mere!

En nem grønkålssalat

Det sprøde grønkål smager fantastisk – specielt sammen med de syrlige æbler, som også er i sæson i vinterhalvåret.

Grønkålssalat

Udover grønkål og æble har jeg tilføjet appelsin, honningristede valnødder, granatæble, rødløg og abrikos til salaten som gør, at du får en skøn kombination af noget syrligt, sødt og noget sprødt! Jeg topper grønkålssalaten med en simpel appelsin vinaigrette rørt sammen af olivenolie, appelsinsaft, sennep, hvidvinseddike og honning. Er du til en lidt mere syrligt dressing, så kan du også prøve min opskrift på klassisk vinaigrette med citron. Prøv også min variation af grøntkålssalat med feta og kikærter.

TIP! Er du på jagt efter juleopskrifter, så se her!

Grønkålssalat

Grønkålssalat med granatæble og appelsin

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Det skal du bruge

  • 150 g grønkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 lille rødløg
  • 2 æbler
  • 2 appelsiner
  • 100 g granatæblekerner
  • 50 g tørret abrikos
  • 70 g valnødder
  • 2-3 spsk. honning
  • flagesalt

Appelsin vinaigrette

  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ appelsin (saften herfra)
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. hvidvinseddike (eller æblecidereddike)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm en pande op med honning og lidt flagesalt og rist valnødderne herpå. Tag dem af varmen og lad dem køle af inden du hakker dem groft.
  • Vask grønkålen godt og pil grønkålen fra stænglerne. Dup den tør i et viskestykke eller dup den med køkkenrulle og hak den derefter groft. Massér 1 spsk. olivenolie ind i grønkålen og fordel den derefter på et stort fad eller i en skål.
  • Hak rødløg fint og skær æbler i tynde skiver.
  • Pil eller skær skralden af appelsinerne og skær den derefter i skiver eller tern.
  • Pil skraldet fra granatæblekernerne.
  • Fordel rødløg, appelsin, æble, granatæble og valnødder ovenpå grønkålen.
  • Forbered appelsin vinaigretten ved at blande alle ingredienserne godt sammen i en lille skål. Overhæld salaten med dressingen inden servering.

Emmas tips til opskriften

 
  • Skift æble ud med pærer.
  • Tilføj bær til salaten som fx blåbær eller brombær. 
  • Top salaten med saltmandler eller hasselnødder. 
  • Du kan også tilføje rødkål til salaten. Prøv fx min opskrift på rødkålssalat med æble. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 329
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments