Vil du følge med? 👇
Grønkålssalat med granatæble og appelsin
Salat med grønkål
Grønkålssalat med granatæble og appelsin er en frisk og skøn salat som du kan servere i efterårs- og vintermånederne. Derudover, så er er det også en skøn julesalat, som vil pifte det traditionelle julebord op med de fineste farver. Salaten kan bruges til tilbehør til de fleste retter, som fx and, flæskesteg, frikadeller, laks og meget mere!
En nem grønkålssalat
Det sprøde grønkål smager fantastisk – specielt sammen med de syrlige æbler, som også er i sæson i vinterhalvåret.
Udover grønkål og æble har jeg tilføjet appelsin, honningristede valnødder, granatæble, rødløg og abrikos til salaten som gør, at du får en skøn kombination af noget syrligt, sødt og noget sprødt! Jeg topper grønkålssalaten med en simpel appelsin vinaigrette rørt sammen af olivenolie, appelsinsaft, sennep, hvidvinseddike og honning. Er du til en lidt mere syrligt dressing, så kan du også prøve min opskrift på klassisk vinaigrette med citron. Prøv også min variation af grøntkålssalat med feta og kikærter.
TIP! Er du på jagt efter juleopskrifter, så se her!
Grønkålssalat med granatæble og appelsin
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 150 g grønkål
- 1 spsk. olivenolie
- 1 lille rødløg
- 2 æbler
- 2 appelsiner
- 100 g granatæblekerner
- 50 g tørret abrikos
- 70 g valnødder
- 2-3 spsk. honning
- flagesalt
Appelsin vinaigrette
- 2 spsk. olivenolie
- ½ appelsin (saften herfra)
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. hvidvinseddike (eller æblecidereddike)
- salt og peber
Sådan gør du
- Varm en pande op med honning og lidt flagesalt og rist valnødderne herpå. Tag dem af varmen og lad dem køle af inden du hakker dem groft.
- Vask grønkålen godt og pil grønkålen fra stænglerne. Dup den tør i et viskestykke eller dup den med køkkenrulle og hak den derefter groft. Massér 1 spsk. olivenolie ind i grønkålen og fordel den derefter på et stort fad eller i en skål.
- Hak rødløg fint og skær æbler i tynde skiver.
- Pil eller skær skralden af appelsinerne og skær den derefter i skiver eller tern.
- Pil skraldet fra granatæblekernerne.
- Fordel rødløg, appelsin, æble, granatæble og valnødder ovenpå grønkålen.
- Forbered appelsin vinaigretten ved at blande alle ingredienserne godt sammen i en lille skål. Overhæld salaten med dressingen inden servering.
Emmas tips til opskriften
- Skift æble ud med pærer.
- Tilføj bær til salaten som fx blåbær eller brombær.
- Top salaten med saltmandler eller hasselnødder.
- Du kan også tilføje rødkål til salaten. Prøv fx min opskrift på rødkålssalat med æble.