Varm kartoffelsalat
Varm kartoffelsalat

Lun salat med kartofler

Varm kartoffelsalat er det perfekte alternativ til en klassisk, kold kartoffelsalat som du kan servere om efteråret og om vinteren. Det er en rigtig klassiker i det danske køkken, som smager utrolig lækkert!

Det er super nemt lave og har du en rest kogte og afkølede kartofler fra dagen før, er du allerede lang med opskriften! Kartoflerne koges sammen med en eddikelage af smør, lagereddike, sennep, sukker og vand. Du kan selv variere smagen, alt efter om du kan lide den syrlig eller sød, så prøv dig frem, nedenstående er bare vejledende! Selve konsistensen kan du også variere – jeg plejer at koge lagereddiken helt ind, men du kan også lade mere væske blive tilbage eller evt. tilføje lidt fløde til retten.

TIP! Prøv også min opskrift på klassisk kold kartoffelsalat eller kold kartoffel salat med vinaigrette og gulerødder <<

Du kan servere den lune kartoffelsalat til frikadeller, medister, kålpølser, squashdeller, hamburgerryg og meget mere!

Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 40 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

  • 1 kg kartofler
  • 3-4 skalotteløg
  • 50 g smør
  • 1-2 dl vand
  • ½ dl lys lagereddike (eller æblecidereddike)
  • 1 spsk. sennep (jeg bruger grov sennep)
  • 2 spsk sukker
  • 1 bundt purløg
  • friskkværnet salt og peber

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne og lad dem derefter køle helt af i køleskabet. Skær dem i mundrette skiver.
  • Pil løgene og skær dem i tynde ringe.
  • Varm en pande eller gryde op med smør og sautér løgene ved lav-middel varme i ca. 10 minutter, så de bliver helt bløde og klare. De skal ikke blive brune.
  • Tilsæt vand, eddike, sennep og sukker og lad det koge op kort. Lad det derefter stå og småboble i et par minutter inden du tilsætter kartoflerne.
  • Lad kartoflerne blive varmet godt igennem i ca. 10-15 minutter, så de kan suge væsken til sig. Husk at vende kartoflerne undervejs, så de ikke brænder på.
  • Smag evt. til med mere sukker, sennep, salt og peber alt efter hvordan du bedst kan lide smagen!
  • Anret kartoflerne i en skål eller på et fad og drys med friskklippet purløg.

Emmas tips til opskriften

  • Sevrer denne varme kartoffelsalat til hjemmelavede frikadeller, medister, kikærtedeller eller andet.
  • Du kan selv tilpasse smagen efter hvor sød/stærk/syrlig du ønsker den. Jeg er vild med sennep, så så tilføjer også lidt ekstra. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Varm kartoffelsalat
Varm kartoffelsalat 5
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 327
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments