Vil du følge med? 👇
Varm kartoffelsalat


Lun salat med kartofler
Varm kartoffelsalat er det perfekte alternativ til en klassisk, kold kartoffelsalat som du kan servere om efteråret og om vinteren. Det er en rigtig klassiker i det danske køkken, som smager utrolig lækkert!
Det er super nemt lave og har du en rest kogte og afkølede kartofler fra dagen før, er du allerede lang med opskriften! Kartoflerne koges sammen med en eddikelage af smør, lagereddike, sennep, sukker og vand. Du kan selv variere smagen, alt efter om du kan lide den syrlig eller sød, så prøv dig frem, nedenstående er bare vejledende! Selve konsistensen kan du også variere – jeg plejer at koge lagereddiken helt ind, men du kan også lade mere væske blive tilbage eller evt. tilføje lidt fløde til retten.
TIP! Prøv også min opskrift på klassisk kold kartoffelsalat eller kold kartoffel salat med vinaigrette og gulerødder <<
Du kan servere den lune kartoffelsalat til frikadeller, medister, kålpølser, squashdeller, hamburgerryg og meget mere!

Varm kartoffelsalat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 kg kartofler
- 3-4 skalotteløg
- 50 g smør
- 1-2 dl vand
- ½ dl lys lagereddike (eller æblecidereddike)
- 1 spsk. sennep (jeg bruger grov sennep)
- 2 spsk sukker
- 1 bundt purløg
- friskkværnet salt og peber
Sådan gør du
- Kog kartoflerne og lad dem derefter køle helt af i køleskabet. Skær dem i mundrette skiver.
- Pil løgene og skær dem i tynde ringe.
- Varm en pande eller gryde op med smør og sautér løgene ved lav-middel varme i ca. 10 minutter, så de bliver helt bløde og klare. De skal ikke blive brune.
- Tilsæt vand, eddike, sennep og sukker og lad det koge op kort. Lad det derefter stå og småboble i et par minutter inden du tilsætter kartoflerne.
- Lad kartoflerne blive varmet godt igennem i ca. 10-15 minutter, så de kan suge væsken til sig. Husk at vende kartoflerne undervejs, så de ikke brænder på.
- Smag evt. til med mere sukker, sennep, salt og peber alt efter hvordan du bedst kan lide smagen!
- Anret kartoflerne i en skål eller på et fad og drys med friskklippet purløg.
Emmas tips til opskriften
- Sevrer denne varme kartoffelsalat til hjemmelavede frikadeller, medister, kikærtedeller eller andet.
- Du kan selv tilpasse smagen efter hvor sød/stærk/syrlig du ønsker den. Jeg er vild med sennep, så så tilføjer også lidt ekstra.

