Saltede mandler

Det er altid godt, at have en portion hjemmelavede saltmandler på lager! De sprøde saltede mandler kan nemlig bruges på mange måder. Jeg nyder dem ovenpå min morgenmad, som topping på salat, som en hurtig snack eller i madpakken.

Salte mandler er utrolig nemme og hurtige at lave og derfor laver jeg ofte en stor portion, når jeg er i gang. Salt mandler skal blot sættes i blød med kogende vand og salt, hvorefter de skal bages i ovnen. De kan holde sig i lang tid, hvis blot du opbevarer dem i en tæt beholder eller et syltetøjsglas.

saltmandler

TIP: Er du til mandler, så prøv også min opskrift på brændte mandler.

Saltmandler som topping på salat

Jeg smider næsten altså en håndfuld grofthakkede saltmandler ovenpå min salat. Det er lige prikken over i’et på salaten, så den bliver dejlig crispy. Saltristede mandler er fx et must i min cæsarsalat og min salat med bagte gulerødder. Derudover, så er de også perfekte oven på min indiske dhal.

saltmandler

Saltmandler

5 fra 2 bedømmelser
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
stå i blød 25 minutter
Samlet tid 50 minutter

Det skal du bruge

  • 200 g mandler
  • 2 dl kogende vand
  • 4 spsk. salt
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Kog vandet og rør salten ud i en skål. Tilsæt mandler og lad dem stå i blød i 25-30 minutter og fordel dem derefter på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med lidt ekstra salt og bag i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter. Hold øje og vend dem undervejs!
Kunne du lide opskriften?
5 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 327
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments