Vil du følge med? 👇
Saltmandler
Saltede mandler
Det er altid godt, at have en portion hjemmelavede saltmandler på lager! De sprøde saltede mandler kan nemlig bruges på mange måder. Jeg nyder dem ovenpå min morgenmad, som topping på salat, som en hurtig snack eller i madpakken.
Salte mandler er utrolig nemme og hurtige at lave og derfor laver jeg ofte en stor portion, når jeg er i gang. Salt mandler skal blot sættes i blød med kogende vand og salt, hvorefter de skal bages i ovnen. De kan holde sig i lang tid, hvis blot du opbevarer dem i en tæt beholder eller et syltetøjsglas.
TIP: Er du til mandler, så prøv også min opskrift på brændte mandler.
Saltmandler som topping på salat
Jeg smider næsten altså en håndfuld grofthakkede saltmandler ovenpå min salat. Det er lige prikken over i’et på salaten, så den bliver dejlig crispy. Saltristede mandler er fx et must i min cæsarsalat og min salat med bagte gulerødder. Derudover, så er de også perfekte oven på min indiske dhal.
Saltmandler
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 200 g mandler
- 2 dl kogende vand
- 4 spsk. salt
Sådan gør du
- Kog vandet og rør salten ud i en skål. Tilsæt mandler og lad dem stå i blød i 25-30 minutter og fordel dem derefter på en bageplade med bagepapir.
- Drys med lidt ekstra salt og bag i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter. Hold øje og vend dem undervejs!