Pesto
Pesto

Hjemmelavet pesto

Jeg vil altid foretrække at lave min egen hjemmelavede pesto – det smager altså bare lige det bedre, end dem du kan købe i butikkerne, da den er helt frisk og lækker! Denne opskrift på pesto er nem og hurtig at lave, da du blot skal smide alle ingredienser i en minihakker eller foodprocessor, og så har du altså en cremet pesto fyldt med smag.

Pesto kan bruges på mange måder! Jeg bruger den fx i en simpel pasta pesto, som topping på salater, på foccaia brød, i en kartoffelsalat eller som del af et tapasbord. Derudover, så er den også ideel at bruge som smørelse i en sandwich eller under pålægget på din rugbrødsmad. Mulighederne er mange!

Grøn pesto med basilikum og persille

Pesto er en italiensk spise, som oftes kun laves med basilikum. I min pesto opskrift på grøn pesto bruger jeg både frisk basilikum og frisk persille, da jeg synes, at det giver en masse dejlig smag. Hvis du vil, kan du godt undlade persillen og kun bruge basilikum, og er det sæson for ramsløg, så prøv min opskrift på ramsløgspesto. Derudover, så bruger jeg både solsikkekerner og pinjekerner i opskriften, da jeg synes at solsikkekerner er med til at give en god tekstur. Er du ikke til solsikkekerner, så kan de også sagtens undlades – så skal du bare bruge tilsvarende mængde pinjekerner.

TIP: Er du mere til rød pesto, lavet med soltørret tomat, så prøv min opskrift på pasta med rød pesto.

Pesto

Grøn pesto

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 1 glas

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter

Det skal du bruge

 • 25 g pinjekerner
 • 25 g solsikkekerner
 • 2 fed hvidløg
 • 2 håndfulde frisk basilikum
 • 2 håndfulde frisk persille
 • 50 g parmesan
 • 8-10 spsk. god olivenolie
 • 1 citron (saften herfra)
 • flagesalt
 • friskkværnet peber
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

 • Kom alle ingredienser i en minihakker eller foodprocesser. Hold lidt igen med olivenolie og tilføj hen ad vejen til du har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments