Bagværk,  Frokost & aftensmad

Butterdejs-juletræ

Så blev det den 24. december, og jeg vil da lige gøre mit for, at vi kommer helt i julestemning;) I går bagte jeg nemlig dette butterdejs-juletræ med pesto og pinjekerner, en ide min kære veninde gav mig. Det er super enkelt at lave, da man blot skal købe et par plader butterdej og smøre pesto, oliventapenade, pikantost eller andet imellem. Jeg gætter på julemenuen er fastlagt rundt omkring, men i kan jo skrive ideen bag øret og finde opskriften frem som en ide til de kommende julefrokoster rundt omkring. Glædelig jul herfra!

Butterdejstræ

Forb. tid15 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid40 min
Antal: 1 stk

Ingredienser

  • 2 plader butterdej (færdigkøbt, der kan rulles ud 40 x 24 cm)
  • pesto (eller oliventapenade, pikant ost eller andet)
  • 50 g pinjekerner
  • 1 æggeblomme, til pensling

Sådan gør du

  • Rul den ene plade butterdej ud og fordel pesto i et jævnt lag på hele pladen.
  • Placer den anden pladen ovenpå og tryk dem let sammen.
  • Skær dejen forsigtigt som et juletræ. Skær 2 cm brede grene og sno dem som spiraler.
  • Pensl træet med sammenpisket æggeblomme og drys med pinjekerner.
  • Bag i ovnen ved 180 grader i 25 minutter eller til den er gyldenbrun og sprød.
  • Nyd butterdejsgrenene lune og dyp dem evt. i lidt pesto.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering