En simpel hapser

Skal du i julestemning, så giv dig i kast med dette fine butterdejsjuletræ med pesto og ristede pinjekerner. Det er super enkelt at lave, da man blot skal købe et par plader butterdej og fordele pesto imellem dem. Derefter skal de skæres og snoes og i ovnen.

Brug dem på julefrokostbordet eller som en sjov og anderledes hapser inden den traditionelle julemad juleaften.

Jeg laver butterdejstræet med en hjemmelavet grøn pesto, men du kan altid variere fyldet med fx rød pesto, oliventapanade eller pikant ost. Du kan også lave en sød udgave med nutella eller syltetøj.

Klik her for andre ideer til julemad.

Butterdejstræ

Vær den første til at bedømme!
Antal: 1 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

  • 2 plader butterdej (færdigkøbt, der kan rulles ud 40 x 24 cm)
  • grøn eller rød pesto (eller oliventapenade, pikant ost eller andet)
  • 50 g pinjekerner
  • 1 æggeblomme, til pensling

Sådan gør du

  • Rul den ene plade butterdej ud og fordel pesto i et jævnt lag på hele pladen.
  • Placer den anden pladen ovenpå og tryk dem let sammen.
  • Skær dejen forsigtigt som et juletræ. Skær 2 cm brede grene og sno dem som spiraler.
  • Pensl træet med sammenpisket æggeblomme og drys med pinjekerner.
  • Bag i ovnen ved 180 grader i 25 minutter eller til den er gyldenbrun og sprød.
  • Nyd butterdejsgrenene lune og dyp dem evt. i lidt pesto.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Sprød butterdejsjuletræ med pesto
Sprød butterdejsjuletræ med pesto
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og jeg står bag madbloggen emmaolsen.dk. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, skabe nye, spændende retter og udfolde min kreativitet gennem video og fotografi. Gå på opdagelse i mit madunivers, og lad dig inspirere til dit næste måltid!

Indlæg: 435
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments