Myntedressing med hvidløg

Nem myntedip

Her får du opskriften på en simpel myntedressing med hvidløg og citron. Myntedressing eller myntedip, som det også kaldes, består af græsk yoghurt, frisk mynte, citronsaft og hvidløg.

Dressingen kan bruges på mange forskellige måder, og den passer fx rigtig godt til mad fra det mellemøstlige køkken, som fx lam og kebab. Derudover er den også lækker til diverse salater som fx bulgursalat, couscous salat eller en klassisk tabouleh. Myntedressing kan også bruges som smørelse i sandwich eller i pitabrød eller som dip til falafler. Så mulighederne er mange! Se min opskrift op myntedressing med hvidløg herunder.

Myntedressing med hvidløg
Myntedressing med hvidløg

Myntedressing med hvidløg

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter

Det skal du bruge

  • 2 dl græsk yoghurt (10%)
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron (saften herfra)
  • salt og peber
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Hak mynte fint og pres hvidløget.
  • Kom græsk yoghurt, mynte og hvidløg i en skål. Rør rundt.
  • Pres saften fra en halv citron heri og krydder med salt og peber.

Emmas tips til opskriften

  • Myntedressing passer rigtig godt til mad fra det mellemøstlige køkken, som fx lam og kebab eller til en bulgursalat eller en couscous salat. Derudover er den også skøn til en klassisk tabouleh. 
  • Myntedressing er også lækkert i diverse salater.
  • Myntedressing kan bruges som smørelse i sandwich eller i pitabrød.
  • Myntedressing passer perfekt som dip til falafler. 
  • Myntedressing passer også godt til det indiske køkken, fx oven på en dahl.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 327
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments