Tabouleh salat

Her får du opskriften på tabouleh – en simpel og skøn libanesisk salat, der består af bulgur, tomat, agurk, rødløg, mynte og persille. Salaten går også under navnet bulgursalat, da det er dét salaten hovedsageligt består af. Udover bulgur og grøntsager, så består salaten også af en simpel dressing af olivenolie og citron.

Tabouleh er en klassisk arabisk salat, og er ofte en del af de små meze-retter, som er små retter eller appetitvækkere i det mellemøstlige køkken.

TIP! Er du vild med mad fra det mellemøstlige køkken, så se alle mine opskrifter derfra lige her.

Tabouleh

Denne tabouleh salat kan laves lynhurtigt, og derfor er den supergod at bruge som tilbehør til aftensmaden, eller som en nem frokost. Ønsker du en dressing med mere smag, så prøv min opskrift på myntedressing med hvidløg, som også passer rigtig godt til denne salat.

Tabouleh

Tabouleh

5 fra 2 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

  • 250 g bulgur
  • 200 g tomater
  • 1 agurk
  • 2 håndfulde mynte
  • 2 håndfulde bredbladet persille
  • 1 lille rødløg

Dressing

  • ½ dl olivenolie
  • 1 citron (skal og saften herfra)
  • ½ tsk. sukker
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog bulgur efter anvisning på pakken og kom det i det fad eller skål, som du vil servere salaten i. Lad bulguren køle af, imens du forbereder resten af salaten.
  • Snit tomat, agurk, rødløg, mynte og bredbladet persille fint. Vend det i bulguren.
  • Bland olivenolie, citronsaft, citronskal, sukker og salt og friskkværnet peber i en skål. Overhæld dressingen over salaten og vend det hele godt sammen.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Tabouleh
Tabouleh
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 334
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments