Vil du følge med? 👇
Bulgursalat
Bulgursalat med feta
Her får du min opskrift på en simpel, nem og lækker bulgursalat fyldt med smag og farver. En bulgur salat som denne kan bruges som tilbehør til aftensmaden, til grillmaden, eller som en måltidssalat, hvis du eksempelvis tilføjer en eller anden form for kød, falafler eller andet.
TIP! prøv også min opskrift på bulgursalat med kylling.
I denne opskrift bruger jeg tomat, agurk, rødløg og peberfrugt, men andre grøntsager kan også sagtens bruges – prøv fx at tilføje edemamebønner og fintsnittet spidskål! Derudover kan du også variere opskriften ved at udskifte bulgur med fx couscous eller quinoa, eller bruge halloumi ost i stedet for feta.
Dressing til bulgursalat
Til denne salat med bulgur har jeg lavet en meget simpel dressing af olivenolie, æbleeddike og hvidløg. Dressingen vendes i salaten, så salaten samles og får en lækker smag. Hvis du ønsker endnu mere smag i din bulgursalat, så kan det også være lækkert, at nyde den med en grøn pesto. En anden ide til dressing til din bulgursalat er denne myntedressing med hvidløg og citron.
Bulgursalat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 2,5 dl bulgur
- 1 terning grøntsagsboullion (kan undlades)
- ½ rødløg
- ½ agurk
- 1 gul peberfrugt
- 200 g cherrytomater
- 2 håndfulde bredbladet persille
- 125 g feta
Dressing
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog bulguren efter anvisning på pakken i letsaltet vand. Kom en terning grøntsagsboullion i gryden for at give ekstra smag. Fordel bulguren i det fad du vil servere salaten i og lad den køle af, imens du forbereder resten.
- Halver agurken på langs, og brug en teske til at skrabe kernerne ud. Skær agurken i skiver. På denne måde undgår du, at agurken væsker for meget i salaten.
- Skær peberfrugt i mundrette stykker og halver tomaterne.
- Hak bredbladet persille fint og snit rødløget. Skær feta i tern.
- Kom alle grøntsager i fadet til bulguren og bland det hele godt sammen.
Dressing
- Pres hvidløget og kom det i en skål sammen med olivenolie, æbleeddike og salt og peber.
- Overhæld salaten med dressingen og server salaten med det samme eller opbevar den i køleskabet indtil servering.
Emmas tips til opskriften
- Salaten kan sagtens holde sig i en tæt beholder i køleskabet i et par dage.
- Du kan skifte bulgur ud med couscous, quinoa eller perlespelt.
- Du kan variere salaten med andre grøntsager – tilføj fx. spidskål eller edemamebønner.