Vil du følge med? 👇
Thai bowl med peanutsauce
Asiatisk thai salat
Thai bowl med peanutsauce er en asiatisk inspireret salat med en masse grøntsager, nudler, penautsauce og lækker kylling marineret i soya. En nem og sund hverdagsret, som man kun kan komme i godt humør af, med alle de fine farver.
Af grønt bruger jeg mango, avocado, edamamebønner, agurk, gulerod og koriander. Dette kan sagtens varieres brug det du har i køleskabet. Det samme gælder nudlerne, der skal du også bare bruge dem du har!
![Thai bowl med peanutsauce 1 Thai bowl med peanutsauce](https://emmaolsen.dk/wp-content/uploads/2023/04/105856540_268244027751416_1912141367406903624_n-1-1-edited.jpg)
Den cremede sauce er lavet på peanutbutter, citron, soyasauce, hvidløg og ingefær! Den smager vanvittig godt, og kan også bruge som dip til grøntsagsstave eller i friske forårsruller.
Er du til salat bowls, så kan du også prøve mine opskrifter på mexicansk inspirerede bowls: fajita bowl med kylling eller mexi bowl med oksekød.
![Thai bowl med peanutsauce 3 Thai bowl med peanutsauce 2](https://emmaolsen.dk/wp-content/uploads/2020/06/105856540_268244027751416_1912141367406903624_n-150x150.jpg)
Thai bowl med peanutsauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Thai Bowl
- 250 g risnudler
- 300 g kyllingebryst
- 3 spsk. soya sovs
- salt og peber
- olie til stegning
- 2 avocadoer
- 1 mango
- ½ agurk
- 3 gulerødder
- 1 lime
- 100 g edamamebønner
- blandet salat
- frisk koriander
- frisk chili
- peanuts
- sorte sesamfrø
Peanutsauce
- 2-3 spsk. peanutbutter (helst creamy)
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 3 spsk. soya sauce
- ½ citron, saften herfra
- ½ dl vand
Sådan gør du
Thai Bowl
- Kog risnudlerne som anvist på pakken.
- Skær kyllingebryst i små skiver og mariner det i soya sauce. Steg på panden i olie og krydder med salt og peber.
- Riv og snit alle grøntsager og anret i skåle sammen med nudler og kylling.
- Top med koriander, chili, peanuts og sorte sesamfrø. Server med peanutdressing.
Peanut dressing
- Skræl ingefær og riv det. Pres hvidløg og bland det sammen med peanutbutter, soya, vand, citronsaft og ingefær. Tilsæt mere vand, hvis du ønsker dressingen mere flydende.
![Thai bowl med peanutsauce 4 Thai bowl med peanutsauce](https://emmaolsen.dk/wp-content/uploads/2023/04/105615021_3082872728474905_822914744562769853_n-edited.jpg)
![Thai bowl med peanutsauce 5 Thai bowl med peanutsauce](https://emmaolsen.dk/wp-content/uploads/2023/04/105596656_607903056744704_7540933343656199505_n-edited.jpg)