Vil du følge med? 👇
Thai bowl med peanutsauce
Asiatisk thai salat
Thai bowl med peanutsauce er en asiatisk inspireret salat med en masse grøntsager, nudler, penautsauce og lækker kylling marineret i soya. En nem og sund hverdagsret, som man kun kan komme i godt humør af, med alle de fine farver.
Af grønt bruger jeg mango, avocado, edamamebønner, agurk, gulerod og koriander. Dette kan sagtens varieres brug det du har i køleskabet. Det samme gælder nudlerne, der skal du også bare bruge dem du har!

Den cremede sauce er lavet på peanutbutter, citron, soyasauce, hvidløg og ingefær! Den smager vanvittig godt, og kan også bruge som dip til grøntsagsstave eller i friske forårsruller.
Er du til salat bowls, så kan du også prøve mine opskrifter på mexicansk inspirerede bowls: fajita bowl med kylling eller mexi bowl med oksekød.

Thai bowl med peanutsauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Thai Bowl
- 250 g risnudler
- 300 g kyllingebryst
- 3 spsk. soya sovs
- salt og peber
- olie til stegning
- 2 avocadoer
- 1 mango
- ½ agurk
- 3 gulerødder
- 1 lime
- 100 g edamamebønner
- blandet salat
- frisk koriander
- frisk chili
- peanuts
- sorte sesamfrø
Peanutsauce
- 2-3 spsk. peanutbutter (helst creamy)
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 3 spsk. soya sauce
- ½ citron, saften herfra
- ½ dl vand
Sådan gør du
Thai Bowl
- Kog risnudlerne som anvist på pakken.
- Skær kyllingebryst i små skiver og mariner det i soya sauce. Steg på panden i olie og krydder med salt og peber.
- Riv og snit alle grøntsager og anret i skåle sammen med nudler og kylling.
- Top med koriander, chili, peanuts og sorte sesamfrø. Server med peanutdressing.
Peanut dressing
- Skræl ingefær og riv det. Pres hvidløg og bland det sammen med peanutbutter, soya, vand, citronsaft og ingefær. Tilsæt mere vand, hvis du ønsker dressingen mere flydende.

