Asiatisk risgrød

Congee med kylling, eller ‘asiatisk risgrød’, er en simpel hverdagsret som smager pivgodt! Jeg fik retten i Thailand, hvor de faktisk serverede den til morgenmad, meeeen jeg tror nu jeg foretrækker den til frokost eller aftensmad!

Det minder lidt om en risotto, men i en noget sundere udgave, da der hverken er hvidvin eller parmesan i. Den får derimod masser af smag fra hvidløg, ingefær og hønseboullion, som den er kogt op på. Derudover giver kyllingen også en masse smag, da den er stegt sammen med soya- og fiskesauce.

Asiatisk risgrød

Jeg topper retten med masser af forårsløg, peanuts, frisk koriander og mynte!

Asiatisk risgrød

Congee med kylling

Vær den første til at bedømme!
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter

Det skal du bruge

Grødris

  • 1 spsk. smør
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 3 cm frisk ingefær, revet
  • 200 g risottoris
  • 1 liter hønsebouillon (2 terninger)

Kylling

  • 450 g kylling, skåret i strimler
  • 3 spsk. sesamolie
  • 2-3 spsk. soyasauce
  • 2-3 spsk. fiskesauce
  • 1 fed hvidløg
  • lidt revet ingefær
  • 1 tsk. chili, frisk eller stødt

Toppings

  • forårsløg
  • frisk koriander
  • frisk mynte
  • peanuts
  • lime
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

Grødris

  • Smelt smørret i en gryde og sauter hvidløg og ingefær heri.
  • Tilsæt grødris og hønsebouillon og lav et kort opkog. Skru ned for varmen og lad risene simre i ca. 25-30 minutter. Hold øje og rør i det i ny og næ så det ikke brænder på. Hvis du ønsker konsistensen endnu mere "grødet", så tilsæt et par dl mere vand og lad det simre lidt mere.

Kylling

  • Skær kyllingen i mindre stykker og varm en pande op med sesamolie (eller normal olie) og brun kyllingen af sammen med ingefær, chili og hvidløg.
  • Tilsæt soyasauce og fiskesauce og lad det blive stegt igennem. Det er meningen, at der skal være en del væde ved kyllingen, så du kan bruge det som en slags "sauce" over risen.
  • Da soya giver en masse salt, behøver du ikke salte kyllingen (efter min mening). Men, smag den til, og se hvad du synes!

Sammensætning

  • Anret risen i skåle sammen med kylling, forårsløg, koriander, mynte og peanuts. Afslut med at overhælde retten med det resterende væde fra kyllingen og limesaft.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Congee på bål

Den lækre congee kan også laves over bål, det kræver blot, at du husker at røre i gryden i ny og næ. Her er den lækre risgrød serveret i naturen – selvfølgelig med alle de lækre toppings til.

chicken congee
chicken congee
chicken congee
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 325
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments