Chicken congee (asiatisk risgrød)

Chicken congee (asiatisk risgrød)
Antal: 2 personer
Ingredienser
Grødris
- 1 spsk. smør
- 3 fed hvidløg, presset
- 3 cm frisk ingefær, revet
- 200 g jasminris
- 1 liter hønsebouillon
Kylling
- 450 g kylling, skåret i strimler
- 3 spsk. sesamolie
- 3 spsk. soyasauce
- 2 spsk. fiskesauce
- 1 fed hvidløg
- lidt revet ingefær
- 1 tsk. chili, frisk eller stødt
- salt og peber
Toppings
- forårsløg
- frisk koriander
- frisk mynte
- peanuts
- lime
Sådan gør du
Grødris
- Smelt smørret i en gryde og sauter hvidløg og ingefær heri.
- Tilsæt grødris og hønsebouillon og lav et kort opkog. Skru ned for varmen og lad risene simre i ca. 35 minutter. Hold øje og rør i det i ny og næ så det ikke brænder på.
Kylling
- Varm en pande op med sesamolie og brun kyllingen af sammen med ingefær, chili og hvidløg.
- Tilsæt soyasauce og fiskesauce og lad det blive stegt igennem. Det er meningen, at der skal være en del væde ved kyllingen, så du kan bruge det som en slags "sauce" over risen.
Sammensætning
- Anret risen i skåle sammen med kylling, forårsløg, koriander, mynte og peanuts. Afslut med at overhælde retten med det resterende væde fra kyllingen og limesaft.