Frokost & aftensmad

Bygotto med hytteost og bagte tomater

Jeg hjemvendte igår fra min tur til Berlin og skulle finde på noget aftensmad. Jeg har i længe gerne ville prøve at lave bygotto, så det gav jeg mig kast med! Det er jeg glad for, at jeg gjorde, for hold da op, det smager dæleme godt! Selve bygottoen er sund, i det den blot er lavet på hytteost, grøntsagsboullion, løg, hvidløg, champignon, persille og citron. Jeg valgte at marinere nogle cherrytomater og smide dem i ovnen som en slags topping sammen med edamamebønner. Det kan varmt anbefales, velbekom!

Bygotto med hytteost og bagte tomater

Antal: 2 personer

Ingredienser

Bygotto

  • 25 g smør
  • 2 løg
  • 2 hvidløg
  • 250 g perlebyg
  • 100 g champignon
  • ½ citron
  • 3,5 dl grøntsagsbullion
  • 250 g hytteost
  • frisk persille
  • 2 dl edemamebønner
  • hasselnødder
  • ½ tsk. salt
  • peber

Bagte tomater

  • 200 g cherrytomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • salt
  • peber
  • tørret chilli

Sådan gør du

Bygotto

  • Varm smørret i en gryde uden at det bruner.
  • Tilsæt finthakket løg og hvidløg og lad det stege i 1 minut.
  • Tilsæt perlebyg og steg i 2 minutter, til de er blanke.
  • Tilsæt grøntsagsboullion, og kog under låg i 20 minutter. Rør jævnligt.
  • Efter 10 minutter, tilsæt champignon, salt, peber og saften fra citronen og kog videre under låg.
  • Efter de 20 minutter, vend hytteosten deri. Varm retten igennem ved svag varme under låg i 5 minutter og tilsæt finthakket persille lige inden servering.
  • Top med edamamebønner, bagte tomater og finthakkede hasselnødder.

Bagte tomater

  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Skær tomaterne i halve og kom dem i et ildfastfad på bagepapir.
  • Bland olie og balsamicoeddike og pensel tomaterne.
  • Drys med salt, peber og størret chilli.
  • Bag i ovnen i 20 minutter.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering