Bygotto med hytteost og bagte tomater

bygotto
bygotto

Nem bygotto

Bygotto med hytteost og bagte tomater er en skøn og cremet ret. Det minder om en klassisk risotto, men i stedet for at bruge grødris og parmesanost i opskriften, så bruger jeg perlebyg og hytteost. Derfor er det også et sundere alternativ til den klassiske risotto. Perlebyg kan findes i bl.a. SuperBrugsen.

Jeg topper den med bagte tomater, edemamebønner og ristede hasselnødder.

Bygotto med hytteost og bagte tomater 3

Bygotto med hytteost og bagte tomater

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 40 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

Bagte tomater

  • 250 g cherrytomater, skåret i halve
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • salt og peber
  • tørret chili

Bygotto

  • 25 g smør
  • 1 løg, finthakket
  • 2 hvidløg, presset
  • 250 g perlebyg
  • 6-8 dl grøntsagsboullion (1 terning)
  • ½ citron, saften herfra
  • 150 g champignon, hakket
  • 250 g hytteost
  • 1 stor håndfuld frisk persille, finthakket
  • 2 dl edemamebønner
  • 50 g ristede hasselnødder
  • ½ tsk. salt
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

Bagte tomater

  • Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
  • Skær tomaterne i halve og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Rør olivenolie og balsamicoeddike sammen og pensel tomaterne. Drys med salt, peber og tørret chilli.
  • Bag i ovnen i ca. 35 minutter.

Bygotto

  • Varm smørret i en gryde og sauter løg og hvidløg til løgene er bløde.
  • Tilsæt perlebyg og steg dem med et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt halvdelen af grøntsagsboullionen (3-4 dl) samt citronsaften og småkog under låg i 20-25 minutter. Rør jævnligt. Tilsæt resten af boullionen efterhånden som det koger ind. Din bygotto skal være kogt ind, men stadig have lidt bid. Ønsker du den mere "mør" tilsæt da mere vand.
  • Efter de 20-25 minutter, tilsæt da hytteost i retten, og lad retten blive varmet godt igennem i 5 minutter eller til osten er smeltet.
  • Steg champignon på en pande og kom dem i retten.
  • Afslut med at tilsætte finthakket persille og top med edamamebønner, bagte tomater og finthakkede hasselnødder.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 325
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments