Frokost & aftensmad

Bygotto med hytteost og bagte tomater

Bygotto med hytteost og bagte tomater

Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Bagte tomater

  • 250 g cherrytomater, skåret i halve
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • salt og peber
  • tørret chili

Bygotto

  • 25 g smør
  • 1 løg, finthakket
  • 2 hvidløg, presset
  • 250 g perlebyg
  • 6 dl grøntsagsboullion (1 terning)
  • ½ citron, saften herfra
  • 150 g champignon, hakket
  • 250 g hytteost
  • 1 stor håndfuld frisk persille, finthakket
  • 2 dl edemamebønner
  • 50 g ristede hasselnødder
  • ½ tsk. salt

Sådan gør du

Bagte tomater

  • Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
  • Skær tomaterne i halve og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Rør olivenolie og balsamicoeddike sammen og pensel tomaterne. Drys med salt, peber og tørret chilli.
  • Bag i ovnen i ca. 35 minutter.

Bygotto

  • Varm smørret i en gryde og sauter løg og hvidløg til løgene er bløde.
  • Tilsæt perlebyg og steg dem med et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt halvdelen af grøntsagsboullionen samt citronsaften og småkog under låg i 20-25 minutter. Rør jævnligt. Tilsæt resten af boullionen efterhånden som det koger ind.
  • Efter de 20-25 minutter, tilsæt da hytteost i retten, og lad retten blive varmet godt igennem i 5 minutter eller til osten er smeltet.
  • Steg champignon på en pande og kom dem i retten.
  • Afslut med at tilsætte finthakket persille og top med edamamebønner, bagte tomater og finthakkede hasselnødder.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering