Frokost & aftensmad

Gulerodsrisotto med svampe

Har du prøvet gulerodsrisotto? Jeg havde ikke indtil for en time siden, og jeg kan godt røbe at risotto, i alle dens varianter, ikke er rykket længere ned af min liste over smækre lækre retter – tværtimod;) Den er lavet med en simpel gulerodspuré, ristede svampe og er toppet med bagte gulerødder og frisk persille. En perfekt ret til at fejre, at den første eksamen i denne omgang hermed er klaret. Er du en rigtig risottoelsker som mig, så kan du også prøve min ærterisotto med røget bacon eller min tomatrisotto. Det var det for nu, god dag til jer alle:)

Gulerodsrisotto med svampe

Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid50 min
Antal: 2 sultne personer

Ingredienser

Risotto

  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 300 g risottoris
  • 1,2 l hønsebouillon
  • 50 g parmesanost
  • ½ citron, saften herfra
  • salt og peber

Gulerodspuré

  • ½ kg gulerødder, skrællet og skåret i tern
  • 1 tsk. smør

Ristede svampe

  • 80 g brune svampe, skåret i skiver
  • smør eller olie til stegning
  • lidt frisk persille, finthakket

Bagte gulerødder (kan undlades)

  • 200 g gulerødder
  • 1 håndful frisk persille, finthakket
  • olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

Risotto

  • Sauter løg og hvidløg i en gryde i smør eller olie. Tilsæt risene og lad dem varme med i 2 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof.
  • Hæld vinen i og lad den fordampe væk inden du begynder at tilsætte varm hønsebouillon. Start med at dække risene til med væsken, og tilsæt derefter resten efterhånden som det fordamper. Det tager ca. 25-30 minutter ved middel varme, risene må gerne stadig have lidt bid. Rør i det ofte!
  • Lav nu din gulerodspure

Gulerodspuré

  • Kog gulerødderne i ca. 15 minutter til de er møre.
  • Brug en gaffel eller en stavblender til at blende gulerødderne til en púre sammen med smør.

Bagte gulerødder

  • Kom gulerødderne på en bageplade og dryp med olivenolie. Krydder med salt, peber og frisk persille. Bag i ovnen ved 200 grader til de er sprøde.

Ristede svampe

  • Rist svampene på panden i smør eller olie. Krydder med salt og peber.

Sammensætning

  • Når din risotto ved ved at være dejlig cremet og har en god konsistens, tilsæt da friskreven parmesanost, citronsaft og din gulerodspuré. Har du persille til overs, så smid også gerne det i. Bland rundt og lad det blive varmet helt igennem. Smag til med salt og peber.
  • Server din risotto med ristede champignon og top den med ristede gulerødder og drys med persille.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering