Cremet gulerodsrisotto

Har du prøvet gulerodsrisotto med svampe? Hvis ikke, så er det måske nu, for det smager drøngodt – specielt hvis du er vild med cremet comfortfood.

Ved at tilføje en simpel gulerodspuré lavet på kogte gulerødder og lidt smør, får du en dejlig cremet konsistens samt en fin orange farve. Derudover får du også en sundere udgave af din risotto grundet de mange gulerødder sammenlignet med det klassiske risotto.

Jeg topper retten med ristede svampe, ovnbagte gulerødder og frisk persille. Dette kan dog godt undlades hvis det skal være nemt og hurtigt.

Cremet gulerodsrisotto

Risotto kan varieres på mange forskellige måder, fx med rødbede, ærter eller græskar som også smage fantastisk. Prøv også: mine andre opskrifter på risotto <<

Gulerodsrisotto med svampe 2

Gulerodsrisotto

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter

Det skal du bruge

Risotto

  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 300 g risottoris
  • 1,2 l hønsebouillon
  • 50 g parmesanost
  • ½ citron, saften herfra
  • salt og peber

Gulerodspuré

  • ½ kg gulerødder, skrællet og skåret i tern
  • 1 tsk. smør

Ristede svampe

  • 80 g brune svampe, skåret i skiver
  • smør eller olie til stegning
  • lidt frisk persille, finthakket

Bagte gulerødder (kan undlades)

  • 200 g gulerødder
  • 1 håndful frisk persille, finthakket
  • olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

Risotto

  • Sauter løg og hvidløg i en gryde i smør eller olie. Tilsæt risene og lad dem varme med i 2 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof.
  • Hæld vinen i og lad den fordampe væk inden du begynder at tilsætte varm hønsebouillon. Start med at dække risene til med væsken, og tilsæt derefter resten efterhånden som det fordamper. Det tager ca. 25-30 minutter ved middel varme, risene må gerne stadig have lidt bid. Rør i det ofte!
  • Lav nu din gulerodspure

Gulerodspuré

  • Kog gulerødderne i ca. 15 minutter til de er møre.
  • Brug en gaffel eller en stavblender til at blende gulerødderne til en púre sammen med smør.

Bagte gulerødder

  • Kom gulerødderne på en bageplade og dryp med olivenolie. Krydder med salt, peber og frisk persille. Bag i ovnen ved 200 grader til de er sprøde.

Ristede svampe

  • Rist svampene på panden i smør eller olie. Krydder med salt og peber.

Sammensætning

  • Når din risotto ved ved at være dejlig cremet og har en god konsistens, tilsæt da friskreven parmesanost, citronsaft og din gulerodspuré. Har du persille til overs, så smid også gerne det i. Bland rundt og lad det blive varmet helt igennem. Smag til med salt og peber.
  • Server din risotto med ristede champignon og top den med ristede gulerødder og drys med persille.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 325
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments