Gulerodsrisotto med svampe

Gulerodsrisotto med svampe
Antal: 2 sultne personer
Ingredienser
Risotto
- 2 skalotteløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- olivenolie
- 1 dl hvidvin
- 300 g risottoris
- 1,2 l hønsebouillon
- 50 g parmesanost
- ½ citron, saften herfra
- salt og peber
Gulerodspuré
- ½ kg gulerødder, skrællet og skåret i tern
- 1 tsk. smør
Ristede svampe
- 80 g brune svampe, skåret i skiver
- smør eller olie til stegning
- lidt frisk persille, finthakket
Bagte gulerødder (kan undlades)
- 200 g gulerødder
- 1 håndful frisk persille, finthakket
- olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
Risotto
- Sauter løg og hvidløg i en gryde i smør eller olie. Tilsæt risene og lad dem varme med i 2 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof.
- Hæld vinen i og lad den fordampe væk inden du begynder at tilsætte varm hønsebouillon. Start med at dække risene til med væsken, og tilsæt derefter resten efterhånden som det fordamper. Det tager ca. 25-30 minutter ved middel varme, risene må gerne stadig have lidt bid. Rør i det ofte!
- Lav nu din gulerodspure
Gulerodspuré
- Kog gulerødderne i ca. 15 minutter til de er møre.
- Brug en gaffel eller en stavblender til at blende gulerødderne til en púre sammen med smør.
Bagte gulerødder
- Kom gulerødderne på en bageplade og dryp med olivenolie. Krydder med salt, peber og frisk persille. Bag i ovnen ved 200 grader til de er sprøde.
Ristede svampe
- Rist svampene på panden i smør eller olie. Krydder med salt og peber.
Sammensætning
- Når din risotto ved ved at være dejlig cremet og har en god konsistens, tilsæt da friskreven parmesanost, citronsaft og din gulerodspuré. Har du persille til overs, så smid også gerne det i. Bland rundt og lad det blive varmet helt igennem. Smag til med salt og peber.
- Server din risotto med ristede champignon og top den med ristede gulerødder og drys med persille.