Cremet ærterisotto
Cremet ærterisotto

Ærterisotto med røget bacon

Her får du opskriften på en simpel ærterisotto med røget bacon. Ved at tilføje ærtepuré til den klassiske risotto får du både mere grønt i retten, du får lidt mere bid, og du får en skøn grøn farve. Jeg bruger bare de billige ærter på frost, som kan fås i alle supermarkeder. Den grønne risotto er perfekt at servere til foråret og sommeren sammen med er godt stykke flute.

Jeg topper den med røget bacon, som jeg skærer i tern og steger på panden. Det giver en masse lækker smag til retten. Helt almindeligt bacon, sprøde stykker af parmaskinke eller pancetta kan også bruges.

Risotto kan varieres på mange forskellige måder, fx med rødbede, gulerod, eller græskar som også smage fantastisk. Prøv også: mine andre opskrifter på risotto <<

Cremet ærterisotto

Simpel ærterisotto

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Det skal du bruge

  • 3 spsk olie eller en klat god klat smør
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 400 g risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • l hønseboullion
  • 200 g grønne ærter (jeg brugte bare dem fra frost)
  • 300 g røget bacon, panchetta eller skinke i tern
  • 200 g champignon
  • 100 g friskrevet parmesanost
  • ½ bundt basilikum
  • ½ citron, saften herfra
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og sautér dem i en gryde med smør eller olie. Tilsæt risene og lad dem varme med i 2 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof.
  • Hæld vinen i og lad den fordampe. Når vinen er fordampet/kogt ind, begynder du at tilsætte varm hønseboullion. Start med at dække risene til med væsken, og tilsæt derefter resten efterhånden som det fordamper. Det tager ca. 25-30 minutter ved middel varme – risene må gerne stadig have lidt bid. Rør i det ofte!
  • Skær kødet (jeg brugte røget bacon) ud i tern, og steg det på panden til det er gennemstegt. Tilsæt det til risottoen.
  • Svits derefter svampene i fedtet fra baconen og smid også det i gryden.
  • Blend ærterne til en fin pure (tilsæt evt. lidt kogende vand), og vend det i risottoen. Tilsæt 3/4 af parmesan osten og gem resten til servering. Tilsæt også saften fra en halv citron. Lad det hele blive varmet godt igennem og server retten varm toppet med frisk basilikum og friskreven parmesan.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 326
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments