Frisk salat med rødkål

Her får du min opskrift på frisk rødkålssalat med æble og appelsin – en favorit herhjemme i efteråret og i vinterhalvåret og også en sikker vinder på julebordet som en julesalat, hvis du ønsker et frisk og sundt element blandt det ellers tunge julemad. Rødkålssalat med æble er nem og hurtig at lave og kan spises som tilbehør til det meste, fx and eller flæskesteg. Salaten er også lækker i madpakken dagen efter, hvis blot du opbevarer den i en tæt beholder.

Prøv også min opskrift på grønkålssalat!

Variationer af rødkålssalat

rødkålssalat

Rå rødkål smager utrolig godt. Det har masser af bid, og så har det den fineste lilla farve. Hvis du vil, kan du også tilføje grønkål til salaten, som også er en ideel grøntsag i vinterhalvåret. Jeg fylder salaten med sprøde æbleskiver og søde appelsinskiver. Prøv også at tilføje pære eller blåbær til salaten! Jeg stopper salaten med honningstegte valnødder, som giver en masse crunch og god smag. Alternativt kan du tilføje saltmandler eller hasselnødder til salaten.

TIP! Er du på jagt efter juleopskrifter, så se her!

rødkålssalat

Rødkålssalat med æble og appelsin

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Det skal du bruge

  • ½ rødkål
  • 1 lille rødløg
  • 2 æbler
  • 2 appelsiner
  • 100 g granatæblekerner
  • 2 håndfulde bredbladet persille
  • 70 g valnødder
  • 2-3 spsk. akaciehonning
  • lidt flagesalt

Appelsin vinaigrette

  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ appelsin (saften herfra)
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. hvidvinseddike (eller æblecidereddike)
  • salt og peber
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Varm en pande op med honning og lidt flagesalt og rist valnødderne herpå. Tag dem af varmen og lad dem køle af inden du hakker dem groft.
  • Snit rødkål fint og hak rødløget i små tern.
  • Skær æblerne i tynde skiver og pil appelsinen og skær også den i skiver tern.
  • Pil granatæblekernerne og hak persillen groft.
  • Fordel rødkål, rødløg, æble, appelsin, granatæble, persille og valnødder i en stor skål eller på et fad.
  • Bland alle ingredienserne til din appelsin vinaigrette og hæld den over salaten.

Emmas tips til opskriften

  • Prøv at tilføje friske bær som blåbær, hindbær eller brombær til salaten. 
  • Prøv at bruge pære i stedet for æble. 
  • Top salaten med saltmandler eller hasselnødder i stedet for valnødder. 
  • Top salaten med feta. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Dressing til rødkålssalat

Til denne opskrift på rødkålssalat med æble har jeg lavet en nem appelsin vinaigrette på appelsinsaft, honning, citron, sennep, olivenolie og hvidvinseddike. Det er en dressing som kan bruges hele året til diverse salater. Er du mere til en syrlig dressing, så kan du også prøve min opskrift på klassisk vinaigrette med citron.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 327
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments