Rød thaigryde

Rød thaigryde
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 4 dl basmatisris
- 2 rødløg, i både
- 3 fed hvidløg, presset
- olie til stegning
- 3 cm frisk ingefær, revet
- 1 spsk. rød karrypasta
- 1,5 tsk. karry, stødt
- 2 dåser kokosmælk (800 ml)
- 2 spsk. soya sauce
- 1 spsk. fiskesauce
- 2 tsk. sukker
- frisk chili efter smag (eller tørret), finthakket
- 1 broccoli, i buketter
- 3 gulerødder, skåret i grove stykker
- 1 peberfrugt, skåret i grove tern
- 125 g sukkerærter, halveret
Topping
- frisk koriander
- lime
- peanuts, grofthakket
Sådan gør du
- Kog ris efter anvisning på pakken.
- Sautér løg og hvidløg i en stor gryde i olie. Tilsæt ingefær, rød karrypasta og karry og lad det stege med et par minutter.
- Kom kokosmælk, soyasauce, fiskesauce, sukker og gulerod i gryden og lad det småkoge under låg i ca. 15 minutter.
- Tilsæt broccoli, peberfrugt, sukkerærter og ananas og lad det småkoge videre i ca. 10 minutter.
- Smag til med lime, chili, salt, peber og evt. mere soyasauce, fiskesauce, karry og rød karry. Hvis du ønsker mere farve, tilsæt da lidt gurkemeje.
- Server i skåle med ris i bunden efterfulgt at din thaigryde. Top med frisk koriander, lime og grofthakkede peanuts.