Vegetarisk thaigryde

Rød thaigryde er en skøn vegetarisk hverdagsret med masser af grøntsager og masser af smag. Retten er er lavet med en smagfuld sovs af blandt andet kokosmælk, rød karrypasta, chili og ingefær.

Du kan altid variere de grøntsager du bruger – jeg bruger broccoli, rødløg, gulerod, peber, sukkeræter og ananas. Til servering topper jeg den med frisk koriander og peanuts.

Hvis du er vild med det asiatiske køkken, så se en masse andre opskrifter her.

Rød thaigryde
Rød thaigryde 2

Rød thaigryde

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 50 minutter

Det skal du bruge

  • 4 dl basmatisris
  • 2 rødløg, i både
  • 3 fed hvidløg, presset
  • olie til stegning
  • 3 cm frisk ingefær, revet
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1,5 tsk. karry, stødt
  • 2 dåser kokosmælk (800 ml)
  • 2 spsk. soya sauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 tsk. sukker
  • frisk chili efter smag (eller tørret), finthakket
  • 1 broccoli, i buketter
  • 3 gulerødder, skåret i grove stykker
  • 1 peberfrugt, skåret i grove tern
  • 125 g sukkerærter, halveret

Topping

  • frisk koriander
  • lime
  • peanuts, grofthakket

Sådan gør du

  • Kog ris efter anvisning på pakken.
  • Sautér løg og hvidløg i en stor gryde i olie. Tilsæt ingefær, rød karrypasta og karry og lad det stege med et par minutter.
  • Kom kokosmælk, soyasauce, fiskesauce, sukker og gulerod i gryden og lad det småkoge under låg i ca. 15 minutter.
  • Tilsæt broccoli, peberfrugt, sukkerærter og ananas og lad det småkoge videre i ca. 10 minutter.
  • Smag til med lime, chili, salt, peber og evt. mere soyasauce, fiskesauce, karry og rød karry. Hvis du ønsker mere farve, tilsæt da lidt gurkemeje.
  • Server i skåle med ris i bunden efterfulgt at din thaigryde. Top med frisk koriander, lime og grofthakkede peanuts.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 324
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments