Frokost & aftensmad

Rød thaigryde

I går stod menuen på denne røde thaigryde med ris og en masse grønt! Den er lavet med en smagfuld sauce af kokosmælk, rød karrypasta, karry, chili, ingefær, hvidløg, soyasauce og fiske sauce. Brug de grøntsager du vil, jeg brugte broccoli, rødløg, gulerod, peber, sukkeræter og ananas. Til serveringen toppede jeg den med frisk koriander og peanuts. Hvis du er vild med det asiatiske køkken, kan du også prøve min thaisuppe med kokosmælk, kylling og grønt.

Rød thaigryde

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid35 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl basmatisris
  • olie til stening
  • 2 rødløg, i både
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 3 cm frisk ingefær, revet
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1,5 tsk. karry, stødt
  • 2 dåser kokosmælk (800 ml)
  • 2 spsk. soya sauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 tsk. sukker
  • frisk chili efter smag (eller tørret)
  • 1 broccoli, i buketter
  • 3 gulerødder, skåret i grove stykker
  • 1 peberfrugt, skåret i grove tern
  • 125 g sukkerærter, halveret

Topping

  • frisk koriander
  • lime
  • peanuts, grofthakket

Sådan gør du

  • Kog ris efter anvisning på pakken.
  • Sauter løg og hvidløg i en stor gryde i olie. Tilsæt derefter ingefær, rød karrypasta og karry og lad det stege med til det dufter dejlig krydret.
  • Kom nu kokosmælk, soyasauce, fiskesauce, sukker og gulerod i gryden og lad det småkoge under låg i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt broccoli, peberfrugt, sukkerærter og ananas og lad det småkoge videre i ca. 5 minutter.
  • Smag til med lime, chili, salt, peber og evt. mere soyasauce, fiskesauce, karry og rød karry.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering