Frokost & aftensmad

Rød thaigryde

I går stod menuen på denne røde thaigryde med ris og en masse grønt! Den er lavet med en smagfuld sauce af kokosmælk, rød karrypasta, karry, chili, ingefær, hvidløg, soyasauce og fiske sauce. Brug de grøntsager du vil, jeg brugte broccoli, rødløg, gulerod, peber, sukkeræter og ananas. Til serveringen toppede jeg den med frisk koriander og peanuts. Hvis du er vild med det asiatiske køkken, kan du også prøve min thaisuppe med kokosmælk, kylling og grønt.

Rød thaigryde

Forb. tid25 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl basmatisris
  • 2 rødløg, i både
  • 3 fed hvidløg, presset
  • olie til stegning
  • 3 cm frisk ingefær, revet
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1,5 tsk. karry, stødt
  • 2 dåser kokosmælk (800 ml)
  • 2 spsk. soya sauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 tsk. sukker
  • frisk chili efter smag (eller tørret), finthakket
  • 1 broccoli, i buketter
  • 3 gulerødder, skåret i grove stykker
  • 1 peberfrugt, skåret i grove tern
  • 125 g sukkerærter, halveret

Topping

  • frisk koriander
  • lime
  • peanuts, grofthakket

Sådan gør du

  • Kog ris efter anvisning på pakken.
  • Sautér løg og hvidløg i en stor gryde i olie. Tilsæt ingefær, rød karrypasta og karry og lad det stege med et par minutter.
  • Kom kokosmælk, soyasauce, fiskesauce, sukker og gulerod i gryden og lad det småkoge under låg i ca. 15 minutter.
  • Tilsæt broccoli, peberfrugt, sukkerærter og ananas og lad det småkoge videre i ca. 10 minutter.
  • Smag til med lime, chili, salt, peber og evt. mere soyasauce, fiskesauce, karry og rød karry. Hvis du ønsker mere farve, tilsæt da lidt gurkemeje.
  • Server i skåle med ris i bunden efterfulgt at din thaigryde. Top med frisk koriander, lime og grofthakkede peanuts.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering