Hurtige Bao med pulled chicken


Hurtige Bao med pulled chicken
Antal: 2
Ingredienser
Marineret kylling
- 280 g kylling
- 5 spsk. sød hoisinsauce
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 tsk. sukker
- 2 cm friskreven ingefær
- 1 god skive citron, saften herfra (eller 1/2 lime)
Ideer til fyld
- 8 stk. bao (køb færdiglavet i et asiatisk supermarked)
- gulerod, i stave
- agurk, i stave
- bønnespirer
- feldsalat (eller andet salat)
- forårsløg
- frisk koriander
- sesamfrø
Sådan gør du
Marineret kylling
- Kog kyllingen i letsaltet vand i en gryde i ca. 15 minutter. Lad den køle af, og riv den derefter fra hinanden med to gafler.
- Bland hoisinsauce, fiskesauce, ingefær, hvidløg, citronsaft og sukker i en skål.
- Varm en pande op og hæld saucen og kyllingen herpå. Steg det i 5-10 minutter.
Grønt
- Skær gulerod og agurk i tynde stave. Vask salat, koriander og bønnespirer og snit forårsløg fint. Placer på et fad eller i skåle.
Bao
- Køb en pose bao på frost i dit lokale asiatiske supermarked. Lad dem tø op inden de skal i brug.
- Har du ikke en asiatisk dampkoger så brug en gryde, en si og et stykke bagepapir. Hæld vand i bunden af gryden og lad vandet småkoge (det skal være sådan at si'en kan være deri, uden at den rammer vandet). Prik en masse små huller i et stykke bagepapir og kom det i si'en. Kom si'en i gryden og placer to stk. bao heri. Sæt låg på og lad dem blive dampet i 12-15 minutter.
Sammensætning
- Nyd dine bao med kylling og grønt, og top med koriander og sesamfrø.