Hurtige bao

Er du også helt tosset med de asiatiske bao? Det er jeg i hvert fald, og derfor var det en øjenåbner da min søster introducerede mig for en hurtig vej til den smækre lækre ret! Tricket er at købe færdigelavede bao-boller i et asiatisk supermarked. De er både bløde og luftige, og så gør du det dejligt nemt for dig selv, fordi du ikke selv skal til at bikse en dej sammen.

Jeg fylder dem med sprødt grønt og pulled chicken med massere af smag fra hoisinsauce, ingefær og hvidløg. En perfekt hapser til forret eller som del af middagsbordet.

Bao med pulled chicken og sprødt grønt

Klik her for flere opskrifter fra det asiatiske køkken.

Bao med pulled chicken og sprødt grønt

Bao med pulled chicken

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter

Det skal du bruge

Marineret kylling

  • 280 g kylling
  • 5 spsk. sød hoisinsauce
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. sukker
  • 2 cm friskreven ingefær
  • 1 god skive citron, saften herfra (eller 1/2 lime)

Ideer til fyld

  • 8 stk. bao (køb færdiglavet i et asiatisk supermarked)
  • gulerod, i stave
  • agurk, i stave
  • bønnespirer
  • feldsalat (eller andet salat)
  • forårsløg
  • frisk koriander
  • sesamfrø

Sådan gør du

Marineret kylling

  • Kog kyllingen i letsaltet vand i en gryde i ca. 15 minutter. Lad den køle af, og riv den derefter fra hinanden med to gafler.
  • Bland hoisinsauce, fiskesauce, ingefær, hvidløg, citronsaft og sukker i en skål.
  • Varm en pande op og hæld saucen og kyllingen herpå. Steg det i 5-10 minutter.

Grønt

  • Skær gulerod og agurk i tynde stave. Vask salat, koriander og bønnespirer og snit forårsløg fint. Placer på et fad eller i skåle.

Bao

  • Køb en pose bao på frost i dit lokale asiatiske supermarked. Lad dem tø op inden de skal i brug.
  • Har du ikke en asiatisk dampkoger så brug en gryde, en si og et stykke bagepapir. Hæld vand i bunden af gryden og lad vandet småkoge (det skal være sådan at si'en kan være deri, uden at den rammer vandet). Prik en masse små huller i et stykke bagepapir og kom det i si'en. Kom si'en i gryden og placer to stk. bao heri. Sæt låg på og lad dem blive dampet i 12-15 minutter.

Sammensætning

  • Nyd dine bao med kylling og grønt, og top med koriander og sesamfrø.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments