Frokost & aftensmad

Hurtige Bao med pulled chicken

Hurtige Bao med pulled chicken

Forb. tid30 min
Antal: 2

Ingredienser

Marineret kylling

  • 280 g kylling
  • 5 spsk. sød hoisinsauce
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. sukker
  • 2 cm friskreven ingefær
  • 1 god skive citron, saften herfra (eller 1/2 lime)

Ideer til fyld

  • 8 stk. bao (køb færdiglavet i et asiatisk supermarked)
  • gulerod, i stave
  • agurk, i stave
  • bønnespirer
  • feldsalat (eller andet salat)
  • forårsløg
  • frisk koriander
  • sesamfrø

Sådan gør du

Marineret kylling

  • Kog kyllingen i letsaltet vand i en gryde i ca. 15 minutter. Lad den køle af, og riv den derefter fra hinanden med to gafler.
  • Bland hoisinsauce, fiskesauce, ingefær, hvidløg, citronsaft og sukker i en skål.
  • Varm en pande op og hæld saucen og kyllingen herpå. Steg det i 5-10 minutter.

Grønt

  • Skær gulerod og agurk i tynde stave. Vask salat, koriander og bønnespirer og snit forårsløg fint. Placer på et fad eller i skåle.

Bao

  • Køb en pose bao på frost i dit lokale asiatiske supermarked. Lad dem tø op inden de skal i brug.
  • Har du ikke en asiatisk dampkoger så brug en gryde, en si og et stykke bagepapir. Hæld vand i bunden af gryden og lad vandet småkoge (det skal være sådan at si'en kan være deri, uden at den rammer vandet). Prik en masse små huller i et stykke bagepapir og kom det i si'en. Kom si'en i gryden og placer to stk. bao heri. Sæt låg på og lad dem blive dampet i 12-15 minutter.

Sammensætning

  • Nyd dine bao med kylling og grønt, og top med koriander og sesamfrø.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering