Vil du følge med? 👇
Bao med pulled chicken
Hurtige bao
Er du også helt tosset med de asiatiske bao? Det er jeg i hvert fald, og derfor var det en øjenåbner da min søster introducerede mig for en hurtig vej til den smækre lækre ret! Tricket er at købe færdigelavede bao-boller i et asiatisk supermarked. De er både bløde og luftige, og så gør du det dejligt nemt for dig selv, fordi du ikke selv skal til at bikse en dej sammen.
Jeg fylder dem med sprødt grønt og pulled chicken med massere af smag fra hoisinsauce, ingefær og hvidløg. En perfekt hapser til forret eller som del af middagsbordet.
Klik her for flere opskrifter fra det asiatiske køkken.
Bao med pulled chicken
Antal: 2 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Marineret kylling
- 280 g kylling
- 5 spsk. sød hoisinsauce
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 tsk. sukker
- 2 cm friskreven ingefær
- 1 god skive citron, saften herfra (eller 1/2 lime)
Ideer til fyld
- 8 stk. bao (køb færdiglavet i et asiatisk supermarked)
- gulerod, i stave
- agurk, i stave
- bønnespirer
- feldsalat (eller andet salat)
- forårsløg
- frisk koriander
- sesamfrø
Sådan gør du
Marineret kylling
- Kog kyllingen i letsaltet vand i en gryde i ca. 15 minutter. Lad den køle af, og riv den derefter fra hinanden med to gafler.
- Bland hoisinsauce, fiskesauce, ingefær, hvidløg, citronsaft og sukker i en skål.
- Varm en pande op og hæld saucen og kyllingen herpå. Steg det i 5-10 minutter.
Grønt
- Skær gulerod og agurk i tynde stave. Vask salat, koriander og bønnespirer og snit forårsløg fint. Placer på et fad eller i skåle.
Bao
- Køb en pose bao på frost i dit lokale asiatiske supermarked. Lad dem tø op inden de skal i brug.
- Har du ikke en asiatisk dampkoger så brug en gryde, en si og et stykke bagepapir. Hæld vand i bunden af gryden og lad vandet småkoge (det skal være sådan at si'en kan være deri, uden at den rammer vandet). Prik en masse små huller i et stykke bagepapir og kom det i si'en. Kom si'en i gryden og placer to stk. bao heri. Sæt låg på og lad dem blive dampet i 12-15 minutter.
Sammensætning
- Nyd dine bao med kylling og grønt, og top med koriander og sesamfrø.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere